Skip to main content

Sabina Fati anunţă ultimul editorial la România liberă, „înainte ca ziarul să fie masacrat în aşa fel încât Dragnea să nu mai fie deranjat”

 
Sabina Fati. Foto: Romania libera
Sabina Fati. Foto: Romania libera

Jurnalista Sabina Fati îşi anunţă plecarea de la România liberă într-un ultim editorial în publicaţia la care a scris timp de 11 ani. „Ultimul editorial pentru România liberă, înainte ca ziarul să fie masacrat în aşa fel încât Dragnea să nu mai fie deranjat şi Direcţia Naţională Anticorupţie să înceapă să fie înjurată”, a scris jurnalista pe pagina sa de Facebook.

Publicitate

Titlul opiniei: Pentru cine se fac liste negre. Şi cum mută Dragnea ţara pe alte şine.

Şi Răzvan Chiruţă, redactor-şef al ziarului, şi-a anunţat joi plecarea de la ziarul la care a lucrat tot 11 ani:

"Sunt în situaţia unui pilot care trebuie să ţină în aer un avion care mai are câţiva litri de combustibil în rezervor", scriam acum doi ani, când am preluat conducerea editorială a României libere, într-un moment dificil pentru redacţie. Avionul încă zboară, la un moment dat s-a înălţat frumos, dar a venit momentul trist în care am decis să cobor de la manşă. Se încheie astfel 11 ani de când sunt la RL.”

Sabina Fati se alătură celorlalte din zona de conducere editorială ce urmează să părăsească publicaţia în următoarea perioadă, despre care Paginademedia.ro a scris în premieră, AICI.

Din informaţiile Paginademedia.ro, patronatul ziarului i-a cerut luI Sabin Orcan să plece de la România liberă, invocând problemele financiare. După el, mai mulţi jurnalişti şi-au anunţat plecarea, Răzvan Chiruţă, redactor-şef, Mihai Duţă, Mircea Marian, Silviu Sergiu, Cătălin Prisăcariu, Petre Bădică.

Pe de altă parte, Sabin Orcan a spus că se desparte de ziar „de comun acord”.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • skogers skogers
    Mm e din categoria idioților utili, as described by Wikipedia.

    Nu luptați cu trollii. Vor dispărea singuri. Sau îi scoate adminul.
  • Mm Mm
    Gogule, ii faci postaci pe toti cei care nu au aceleasi idei ca tine? Cu asta crezi ca ai argumente, cu "postacii rosii"? Pai eu am stat la masa cu mafiotii din politica, cu smecherii si cu securistii in sufragerie la Oprea? Eu bateam palma cu Ghita, Ponta, Udrea si Basescu? Jurnalistii care fac ode politicienilor sau procurilor se descalifica singuri. Iar asta ca suntem o democratie incipienta nu scuza nimic, legile si constitutia trebuie respectate atat de catre politicieni cat si de oricine e intr-o functie publica. Nu va mai faceti idoli din oameni gen Basescu, Macovei, Kovesi si apoi sa ii acuzati pe altii care nu si i-au facut ca ii au idoli pe pesedisti. Eu, pe banii mei si taxele platite de mine, am dreptul si libertatea sa ii critic pe toti cei platiti din bani publici si nu ma impresioneaza textele propagandistilor de net cu "ciuma rosie" si alte prostii folosite ca argumente in apararea noii securitati. Jurnalistii sistemului au fost platiti tot din bani furati si de patroni demonstrati infractori in instanta, asa ca mai usor cu pianul pe scari.
  • titi titi
    "Sistemul" este mafia partidelor politice provenite din fostul FSN/PCR, intarita cu fostii lucratori ai Securitatii. Asta e sistemul care va fi dezintegrat. Iar ca "binom" nociv: Dragnea-Tariceanu, sau psd-alde, firea-olgutza si alte scroade urcate in copac. Prostia/hotzia la putere; dar nu pentru mult timp. Se apropie scadentza...
  • gogu radulescu gogu radulescu
    talibanii pesede se dau "comentatori": ei detin adevarul. Fac flotari logice si comparatii sfidatoare intre Securitate si SRI si/sau DNA. Se comporta de parca Romania o fi vreo democratie consolidata, un stat predictibil, cu o directie clara. Ipocrizia tine de foame, se pare, in zilele noastre: 'mnealor sunt platiti per postare, altfel nu se explica aberatiile scrise.
    Romania este un stat cu o democratie incipienta, neconsolidata, mai rau - atacata in mod sistematic din interior, si nu de SRI si/sau DNA, ci de gastile mafiote care poarta abuziv denumirea de "partide politice". Veste proasta pentru postacii roshii este ca Romania nu sta singura pe picioarele ei, are nevoie de sprijin, iar societatea civila este si ea inca in formare. Ca atare, statul roman are nevoie de ajutor, si il are. Postacilor, cei care va platesc vor ajunge unde le e locul. Postacilor, rushine voua pentru ca va vindeti pe voi (si pe noi toti) pentru 30 de arginti.
  • Brutus Brutus
    Sistemul se dezintegrează. Sabina Fati, Mircea Marean, Cartianu, Tăpălagă, toți ăștia n-au fost decât propagandiștii sistemului securist SRI&DNA. Asta e, se mai întâmplă. Păcat ar fi ca indivizii ăștia să nu plătească pentru cât rău și suferință au produs.
  • Mm Mm
    *** ca sa laudati sistemul care l-a bagat in puscarie pe tacsu? Asta e, se mai intampla. Poti sa il injuri pe Dragnea si pe toti pesedistii, dar o faci degeaba daca in schimb de partea cealalta te faci ca nu vezi nimic si chiar lauzi incalcari ale legii! La 30 de ani de la revolutie sunt aduse laude procurorilor si noii securitati! Incredibil! Si va mirati ca nu se vinde ziarul. Cautati-va alt mogul ca pe propriile picioare nu stiti sa traiti, voi fiind "de dreapta".

Trimite un comentariu

sus