Skip to main content

GAFĂ. Cristi Tabără a luat de bună o poză publicată de Times New Roman-ul moldovenesc

 
GAFĂ. Cristi Tabără a luat de bună o poză publicată de Times New Roman-ul moldovenesc

„Sunt obligat de deontologie să recunosc și când mă înșel”, a spus Cristi Tabără, joi seara, în emisiunea Fabrika, de la Publika TV, în care este co-prezentator.

Despre ce era vorba? Cu puțin timp înainte, prezentase pe post drept reală o imagine trucată de pagina de satiră Times New Moldovan, după cum scrie Telegraph.md

Publicitate

Concret, era vorba despre o imagine din timpul unei conferințe susținute de Maia Sandu, fostă candidată la președinție în Republica Moldova și președintele Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS). În cadrul conferinței, în spatele Maiei apăreau tineri cu mesaje pe niște foi albe. Acestea au și fost trucate de cei de la Times New Romanul moldovenesc - Times New Moldovan. 

Astfel, în locul mesajului „Abrogați, apoi plecați!” a fost înlocuit cu mesajul „Free Petrenco”, iar un alt titlu a fost înlocuit cu un colaj făcut din imagini în care apăreau alăturați Maia Sandu și...Nicolas Cage îmbrăcat într-un costum kazah. Un al treilea mesaj, tot trucaj, spunea „Renato Usatîi, We miss you, We need you”.

Imaginea a fost prezentată pe post cu tot cu „watermark-ul” TNM (Times New Moldovan). 

„Sunt niște oameni acolo care țin în mână tot felul de hârtii și undeva în colțul din stânga sus apare, iată, un domn care se scarpină la nas și pe hârtiuța lui scrie „Free Petrenco”. Problema lui este să-l elibereze pe Petrenco, probabil un personaj pozitiv din istoria Republicii Moldova care trebuie neapărat eliberat cu ajutorul celor de la PAS”, a spus Tabără, la prezentarea imaginii pe ecran.

Ulterior, în aceeași emisiune, Cristi Tabără a recunoscut că imaginea era un trucaj:

„Se pare că ne-am lăsat păcăliți, am căzut în capcană și trebuie să recunosc că s-a întâmplat asta. Fotografia pe care am arătat-o s-a dovedit a fi o fotografie trucată. Ne-am păcălit, așa că îmi retrag afirmațiile cu privire la ea și la fel și trimiterea către (site-ul n.r.) jurnalul.md, era de fapt o trimiere către un site de satiră. Așa că m-a păcălit.

 Îmi retrag și acea afirmație, dar numai acestea, restul rămân valabile din tot ce am spus în emisiune. Sunt obligat de deontologie să recunosc și când mă înșel. De data asta m-am înșelat.”

Greșeala a fost taxată a doua zi de la emisiune de Maia Sandu, președintele formațiunii Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), într-o postare pe Facebook. Ea a anunțat că va da postul în jduecată și că va sesiza CNA-ul din Republica Moldova și i-a îndemnat pe moldoveni să nu se mai uite la emisiune.   

„Vedeți în pozele de mai jos cum Publika, într-un buletin de știri și analiză politică, a trucat în mod mizerabil imaginile, iar „analistul” Cristi Tabără a mințit în cel mai josnic mod. Partidul Acțiune și Solidaritate nu va acorda interviuri și nu va participa la emisiunile acestora. De asemenea, vom sesiza CCA și Consiliul de Presă și vom acționa în judecată Publika TV.

Îndemnăm toți susținătorii noștri să nu urmărească aceste canale. Aceste posturi de televiziune nu sunt presă, ele sunt instrumente de propagandă, iar instrumentele de propagandă trebuie oprite”, a scris Maia Sandu. 

Cristi Tabără își cere scuze că a prezentat imaginea trucată drept una reală:

 

Reacția Maiei Sandu

Citește și: 

LECȚIA DE PERIAT cu Cristi Tabără într-o zi din viața "lu' șefu'". O fabuloasă emisiune de antologie. Reală

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • Cristi Tabără e doar un mercenar ce lucrează pentru a-i lustrui imaginea celui mai periculos oligarh din Republica Moldova. E o ***ă care lucrează la televiziunea unui ***. Antena3 e model de jurnalism pe lângă PublikaTV.

Trimite un comentariu