Skip to main content

Etno TV, amendat de CNA pentru prea multă reclamă

 
Etno TV, amendat de CNA pentru prea multă reclamă

Sancţionat pentru prea multe reclame. Etno TV, postul TV al familiei Prigoană, a primit o amendă de 25.000 de lei după ce în urma monitorizării s-a constatat depăşirea timpului alocat publicităţii, de 12 minute pe oră.

Publicitate

Concret, monitorizarea CNA a arătat că în cazul postului de televiziune Etno TV, în perioada 29 iunie 2017 - 5 iulie 2017, a avut 28 de depăşiri ale minutelor de publicitate ce au însumat 22 de minute şi 39 de secunde.

Radu Herjeu, membru CNA, a fost cel care a propus sancţiunea de 25.000 de lei, pentru încălcarea articolului privind publicitatea, potrivit căruia, „Proporţia de spoturi publicitare televizate şi spoturi de teleshopping dintr-un interval de o oră nu poate depăşi 20%, respectiv 12 minute; în cazul televiziunii publice durata acestora nu poate depăşi 8 minute din timpul oricărei ore date.”

Sancţiunea a fost votată în unanimitate de membrii prezenţi: Radu Călin Cristea, Radu Herjeu, Răsvan Popescu, Dorina Rusu, Gabriel Tufeanu, Monica Gubernat, Viorel Vasile Buda şi Orsolya Borsos.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus