Skip to main content

Discuţii în CNA: De ce atâta grabă pentru Rareş Bogdan şi Jocuri de putere?

 
Discuţii în CNA: De ce atâta grabă pentru Rareş Bogdan şi Jocuri de putere?

Discuţii între membrii CNA în debutul şedinţei de astăzi, după ce forul s-a grăbit să monitorizeze şi să pună pe ordinea de zi în mai puţin de o săptămână ediţia Jocuri de putere din 28 septembrie, în care mai mulţi membri au fost atacaţi.

Publicitate

A fost o situaţie rar întâlnită la CNA, care are sute de sesizări ce aşteaptă să fie analizate cu lunile, unele ajungând să expire şi să rămână nesancţionate.

Dorina Rusu, membru CNA, a fost cea care a deschis discuţia despre subiect, precizând că o astfel de grabă ar crea senzaţia că forul duce un război cu Realitatea TV. „Să se discute când îi va veni vremea. Avem o mulţime de sesizări care expiră, au fosta altele care au expirat, cum a fost cea cu Ciuculete, de exemplu, şi noi stăm să ne războim cu Rareş Bogdan. Nu sunt de acord”, a spus Dorina Rusu.

La rândul său, Radu Herjeu, unul dintre cei vizaţi de atacurile dure de la Jocuri de putere, a spus: „Evident că sunt de acord cu discutarea acestor derapaje din acea emisiune, numai că pentru mine nu se justifică caracterul de celeritate. Cred că o grăbire a acestui proces nu ar face decât să accelereze şi reacţia lor. În principiu poate să pară că apărăm CNA-ul, de fapt îi facem un deserviciu.”

„Eu nu aş fi pus asta pe Ordinea de zi înainte să mă consult cu toţi membrii. Un semnal mult mai puternic ar fi fost dacă toţi cei nouă membri care au votat amenda şi-ar fi asumat această amendă, ar fi ieşit public şi ar fi susţinut-o, eventual cu o declaraţie dacă nu cu un comunicat.”, a mai adăugat Herjeu.

Pe de altă parte, Monica Gubernat, membru CNA, a replicat: „Dacă noi dăm dovadă de slăbiciune în acest moment, suntem pa.”

Reamintim că, în urmă cu două săptămâni, o emisiune Jocuri de putere cu Rareş Bogdan a fost amendată de CNA cu aproape 20.000 de euro. În aceeaşi zi cu decizia CNA, Rareş Bogdan şi invitaţii emisiunii Jocuri de putere au atacat dur decizia CNA, inclusiv cu jigniri la adresa membrilor forului.

Citeşte ce s-a întâmplat la emisiunea Jocuri de putere cu Rareş Bogdan care a trezit reacţia rapidă a CNA, aici

Din discuţiile de la CNA:

Dorina Rusu:

„Ar părea că avem un război cu Realitatea. Sunt foarte multe cazuri în care oamenii sunt jigniţi şi care ajung să se discute târziu. Doar pentru că a fost o emisiune care viza CNA acum stăm să ne războim. Să se discute când îi va veni vremea. Avem o mulţime de sesizări care expiră, au fosta altele care au expirat, cum a fost cea cu Ciuculete, de exemplu, şi noi stăm să ne războim cu Rareş Bogdan. Nu sunt de acord.”

Răsvan Popescu:

„Nu e vorba de niciun război cu nimeni aici. Sunt două autosesizări. Până la urmă eu fac proiectul ordinii de zi. E un proiect care se votează sau nu se votează. A trecut deja o săptămână de la emisiunea respectivă. Cred că avem o perspectivă mai detaşată.”

Dorina Rusu:

„Săptămâna trecută, chiar a fost ceva cu totul şi cu totul ieşit din comun, pentru că ai pus-o prima înainte de toate monitorizările, să stăm noi să ne batem cu pumnii în piept. Ca să nu mai zic că a fost terminată monitorizarea într-un timp record. De când sunt eu în CNA nu am mai pomenit.

Răsvan Popescu:

"A fost o singură emisiune, nu un şir de emisiuni, deci se putea. Data trecută nu am avut şedinţă, acum suntem la mai mult de o săptămână. Cred că suntem la mai mult de o săptămână de la acel moment. Cred că se poate.”

Monica Gubernat, membru CNA:

„La un moment dat, în timpul emisiunii, domnul Rareş Bogdan ne-a ameninţat un coleg: „Amintiţi-vă ce a păţit domnul Mititelu”. Doamna Rusu, vreţi să vă spun ce a păţit domnul Mititelu? I-a fost vandalizată maşina de două ori. Bănuiesc că la asta se referea. Dacă dumneavoastră consideraţi că este în regulă şi că nu e nevoie să luăm măsuri, asta este.”

Radu Herjeu:

„Orice gest al CNA-ului îndreptat către această televiziune, oricât de justificat ar fi, nu ar face decât să-i provoace să facă şi mai multe mizerii. După care noi facem o şedinţă, iar vom da o sancţiune, pe bună dreptate, ei vor face şi mai rău. Încă o dată, lăsând la o parte că e vorba despre CNA sau despre anumiţi membri CNA, ce au făcut ei acolo este incalificabil.

Evident că sunt de acord cu discutarea acestor derapaje din acea emisiune, numai că pentru mine nu se justifică caracterul de celeritate. Cred că o grăbire a acestui proces nu ar face decât să accelereze şi reacţia lor. În principiu poate să pară că apărăm CNA-ul, de fapt îi facem un deserviciu pentru că mai ales în aceste momente îl supunem unui alt tir de porcării pe care îl vom face.”

Monica Gubernat:

„Dacă noi dăm dovadă de slăbiciune în acest moment, suntem pa.”

Radu Herjeu, membru CNA:

„Eu nu aş fi pus asta pe Ordinea de zi înainte să mă consult cu toţi membrii, tocmai pentru a nu risca să pice sau să nu treacă sau să nu fie discutată. Un semnal mult mai puternic ar fi fost dacă toţi cei nouă membri care au votat amenda şi-ar fi asumat această amendă, ar fi ieşit public şi ar fi susţinut-o, eventual cu o declaraţie dacă nu cu un comunicat.

Cred că acel semnal ar fi închis gura politicienilor care s-au grăbit ca nişte hiene să se arunce asupra CNA fără să aibă habar ce s-a întâmplat în şedinţa respectivă şi eventual celor care au pus această amendă pe seama politicului. Nu suntem o astfel de echipă, nu ştim luăm astfel de decizii, nu ştim să fim uniţi nici măcar când luăm o decizie în unanimitate.”

Radu Călin Cristea, membru CNA:

„E vorba de două autosesizări care trebuie tratate cu respect. Aşa cum şi ceilaţi care au depus autosesizări au primit respectul celorlalţi colegi. Poate că unii îşi amintesc că am propus ca autosesizările membrilor CNA să fie discutate cu celeritate.

E vorba despre o emisiune faţă de care ne raportăm emotiv. Nu ar trebui să o discutăm, intrăm într-un război. Război cu cine? Noi vedem dacă în această emisiune a fost încălcată legislaţia audiovizuală şi cu asta basta. Deci foarte echilibrat, calm şi fără alte patetisme.

Dacă este vorba doar despre un prestigiu la care noi membrii CNA-ului ţinem, atunci nu mi s-ar părea foarte ok, ca după ce suntem făcuţi dobitoci, ticăloşi, homosexuali, ofiţeri de securitate, spioni şi aşa mai departe, să părăsim câmpul de luptă cu coada între picioare doar pentru că ne aşteptăm ca în acea seară să se reia ritualul prin care membrii CNA să fie făcuţi aşa cum am fost noi făcuţi. Este o reacţie instituţională, fără resentimente, fără dorinţă de răzbunare.”

Citeşte şi:

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • johhny bravo johhny bravo
    Am si eu un comentariu emotional: cravata aia e de un prost gust teribil. A venit cu ea de la o nunta?
  • Robert Axinte Robert Axinte
    CNA-ul acesta, nu are niște proceduri pe care le respecta orice membru?! Amenzile se discuta pe partea emotionala?! Acum înțeleg de ce va fac toți in toate felurile. Dați amenzi fara logică pentru ca poziția in care va aflați va permite. Normal ca produceți niște reacții urate, pentru ca nu tratați amenzile cu proceduri. Voi aruncați amenzile emotional, ceea ce îmi arata ca nu cunoașteți legile voastre sau ca aveți comanda de bani de undeva. Chiar unde se duc banii din aceste amenzi ?! Care sunt interesele?! Sunt un simplu om care oricum nu dau 2 bani pe multe TV uri, dar mi-ar plăcea ca aceste televiziuni sa fie monitorizate de niste competenți, nu de sălbatici care reacționează emotional.

Trimite un comentariu

sus