Skip to main content

Cațavencul Patrick Andre de Hillerin, directorul unui ziar local din Tulcea. Ce planuri are cu publicația

 
Cațavencul Patrick Andre de Hillerin, directorul unui ziar local din Tulcea. Ce planuri are cu publicația
Sursa: Contul de Facebook Patrick Andre de Hillerin

Patrick Andre de Hillerin este, de o săptămână, directorul unui ziar local din Tulcea, oraș în care locuiește. Ce planuri are cu publicația? Cum a venit propunerea? Continuă să scrie și la Cațavencii? Cine deține publicația?

Publicitate

Detalii, în continuare:

"Este un cotidian local - Obiectiv - cu care am mai colaborat, prin 2010, când am venit la Tulcea. De prin 2013, nu am mai scris la cotidian, m-am implicat mai mult la Cațavencii. Săptămâna trecută, am primit o ofertă de la acționari să preiau managementul editorial", a declarat Patrick Andre de Hillerin, în exclusivitate pentru Paginademedia.ro.

"M-a propus Suzan Mehmet, fostul director, care s-a mutat la București," a continuat el. "Ea mi-a propus acționarilor."

Planurile la ziar?

Patrick Andre de Hillerin, pentru Paginademedia.ro:

"Am un proiect amplu. Oricum, planul meu era să lansez o publicație locală, acum aplic proiectul pe Obiectiv. Vreau să ieșim cu un model de presă locală mult mai apropiat de comunitate, care să nu fie transcrieri ale știrilor central. O presă făcută local, despre local.

Pe zona de online, unde ne adresăm, practic, tuturpr, scopul nostru, pe termen mediu, este să devenim principala sursă de informare despre Delta Dunării. Să fie o publicație online de interes național despre Delta Dunării."

Va avea și satiră, având în vedere experiența de peste 25 de ani pe acest tip de scriitură?

"Nu, nu va fi un cotidian satiric, ci unul ancorat în viața comunității. Să încercăm să ajutăm comunitatea și să o cristalizăm, prin intermediul nostru", spune Patrick Andre de Hillerin.

Cine sunt acționarii?

Cotidianul Obiectiv din Tulcea a fost înființat în 2001 de un grup de jurnaliși și a trecut prim mai multe forme de acționariat.

În prezent, principalii acționari sunt:

Robert Berbecel (om de afaceri, deține compania Condor) - 52%

Constantin Mitache (38%)

Dețin procente mici Cornel Simion, Cheti Arnăutu și Lucian Simion (2-3%), deputat PSD și fost guvernator al Deltei.

Patrick Andre de Hillerin, despre faptul că lucrează la un ziar unde acționar e un om politic din PSD:

"Politică vom scrie foarte puțin. La un ziar local, temele nu trebuie discutate în termeni politici. Nu mă interesează, ca publicație locală, scandalurile din politică, ci cum funcționează administrația și comunitatea de aici."

"Am un contract foarte clar, eu stabilesc linia editorială, împreună cu redacția. Am obiective financiare să nu fiu pe pierdere, eventual să fac un mic profit".

Cât despre acționarul din PSD:

"Este un deputat PSD, dar celălalt Simion, Cornel (cu care nu are nicio legătură, e doar coincidență de nume) a fost candidat ARD în Senat, în 2012. Acum s-a retras din politică. Plus că are foarte puțin din ziar - 3%", a punctat Patrick Andre de Hillerin, pentru Paginademedia.ro.

"E foarte posibil ca la un momentdat, mai devreme sau mai tarziu, actionariatul să se schimbe total. Din câte știu, au existat oferte de cumpărare care nu s-au materializat și s-ar putea să mai apară. De la oameni care nu sunt implicați politic nici local și nici la nivel național", a mai spus jurnalistul.

Citește și: 

Libertatea are un nou editorialist: Cațavencul Patrick André de Hillerin

 

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

 • PAH nu iubeste PSD, iubeste pe oricine ii da cate ceva de mancare
  De exemplu pe Iohannis care nu le-a dat o ciorba mica il injura nonstop pe facebook
  Hai, sunt chiar curios, cenzurati si comentariul asta ? Sau chiar e cazul sa va arat ce scrie pe facebok ? Hillerine, negi ?
 • mai scumpicule , petrica de hillerin, tu deja ataci concurenta tulceana in catavencii, asa ca mai scuteste-ne cu mizeriile tale sponsorizate de PSD - Buscu-Dinescu
 • PAH nu iubeste psd-ul....hahahahahahaa, ce gluma buna! nu i iubeste asa tare, doar are grija sa nu i supere prea tare si face asta foarte simplu- nu scrie despre ce magarii fac sau despre ei. in schimb e foarte preocupat de opozitie, oricare ar fi aceasta, doar sa nu fie psd. o face smechereste, dar o face.
 • PAH : ”ziarul nu se va ocupa de politcă decât în măsura în care aceasta se intersectează cu administrația” . Totuși știrea asta nu are de a face cu administrația http://www.obiectivtulcea.ro/deputatul-george-siscu-membru-in-conducerea-p-n-l/ De la vorbă la faptă e cale destul de lungă, totuși...
 • Teodor,
  Nu am cum și nici de ce să joc cartea naivității. Dar pot spune așa:
  a) Constantin Mitache este singurul acționar pe care eu nu l-am întâlnit deloc. Știu ce funcții a avut și în ce partd, dar mia știu și că (fiind cu informația la zi) nu mai este de vreme bună City Manager la sectorul 3. Nu mai este nici măcar consilier al lui Firea. Habar n-am ce face azi, el este reprezentat de un avocat. Nici pe acela nu l-am cunoscut, măcar, dar i-am văzut semnătura.
  În general, nu trebuie să dau explicații pe tema asta, dar, dacă este nevoie, o fac. Oricât va dura colaborarea mea cu Obiectiv, ea va fi una extrem de transparentă și va duce, în funcție de evoluția lucrurilor, fie la o poveste de succes (sper), fie la un exemplu de băgat în cărți la "așa nu".
 • Numele cel mai interesant este Constantin Mitache. Este vorba cumva de actualul city manager al primarului PSD Liviu Negoita de la sectorul 3? A plecat cumva spre acest post din pozitia de presedinte executiv al PSD Tulcea? Asa ca, mai usor cu pianul pe scari...
 • Geo, eu stau în Tulcea mai mult decât stau în București.
  Viziunile politice ale acționarilor sunt interesante, dar ele nu se intersectează cu politica redacțională. Așa cum i-am spus și lui Petrișor, ziarul nu se va ocupa de politcă decât în măsura în care aceasta se intersectează cu administrația și cu interesul comunității locale. De exemplu, în viziunea mea asupra modului în care vom face presă locală, nu vom avea editoriale și articole de opinie.
  Cât de lungă sau de scurtă va fi colaborarea, vom vedea.
 • Credeți că vipustii presei nu știu ce-i i șpagă? 0 barat presa.Apropo,știm cum și cui de dau licențele CNA? O instituție ***.
 • Publicația asta are un acționariat cu viziuni de stânga apropiat conducerii PSDiste a CJ Tulcea...iar PAH nu iubește deloc PSDul. Așa că nu cred că va exista o ”coabitare” de durată, mai ales dacă PAH dorește să conducă ziarul după propria viziune și de la București.

Trimite un comentariu