Skip to main content

TEST INEDIT: Dacă ce declară politicienii ar fi comentarii online, cum le-ai modera? Intră și verifică

 
TEST INEDIT: Dacă ce declară politicienii ar fi comentarii online, cum le-ai modera? Intră și verifică

Dacă declarațiile politicienilor ar fi comentarii online, cum le-ai modera? TEST inedit al echipei de moderatori din programul Less Hate, More Speach.

Publicitate

Echipa a luat câteva declarații ale politicienilor și le-a aplicat aceleași reguli precum cele de moderare a comentariilor online. Ce a ieșit?

Nu va mai mintiti. TOATE femeile sunt facute sa fie mame si sotii. Frustrarile nu se ascund in spatee ‘carierei’. (...) Prima casa sau masina luate intr-un milion de rate, doar ca sa vada Satu’ ca fata s-a ajuns….nu pacalesc insa pe nimeni, tot neimplinite raman, fara familii, fara copii….auzind mereu – ‘da’ tu mama, nu te mai mariti?

Ați fi moderat sau nu această declarație, care îi aparține lui Antonio Andrusceac (USR)?

Testul conține declarații date de Leon Dănăilă (PNL), Șerban Nicolae (PSD), Nicolae Bacalbașa (PSD), Adrian Papahagi, Cătălin Rădulescu (PSD)

Un test inedit în care vă puteți testa aptitudinile de moderator.

Proiectul Less Hate More Speech este dezvoltat de echipa Median Research Centre (MRC). Pe site-urile partenere (gsp.ro, tolo.ro, blogsport.ro și Paginademedia.ro), comentariile sunt moderate după reguli care să încurajeze dezbaterea, dar care să descurajeze ura și agresivitatea.

INTRĂ și FĂ TESTUL, AICI (sau click pe poza de mai jos) 

De ce acest test?

Explică echipa proiectului Less Hate, More Speech:

Discursul politicienilor are un impact nu doar prin măsurile sau ideile emise, ci și prin tonul și limbajul folosite; numeroase studii academice confirmă acest lucru. Deși poate ne-am aștepta ca elitele să exprime idei mai complexe și să aibă un discurs mai civilizat și nuanțat decât oamenii obișnuiți, unii politicieni au fost criticați sau chiar amendați pentru declarații discriminatoare, agresive ori vulgare.

În proiectul „Less Hate, More Speech”, echipa Median Research Centre (MRC) a studiat atât posibilul impact al discursului elitelor, cât și felul în care oamenii obișnuiți se exprimă în comentariile online. Iar împreună cu jurnaliștii de la site-urile partenere (GSP.ro, Tolo.ro, Blogsport.ro și Paginademedia.ro), a stabilit proceduri de moderare a comentariilor online, în așa fel încât să lăsăm dezbaterile aprinse să continue, dar să descurajăm ura și agresivitatea. Ce s-ar întâmpla dacă am evalua declarațiile politicienilor după criteriile folosite la moderarea comentariilor?

UN alt test de moderare a comentariilor, AICI

Citește și:

 

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Trimite un comentariu