Skip to main content

PARADOXUL de la CNA. Promo-ul Bingo de la Antena 1, numai după 11 noaptea. Emisiunea e la cinci ziua

 
PARADOXUL de la CNA. Promo-ul Bingo de la Antena 1, numai după 11 noaptea. Emisiunea e la cinci ziua

Bingo! La CNA se lucrează. În paradoxuri. Forul a împins promo-ul unei emisiuni după 23.00, în timp ce emisiunea este difuzată la 17.00.

Publicitate

Este vorba de bingo Uniplay Show, difuzată de Antena 1 în fiecare duminică, în timpul zilei. CNA a decis ca mai multe spoturi care promovează jocurile de noroc, printre care şi cel la Uniplay Show, să fie difuzate doar în intervalul orar 23.00 - 6.00.

Motivul? Reclamele promovează jocuri de noroc, care sunt permise doar persoanelor care au peste 18 ani.

Prin urmare, după decizia CNA, de intrare în legalitate, spotul Uniplay Show, fie va fi modificat astfel încât să nu mai promoveze jocuri de noroc, fie poate fi difuzat doar după ora 23.00, la un loc cu celelalte reclame la jocuri de noroc.

Deşi promoul Uniplay Show nu mai are voie pe TV în forma actuală, emisiunea este difuzată la Antena 1 în fiecare duminică de la 17.00.

LEGISLAŢIE.

Forul audiovizual a invocat articolul 39, alineat 2 din Legea Audiovizualului, potrivit căruia, este interzisă „Difuzarea în serviciile de televiziune şi de radiodifuziune a programelor care pot afecta dezvoltarea fizică, mentală sau morală a minorilor se poate face numai dacă, prin alegerea intervalului orar de difuzare, prin codare sau ca efect al altor sisteme de acces condiţionat, se asigură faptul că minorii din zona de transmisie, în situaţii normale, nu pot auzi sau vedea emisiunile respective.”

La acesta se adaugă şi articolul 93 din Codul de reglementare în audiovizual: „Comunicările comerciale audiovizuale trebuie să respecte, indiferent de formă şi de durată, principiile de protecţie a minorului, de informare corectă a publicului, de respectare a demnităţii umane, de asigurare a unei concurenţe loiale şi să nu utilizeze practici comerciale incorecte, înşelătoare sau agresive, aşa cum ele sunt definite de Legea nr. 363/2007 privind combaterea practicilor incorecte ale comercianţilor în relaţia cu consumatorii şi armonizarea reglementărilor cu legislaţia europeană privind protecţia consumatorilor, cu modificările şi completările ulterioare.”

Şi articolul 12 din Codul de Reglementare: (1) Programele audiovizuale care pot afecta dezvoltarea fizică, mentală sau morală a minorilor pot fi difuzate numai dacă vizionarea este restricţionată printr-un sistem de acces condiţionat. (2) În lipsa unui sistem de acces condiţionat, difuzarea programelor prevăzute la alin. (1) se poate face numai în intervalul orar permis, potrivit clasificării programului în funcţie de conţinutul acestuia.”

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Funsmote FM Funsmote FM
    Ganditi-va un post din Calarasi care a emis ilegal retrasmitand ZU din trustul Intact,apoi au venit mascatii ca este ilegal. Brusc acum este defapt legal,si era in legalitate si retrasmisia ZU de la intact. Voi acum va mirati de ce emisiunea e ziua si reclama noaptea? , pentru ca pot. Influenta este asa de MARE, incat o vedem deja pe fata,totul e la misto,si forumul ala CNA o umplutura de papitoi,papusi cu ata.
  • aLex aLex
    Pai dupa articolele invocate,*** 3 si Raitaru TV ar trebui sa emita numai dupa ora 23.Dar ma rog,CNA se face ca munceste.Minorii n-au voie sa se uite la reclame la jocuri de noroc,dar toata ziua pot privi *** televizat practicat de multi ani de televiziuni cu protectia CNA.E clar ca astia de la CNA traiesc in alta lume care e paralela cu ce se intampla in realitate.
  • mile mile
    este o prostie ordinara , pete tot in lume sunt jocuri de noroc , oricum minorii nu pot juca bingo , cna trebuie sanctionat de parlament , tvr face reclama la loto si e ziua la 6 , si in suedia este bingo la tv4 , o tara civilizata , jos cna
  • geo geo
    CNAule, e normală treaba asta ?
  • radu radu
    La fel ar trebui si cu loto extragerile si promourike dupa 23 ala nu e joc de noroc?
  • Iuli Iuli
    Pai romania tv face reclama la 10 dimineata despre winmasters.com
    Despre ce vorbim? Se fac si ei ca lucreaza!

    Apropo, nu televiziunile au rolul de a interzice minorilor sa joace la aparate, ci cei care au aparatele!
  • alex2 alex2
    Reclama nu are voie, emisiunea corespunzatoare reclamei are. Orice numai sa nu suparam trustul care sprijina partidul majoritar in CNA.

Trimite un comentariu

sus