Skip to main content

PARTENERIAT. Andi Vasluianu: M-am întâlnit cu Adelin Petrişor pentru rolul din Breaking News

 

PARTENERIAT. După moartea tragică a cameramanului său, în timpul unei filmări, Alex Mazilu (jucat de Andi Vasluianu) este trimis să facă un reportaj in memoriam despre viaţa acestuia. Este punctul de pornire a producţiei Breaking News.

Publicitate

Cu trei zile înainte de Crăciun, într-un orăşel de pe litoralul Mării Negre, reporterul încearcă să reconstituie viaţa colegului său, prin ochii celor care i-au supravieţuit. Ce alegi să redai din viaţa unui om? Cum îşi vede fiica lăsată în urmă tatăl dispărut? Cât de departe merită să mergi pentru a-ţi face meseria?

Actorul Andi Vasluianu s-a întâlnit cu jurnalistul Adelin Petrişor pentru a-şi pregăti rolul din Breaking News. A vrut să înţeleagă mai bine cum funcţionează un jurnalist de TV, au vorbit despre delimitarea dintre viaţa profesională şi cea personală.

“Jurnalismul e adrenalină. E ca la actori, nu te lasă în pace, altfel nu funcţionezi”, spune actorul.

Andi Vasluianu:

„Mai voiam să înţeleg modalitatea de a prezenta, cum vorbeşte la microfon, dacă are un text gata pregătit sau doar nişte guideline-uri, apoi improvizează. M-am bucurat foarte mult că l-am văzut, eram atent şi curios să văd cum e, care-i drive-ul lui, şi mi-am dat seama că e o nebunie, e ca noi cu scena, ai nevoie de adrenalina asta, nu te lasă în pace, altfel nu funcţionezi.”

Adrenalina din spatele meseriei de jurnalist de teren, povestea filmului şi omul din centrul ei au generat o serie de întrebări la care echipa din spatele casei de distribuţie Transilvania Film a căutat răspunsuri, generând o serie de interviuri cu operatori de imagine şi jurnalişti TV, profesionişti care fac de zeci de ani aceeaşi meserie, o meserie care îi duce departe de casă şi de familie şi le testează limitele.

Paginademedia.ro este partener media al lansării filmului despre jurnalism şi televiziune. Filmul va fi pe ecrane din 29 septembrie şi este distribuit de Transilvania Film.

O idee de acum zece ani. Andi Vasluianu, chemat iniţial pentru rolul de cameraman

Filmul Breaking News, în regia Iuliei Rugină, ajunge pe marile ecrane din România din 29 septembrie.

Scenariul filmului a împlinit deja 10 ani, el ar fi trebuit să fie debutul regizoarei Iulia Rugină. Unul dintre puţinele lucruri care s-au păstrat din varianta iniţială a poveştii e faptul că personajul principal este jurnalist.

Actorul Andi Vasluianu, protagonistul poveştii, îşi aminteşte că a fost iniţial chemat la casting pentru un rol de cameraman, „un cameraman care trăieşte. Apoi au trecut anii şi n-am mai ştiut nimic.”

În cele din urmă, l-a sunat Iulia Rugină şi i-a spus că povestea din Breaking News, în noul format, este acum scrisă pentru el.

„De la un punct încolo, am scris cu Vasluianu în cap, ne-am dat seama că el este Alex Mazilu”, povestesc cele trei co-scenariste, Iulia Rugină, Oana Răsuceanu şi Ana Agopian.

Protagoniştii filmului sunt Andi Vasluianu şi Voica Oltean, o actriţă care, la doar 15 ani, a impresionat juriul unuia dintre cele mai mari festivaluri, cel de la Karlovy Vary

Voica Oltean, tânăra parteneră de joc a lui Andi Vasluianu, îl numeşte mentorul ei. El recunoaşte că a ajutat-o în timpul filmării, dar spune că asta face parte dintr-un proces natural al meseriei de actor.

„Explicând cuiva, îmi explic mie, de fapt. E o căutare tot a mea, iar Voica este al dracului de inteligentă. Dacă nu era aşa, nu ar fi putut să joace în filmul ăsta. A avut mare noroc că a întâlnit nişte oameni extrem de deschişi şi de generoşi, e foarte important să ai prima experienţă aşa”, adaugă Vasluianu.

VIDEO. Trailer Breaking News

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus