Skip to main content

Festival de arte vizuale în Vamă: vor fi seri de teatru, concerte, proiecţii de film pe plajă şi târg de echipamente foto

 
Festival de arte vizuale în Vamă: vor fi seri de teatru, concerte, proiecţii de film pe plajă şi târg de echipamente foto

Vama sub Lumini de Oscar (VSLO), festival de arte vizuale, a ajuns la ediţia a 8-a şi se va desfăşura, la Vama Veche, în perioada 18-27 august 2017. „Înscrierile au început, iar pasionaţii de fotografie şi film pot participa cu o condiţie de bază: să facă o faptă bună”, spun reprezentanţii evenimentului.

Publicitate

Cum? „VSLO reînnoieşte astfel tradiţia începută anul trecut şi le solicită celor care vor să participe la cursurile, workshopurile şi seminariile gratuite din cadrul festivalului să plătească „biletul de acces” făcând o faptă bună, în campania „Primeşte şi dă mai departe”. În ce constă această campanie? E simplu şi chiar plăcut: dăruieşte o carte, oferă-i o jucărie unui copil nevoiaş, ajută un bătrân să facă piaţa, donează sânge, îndeplineşte visul cuiva... Scrie-ne povestea pe scurt pe adresa de email a festivalului, trimite formularele de înscriere şi ai şansa să participi la cursurile pe care ţi le doreşti. Gratuit!”

În perioada 18 - 27 august, în Vamă vor fi seri de teatru, concerte, proiecţii gratuite de film pe plajă (atât în Vama Veche cât şi în 2 Mai), expoziţii de fotografie inedite şi târg de echipamente foto.

Detalii despre eveniment şi program, pe site-ul VSLO şi pe pagina de Facebook.

În ediţia a 8-a vor avea loc cursuri de fotografie de stradă, instantanee cotidiene, 4x4 mud photography, fotografie conceptuală, fotografie de nud (doar pentru fotografii +18 ani), fotografie de produs, portret de mireasă, fotografie de observare cu telefonul mobil sau cursuri de retuşare a imaginilor în Photoshop.

Lectorii care predau sau care fac prezentări sunt profesionişti în lumea imaginii şi a fotografiei. De la Marian Sterea şi Nicolae Coşniceru la Vali Bărbulescu sau Cristian Crisbăşan, de la Michail Moscholios (Grecia), Olav Urdahl (Norvegia), Tim Hahne (Germania) la americanul Chris Suspect, lectorii de anul acesta se vor strădui ca pe parcursul workshopurilor pe care le susţin să îi îndrume pe cei înscrişi în aşa fel încât să înveţe bazele unora dintre cele mai sensibile, complicate sau impresionante stiluri fotografice.

De asemenea, după fiecare curs vor avea loc întâlniri, proiecţii şi analize de portofoliu cu imaginile realizate la partea practică a workshopurilor.

La această ediţie VSLO se vor organiza cursuri gratuite de film, teatru, pictură şi modelaj tradiţional, cu lectori specializaţi care vor prezenta rezultatul muncii lor sub forma unor vernisaje, scurtmetraje sau momente de teatru.

VSLO 2017 este organizat de Asociaţia Visual Art, cu sprijinul Olympus, Canon, Wacom, Pegas, Dedolight, Mini Cooper, Epson, Acer, 4K Broadcast Solutions, British Council, ClujShorts.

Parteneri media: Radio Guerrilla, Agerpres, 24Fun, B365, Partyseria, Filmsi

Locaţiile festivalului: Acolo Bar, Papa La Sanyi, Famagusta (Vama Veche) şi LaCopaCabana (2Mai)

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus