Skip to main content

REACŢIE. Art Directors Club, organizaţie a publicitarilor, condamnă orice caz de sexism sau hărţuire sexuală şi propune măsuri

 
REACŢIE. Art Directors Club, organizaţie a publicitarilor, condamnă orice caz de sexism sau hărţuire sexuală şi propune măsuri

Reacţie promptă din partea Art Directors Club, organizaţie de reuneşte oameni de creaţie din publicitatea din România, la doar câteva zile de la scandalul de hărţuire în care este implicat un om de publicitate (Călin Ionescu). Organizaţia lansează o scrisoare deschisă prin care „condamnǎ ferm orice dovadǎ de sexism şi hǎrţuire sexualǎ, fizicǎ sau verbalǎ, care are loc în mediul profesional”.

Publicitate

Totodată, ADC spune că lucrează la un cod de conduită şi un protocol de acţiune în ce priveşte cazurile de hărţuire sexuală.

„Ne dezicem de persoanele care demonstreazǎ astfel de comportamente şi încurajǎm directorii agenţiilor care se confruntǎ cu astfel de situaţii sǎ ia mǎsurile legale impuse pentru rezolvarea acestora”, au spus membrii ADC, într-o scrisoare deschisă publicată în această dimineaţă.

„Mai mult decât atât, considerǎm cǎ este necesarǎ instaurarea unui cod de conduitǎ şi a unui protocol acţionabil în ceea ce priveşte cazurile de hǎrţuire sexualǎ. Art Directors Club România lucreazǎ deja la acest cod şi îl va pune la dispoziţia agenţiilor în perioada urmǎtoare”, mai arată scrisoarea ADC.

ADC le transmite femeilor din industria de comunicare că pot conta pe sprijinul organizaţiei dacă ajung să se confrunte cu discriminare, sexism sau hǎrţuire la locul de muncǎ.

Scrisoarea integrală, în continuare:

Scrisoare deschisǎ Art Directors Club România
Ȋn atenţia industriei de marketing şi comunicare


Art Directors Club România
Ȋn atenţia industriei de marketing şi comunicare,

Scrisoare deschisǎ

Ca urmare a discuţiilor şi dezvǎluirilor apǎrute în toate mediile în ultimele zile pe subiectul hǎrţuirii sexuale şi violenţei împotriva femeilor, Asociaţia Art Directors Club are de fǎcut urmǎtoarele precizǎri:

Membrii Art Directors Club România condamnǎ ferm orice dovadǎ de sexism şi hǎrţuire sexualǎ, fizicǎ sau verbalǎ, care are loc în mediul profesional. Suntem o organizaţie care susţine femeile din industria de comunicare prin iniţiative concrete precum Lady Steps, un program de empowerment lansat în februarie 2017.

Ne dezicem de persoanele care demonstreazǎ astfel de comportamente şi încurajǎm directorii agenţiilor care se confruntǎ cu astfel de situaţii sǎ ia mǎsurile legale impuse pentru rezolvarea acestora.

Mai mult decât atât, considerǎm cǎ este necesarǎ instaurarea unui cod de conduitǎ şi a unui protocol acţionabil în ceea ce priveşte cazurile de hǎrţuire sexualǎ. Art Directors Club România lucreazǎ deja la acest cod şi îl va pune la dispoziţia agenţiilor în perioada urmǎtoare.

Vrem sǎ transmitem tuturor femeilor din industria de comunicare cǎ pot conta pe sprijinul Art Directors Club România şi al Programului Lady Steps atunci când se confruntǎ cu discriminare, sexism sau hǎrţuire la locul de muncǎ. Totodatǎ, le încurajǎm sǎ vorbeascǎ liber şi deschis despre aceste probleme.

Ȋn plus, aplaudǎm mǎsurile luate deja în urma fenomenului #metoo şi încurajǎm orice altǎ companie care se confruntǎ cu cazuri similare, chiar dacǎ nemediatizate, sǎ nu ignore problema şi sǎ o rezolve rapid şi eficient.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus