Skip to main content

Teodor Tiță preia conducerea știrilor Europa FM. Va fi și prezentator într-o emisiune

 
Teodor Tiță preia conducerea știrilor Europa FM. Va fi și prezentator într-o emisiune
Sursa foto: Dilema Veche

Jurnalistul Teodor Tiță va prelua conducerea departamentului de știri Europa FM, după plecarea lui Sorin Dragomir. Tiță va fi prezent într-o emisiune pe post - Drum cu prioritate, care va avea, din toamnă un nou format.

Publicitate

Teodor Tiță este director de știri începând din luna august, iar din septembrie va realiza o versiune noua a programului Drum cu prioritate, au declarat pentru Paginademedia.ro reprezentanții postului Europa FM.

Dacă până acum Drum cu prioritate avea un singur prezentator - Radu Constantinescu, din 4 septembrie vor fi trei oameni în studio: Radu Constantinescu, Teodor Tiță și Filipstandavid, unul dintre știriștii vechi de la Europa FM (prezentator, printre altele, al jurnalului de la ora 18.00).

"E cumva o continuare firească a activității mele la Europa FM, din a carei redacție am mai făcut parte in urma cu mai mulți ani", a declarat Teodor Tita pentru paginademedia.ro.

Tiță a mai lucrat la Europa FM în perioada 2002-2004, când a ajuns la poziția de redactor-șef adjunct la știri.

Teodor Tiță, pentru Paginademedia.ro:

"Piata de radio in general și cea de știri in special cunosc o dinamica din ce in ce mai intensa și cred ca publicul poate profita.

Trăim vremuri în care avem de-a face cu foarte multă informație și mult prea putina contextualizare. Asta este una din direcțiile pe care se va concentra activitatea mea in noul rol.

Cred ca stirile de radio trebuie sa fie o alternativa solida și credibila la oferta actuala din zona mediei electronice. Altfel spus, când se întâmpla ceva important, deschideți radioul”.

Cum va fi din toamnă Drum cu prioritate?

Emisiunea va fi "consacrata evenimentelor zilei si impactului lor asupra vietii cetatenilor Romaniei", spun cei de la Europa FM.

Filip Standavid:

"Increderea in presa, mai ales in conditiile din prezent, se castiga foarte greu si se pierde foarte repede.

Stirile Europa FM sunt insa un reper in jurnalismul radio autohton, identificat ca atare, in mod constant, de ascultatorii statiei.

Principiile dupa care se ghideaza jurnalistii si colaboratorii nostri –corectitudine, echidistanta si respect fata de ascultatori- raman neschimbate. Cred ca vom fi capabili sa ne mentinem la acelasi standard si sper chiar sa-l ridicam."

Reamintim că Sorin Dragomir, fostul director de știri al Europa FM și Virgin Radio, a decis să plece de la postul de radio după zece ani în grupul Lagardere, după cum Paginademedia.ro a scris aici.

Teodor Tiță, Carte de vizită:

  • Teodor Tita este autorul rubricii “Contraintuitia” din Dilema Veche. A mai publicat in Decat o Revista, 22 si alte periodice. A lucrat la BBC, Digi 24, Realitatatea si Hotnews.
  • După perioada Europa FM (2002-2004), Tiță a lucrat patru ani la BBC, apoi la postul de radio Realitatea FM.
  • Timp de trei ani (2012-2015), Teodor Tiță a coordonat online-ul Digi 24, după ce înainte a fost redactor-șef al site-ului tvrinfo.ro.

Citește și:

 

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

  • Dilema Veche, DOR, 22, BBC, Digi 24, Realitatatea, Hotnews, Europa FM. Un alt traseist din presa romaneasca. Oricum, s-a descalificat din prima. Nu stie nici macar un lucru elementar in limba romana, ca se spune "din zona media electronice", si nu "din zona mediei electronice". Bun inceput. Halal!
  • Dilema Veche, DOR, 22, BBC, Digi 24, Realitatatea, Hotnews, Europa FM. Un alt traseist din presa romaneasca. Oricum, s-a descalificat din prima. Nu stie nici macar un lucru elementar in limba romana, ca se spune "din zona media electronice", si nu "din zona mediei electronice". Bun inceput. Halal!
  • ce grea e deontologia asta.... nimic despre "penalul" Serghei Bulgac
    Macar comunicatul oficial... ceva acolo, deontologic desigur

Trimite un comentariu