Skip to main content

Tolontan despre Emilia Șercan: Nu dați cu pietre în câinii de la stână! Să ne gândim ce se întîmplă dacă ei chiar pleacă!

 
Tolontan despre Emilia Șercan: Nu dați cu pietre în câinii de la stână! Să ne gândim ce se întîmplă dacă ei chiar pleacă!

”Cât a câștigat pentru munca ei Emilia Șercan am aflat, ne interesează și cât am pierde toți dacă Emilia Șercan și-ar alege altceva de făcut?”, se întreabă Cătălin Tolontan pe Tolo.ro.

Publicitate

Un citat expresiv al unui comentator de pe forum e folosit de Tolontan pentru a ilustra cazul ziaristei care a părăsit studioul TVR în lacrimi, ca răspuns la perioada în care a fost angajata lui Sorin Ovidiu Vîntu la Realitatea TV.

Citatul publicat de Tolontan pe Tolo.ro:

”I-am angajat pe jurnaliști drept câini la stână în condițiile în care aproape nimeni nu vrea să se angajeze câine! Toți vrem să fim ciobani, turiști, oi, pajiște, dar nimeni nu vrea să fie câine”.

”Așa că atunci când dăm cu pietrele după câini să ne gândim ce se întîmplă dacă ei chiar pleacă!”

”Vreau să vă spun și eu ceva celor care susțineți că ziariștii de investigații trebuie să se lase, să renunțe!”, se adresează cititorul colegilor săi forumiști.

Tolontan continuă, după citatul comentatorului:

"La asta mă gândesc de 24 de ore. De când am revăzut imaginile trăite la filmare, difuzate acum pe post și comentate de cei care spun că s-a fisurat statuia.

Cui i-ar fi mai bine? Cum ar fi dacă Emilia Șercan ar lăsa în urma sa nu doar microfonul-lavalieră, ci și carnetul de ziarist?"

Tolontan, despre caz, pe Tolo.ro:

”Câteva siteuri încep să vehiculeze ideea că, de fapt, episodul de la TVR are semnificația unui piedestal crăpat. Că, de fapt, Emilia nu e Emilia. Și că ziariștii ăștia de investigație sunt niște fațade”, spune Tolontan, adăugând că ”e ceva straniu aici”, din moment ce ”Emilia Șercan a ajuns ”viral” pentru că a fost sinceră, nu pentru că a ascuns ceva. (...)

În primul rând, Emilia Șercan a ajuns ”viral” pentru că a fost sinceră, nu pentru că a ascuns ceva. Într-o discuție telefonică, Mihnea Măruță, creatorul siteului pressone, unde publică ziarista, sintetizează foarte bine situația reală: ”Ea a avut deschiderea să spună ”Uitați, eu am frământări de conștiință”. Asta e o probă de transparență, ceva ce trebuie apreciat”.

În al doilea rând, niciodată Emilia Șercan nu a cerut vreo statuie pentru efortul pe care l-a depus în serviciul public. Nu are ce monument să se crape.(...)

Emilia Șercan e într-un moment de cumpănă pentru că a fost onestă și și-a recunoscut frământările.

Ce aș vrea să-i spun?

Acum câteva săptămâni, când am greșit și am recunoscut în episodul cu Muzeul de Geologie și radiațiile, au existat oameni care nu ne-au iertat. (...) În acea zi sună un telefon. Este Patrick Andre de Hillerin, de la ”Cațavencii”.

”Nu știu de ce v-am sunat. Așa am simțit”, spune PAH și continuă: ”Asta e! Se întâmplă! Greșim și o luăm de la capăt”.

Textul integral, pe Tolo.ro

Citește și:

Autor: Daniel Puisor redactiapaginademedia.ro

Comentarii

  • Dincolo de falsele pudori, intregul exercitiu a fost socant prin doza neasteptata de adevar brut. Emisia Sercan a fost (in premiera dupa acel "Am fost un ***" al lui Postelnicu in zilele Revolutiei) de o sinceritate socanta, Eugenia Voda a fost, la fel, un jurnalist fidel care a lasat acest adevar sa apara in emisiune si nu l-a scos la montaj, Tolo a fost si el extrem de sincer in tot ce a spus in emisiune si dupa. Da, adevarul doare, dar hai sa il apreciem atunci cand mai gasim o asemenea "rara avis"...
  • tot imi apare o notificare, "Vrei sa primesti cele mai importante stiri Paginademedia.ro?" am dat de peste 100 de ori "NU, multumesc" ce se intampla? mai dispare notificarea aia cand intru pe o stire noua sau nu? ca sa stiu daca scot site-ul de la favorite, deja devine stresant si e clar ca nu o sa vreau niciodata!!!!

Trimite un comentariu