Skip to main content

VIDEO. Ciprian Marica, ambasadorul campaniei de prevenire a abuzului asupra minorilor

 
VIDEO. Ciprian Marica, ambasadorul campaniei de prevenire a abuzului asupra minorilor

VIDEO. Ciprian Marica, fostul căpitan al echipei naționale de fotbal, s-a alăturat ca ambasador al celei de a treia ediții a campaniei anti-bullying „Clubul Prieteniei”, derulată de către Cartoon Network împreună cu Asociația Telefonul Copilului.

Fostul fotbalist este si protagonist al spotului de promovare, preluând mesajul „Fii prietenos, nu răutăcios”.

Publicitate

Proiectul își propune să acorde sprijin copiilor și tinerilor afectați de fenomenul numit bullying (violenţa verbală sau fizică, abuz emoţional, hărţuire sau excludere) și să susțină desemnarea unei zile de conștientizare a fenomenului în România.

Ciprian Marica:

„M-am alăturat campaniei pentru că lecțiile învățate de-a lungul carierei mele sportive pot fi de folos acum tuturor celor afectați de bullying. Este foarte important să-i respectați pe ceilalți, chiar dacă sunt competitori și chiar dacă sunt diferiți. Fotbalul este un sport de echipă și doar împreună cu colegii mei am obținut rezultate.

Așa și voi, în viață, trebuie să învățați să contaţi pe coechipieri și prieteni, iar la rândul vostru să îi susțineți pentru a fi puternici împreună. Încercați să vă înțelegeți frustrările și să nu le revărsați asupra celorlalți. Și, de fiecare dată când ați căzut, să vă ridicați și să mergeți înainte. Agresiunea este inacceptabilă, iar prin tăcere nu faceți decât să fiți de partea agresorului. Cereți sprijin și fiți prietenoși, nu răutăcioși.”

Colaborarea dintre Cartoon Network și Asociația "Telefonul Copilului" urmărește conștientizarea și prevenirea acestui fenomen, precum și identificarea cazurilor în care copiii şi adolescenţii sunt supusi la violență verbală sau fizică, abuz emoțional, hărțuire sau excludere. 

Cătălina Surcel, Director Executiv, Asociația Telefonul Copilului:

„Bullyingul nu este un fenomen nou în România. Nou este faptul că din ce în ce mai mulți părinți și copii înțeleg să nu accepte comportamente asociate fenomenului bullying și, astfel, cer ajutor și consiliere la Telefonul Copilului, linia telefonică dedicată 116 111. Campania desfășurată în ultimii doi ani a evidențiat și un fenomen șocant: copiii se confruntă cu bullying-ul încă de la grădiniță. Prin urmare, acțiunea de educare în privința acestui fenomen este vitală și necesară în mod urgent. Le mulțumim celor de la Cartoon Network pentru implicarea în acest proiect important, care poate aduce liniște și opri suferința multor copii.”

Malgosia Chapman, Vicepreședinte Brand & Content Engagement, Europa Centrală și de Est, Turner, a completat:

“Ne continuăm și anul acesta angajamentul față de eforturile de a combate agresiunea bullying. Suntem foarte bucuroși că putem transmite mesajul prieteniei într-un mod puternic prin campania pe care o demarăm astăzi și suntem încrezători că acțiunile noastre comune oferă sprijin celor care au nevoie. În același timp ne exprimăm dorința ca fenomenul să primească atenția necesară, prin desemnarea unei zile de conștientizare la nivel național. Dacă știm, putem să acționăm!”.

Anul trecut, Asociația Telefonul Copilului a acordat sprijin unui număr de peste 1500 de cazuri de tip bullying, cu 25% mai mult decât în 2015.

Potrivit statisticilor înregistrate de către Asociația Telefonul Copilului, cei mai afectați de abuzul de tip bullying sunt:

Băieții cu vârste cuprinse între 9 – 12 ani (34,15%) şi fetele cu varste intre de 9 – 12 ani (23,80%), respectiv 16 – 18 ani (15,03%).

Forma de bullying cel mai des întâlnită este cea verbală (42,98%), urmată de violența fizică (38,58%). În 82% dintre situații, agresiunile au loc în unitățile de învățământ.

VIDEO. Ciprian Marica, în spotul de promovare a campaniei "Clubul Prieteniei"

 
 
Autor: Daniel Puisor redactiapaginademedia.ro

Trimite un comentariu