Skip to main content

Vom avea o nouă televiziune de știri, la nivel național. Liviu Alexa a primit licență pentru NCN

 
Vom avea o nouă televiziune de știri, la nivel național. Liviu Alexa a primit licență pentru NCN

„Vom merge pe modelul editorial Euronews”, a spus jurnalistul clujean Liviu Alexa, despre viitorul proiect TV de știri, în fața membrilor Consiliului Național al Audiovizualului. Forul a aprobat în ședința de astăzi acordarea unei licențe prin cablu, cu acoperire națională, pentru televiziunea de știri care se va numi NCN. 

Liviu Alexa a declarat pentru Paginademedia.ro că plănuiește lansarea NCN la data de 1 decembrie. El a mai spus că are deja un acord de distribuție cu compania Telekom, și că este în discuții și cu alți cabliști. 

Publicitate

În fața CNA au susținut proiectul Liviu Alexa, proprietarul televiziunii, și Răzvan Dumitrescu, realizatorul principalului talk-show. 

„Ne dorim să ocupăm o zonă pe care noi credem că avem puterea să ne mișcăm mai bine. Ne dorim să facem nu o clonă de Euronews ci să facem un post care să replice ideea postului european de știri, evident adaptat la nivel local. Avem și puterea spă ne finanțăm și din puterea noastră, dar avem și o echipă care să se ocupe de acest proiect”, a spus Liviu Alexa în fața membrilor CNA.

Răzvan Dumitrescu:

„Pentru mine, a fost o experiență foarte utilă să vin din București în Cluj ca să constat ceva ce doar bănuiam: presa din teritoriu practic nu mai există sau există doar formal. (...) De ce vrem să facem televiziunea asta națională. Pentru că într-o țară normală cred că presa locală este cea care furnizează cea mai multă informație pentru cea centrală. Nu mai există legătura asta. 

Există niște televiziuni de știri puternice la centru care se ocupă de agenda națională, rupte total de teritoriu. Ele nu pot suplini, prin resurse proprii, acoperirea unui teritoriu precum al României.” 

„Am fost la Euronews și am discutat cu Lucian Sârb, care este șeful editorial al Euronews. De la ei am învățat, să spunem, foarte multe secrete despre cum am putea să ne finanțăm postul de televiziune într-un mod elegant.

Am aflat cu stupoare că în afară de buletinul infromativ toate emisiunile sunt sponsorizate. Nu mai există nimic care să rămână neendorsat. Și asta poate fi o bună variantă, pentru noi pe viitor, să putem găsi soluții la nivelul companiilor.”  

Televiziunea va avea un talk-show, seara, prezentat de Răzvan Dumitrescu, iar în rest, scurte emisiuni de cinci minute pe diverse tematici.

NCN va fi operată de Pagina Ciudatului SRL, în care acționari sunt Liviu Alexa, cu 95%, și Budean Adriana Liliana, cu 5%.

Date tehnice pentru televiziunea de știri NCN:

 • Potrivit notei depuse la CNA, postul de știri va avea 85% producție proprie.
 • Va emite 24 de ore, din care 13 vor fi reluări.
 • Postul se va finanța din surse proprii sau credite.
 • Investiția va fi de peste 180.000 de euro.  

Licență nouă și pentru NCN Cluj-Napoca

CNA a acordat astăzi societății Pagina Ciudatului SRL și o licență pentru o nouă televiziune locală NCN Cluj. Care este motivul? Actuala licență NCN Cluj va expira la data de 23 septembrie, iar proprietarul nu a reușit să depună documentația la CNA cu o lună înainte, așa cum cere legislația. 

Liviu Alexa a decis astfel să aplice pentru o nouă licență TV locală. De ce vrea să continuie și proiectul local? „În ultimele 7, 8 luni am cheltuit foarte mult în marketingul local. Nu vrem să pierdem șansa asta pentru că Clujul este o reședință de județ strategică. Acesta va avea un conținut localizat.” 

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

 • Oare chiar mai era nevoie de inca o televiziune de stiri romaneasca? Nu ne ajung 5? Nimeni nu se gandeste, ca spre exemplu, sa infiinteze o televiziune de documentare strict romaneasca(nu aduc in discutie postul tv CINETHRONIX cu documentare realizate de producatori romani, post tv pe care, din cate vad, nu il preia nici o societate de cablu tv).. Nimeni nu se gandeste sa infiinteze inca o televiziune romaneasca cu filme din anii '90 pana in present, filme straine exclusiv( avem CINEMARATON cu filme romanesti si filme romanesti difuzate pe toate canalele tv romanesti generalist, e suficient acoperita difuzarea de filme romanesti, mai noi sau mai vechi). In afara de PROCINEMA pe care il vede toate lumea si dau reluari de-ti vine rau cu serialul LA BLOC(de parca nu mai exista pe lumea asta filme seriale, nu neaparat romanesti) si DIGIFILM,post tv care este exclusiv la DIGI TV, nu mai exista un post tv romanesc de filme, nu s-a mai gandit nimeni sa ia initiative sa lanseze in post tv romanesc de filme.Aici fac abstractie de televiziunile romanesti cu telenovele, spaniole sau turcesti, PRO 2, PRO GOLD, HAPPY CHANNEL.Poate stie cineva de o televiziune DT TV romaneasca, se gaseste site-ul pe net dar o puteti gasi si pe youtube., au si pagina de facebook.Nu stiu unde emite.Au filme si emisiuni demne de vazut, cel putin asa arata programul lor tv. cine stie sa ma anunte aici.
 • In ziua de azi ca sa ai succes ca televiziune noua trebuie sa fi pe o nisa cu cat mai putini adversari. De pilda, Taraf TV se batea cu Mynele TV. Erau 2 pe nisa asta, a mai ramas unul. E loc pentru 2-3-4. Trebuie doar sa cauti nisa. 13 ore pe zi RELUARI ? Si 11 emisie ? Cum ? De la cat incepi ? 7-8 dimineata ? Sau cand ? Mai toate incep cu stiri la 6 dimineata. Inafara de B1, REALITATEA
 • Doamne cum aberează Alexa în ziarul lui. Vadim era copil la aberații. Sigur, cultura lui Alexa e egală cu 0...
 • Să înțelegem că a doua oară-i cu noroc...?

  Mediafax, 18 februarie 2016:
  "Jurnalistul Liviu Alexa a pierdut licența televiziunii de știri NCN din Cluj."

  "Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) a retras, în ședința de joi (18 februarie 2016, n.r.), licența televiziunii de știri NCN Cluj-Napoca, deținută de jurnalistul Liviu Alexa, din cauza faptului că a trecut un an de la obținerea sa (17 februarie 2017, n.r.) și nu s-a solicitat amânarea termenului de intrare în funcțiune a respectivului post."

  sursa: http://m.mediafax.ro/cultura-media/jurnalistul-liviu-alexa-a-pierdut-licenta-televiziunii-de-stiri-ncn-din-cluj-15079839
 • @ Ion Muresanu

  Spre deosebire de radio, in cazul televiziunilor, numarul de licente nu este limitat. Prin urmare, orice grup serios poate solicita si primi una, daca proiectul convinge, indiferent de numarul posturilor existente deja pe piata. Batalia se duce ulterior in negocierile cu cablistii care sa preia una sau alta dintre televiziunile locale.
 • Deci am mai primit încă un motiv să nu mă mai uit la TV. Cum mama naibii sa-i dai licență unui om care critică orice e bun în Cluj, doar că e făcut de Boc, că Parcul central a fost "vandalizat" după Untold și că oamenii care au asigurat paza au fost platiti din bugetul orașului si ca dacă ti s-a cerut un simplu CNP iti fura identitatea Untold? Mulțumesc @Ion Muresanu pentru informatiile in plus, chiar nu stiam cine e infecutl asta.
 • Gata, ajunge fratilor, opriti-va! Nu mai pot cu atatea tv de stiri. Toti isi propun supermodele si ajung sa emita aceleasi mizerii. STOP! E prea mult!
 • Alexa isi doreste cu disperare sa faca Clujul rosu, cu el pe post de carmaci, gauche -caviar.
  E un personaj reprobabil, care n-ar avea ce sa caute intr-o media sanatoasa - nu e cazul la noi, din pacate... Alexa face orice pentru bani si putere, aviz amatorilor.
 • Liviu Alexa a dat o teapa cu societatea Imagistica 2 milioane de euro , apoi a candidat la primaria Cluj , in speranta ca va castiga bani pentru a acoperi paguba , dar a pierdut lamentabil , a luat doar 3000 de voturi apoi i s-a pus pata pe Emil Boc cam ca Antena3 cu Basescu : pentru orice este devina Boc in ziarul si televiziunea prin cablu pe care le conduce , si unde doar el si inca o persoana mai scrie , la ziar.
  Limbaj ultrasuburban pe facebook catre cei care indraznesc sa ii spuna ca deraiaza si ca sare calul : injuraturi care la Bucuresti inca nu s-a auzit ca exista, facebook live in stare de ebrietate. Un personaj extrem de toxic , iar fapul ca clujenii nu l-au votat l-a inrait foarte tare , e un caz de studiat la facultatile de psihologie . Are o televiziune in Cluj care este urmarita de cateva zeci de persoane (40 de views pe youtube , pentru ca televiziunea nu isi permite un site , doar un profil de facebook unde proprietarul injura si un canal youtube unde pun reluarile) Un astfel de om vrea sa faca televiziune nationala . Cu astfel de persoane se irosesc licentele . Nu am putea avea in Romania un RTL , sau un grup serios ? Nu , pentru ca trebuie sa aruncam licentele pe geam la diversi aventurieri.
 • Da,model euronews,ar fi frumos...păcat ca nu va fi...va fi Pomohaciscandal tv
  Doar ei au aprins scandalul,nu?
  Intrebare:In afara de mario cablisti(Dolce,Digi,UPC,poate si Orange)
  cine o sa ii mai preia?

Trimite un comentariu