Skip to main content

Anarhiștii Free Kekistan. Experimentul unui puști, farsă luată în serios de Antena 3. Tânărul, fiul unui fost consilier Intact, Dorothea Ionescu Vânău

 
Anarhiștii Free Kekistan. Experimentul unui puști, farsă luată în serios de Antena 3. Tânărul, fiul unui fost consilier Intact, Dorothea Ionescu Vânău

Un experiment al unor adolescenți - o farsă - a ajuns să fie tratat extrem de serios și cu analiști la Antena 3.

Publicitate

"Anarhiștii Free Kekistan", blamați pe postul de știri, erau, de fapt adolescenți care au vrut să demnonstreze "că o mulțime de mii sau zeci de mii de oameni se poate trola cu succes". A explicat experimentul chiar mama tânărului din "Kekistan", Dorothea Ionescu Vânău care a lucrat, în urmă cu câțiva ani, ca project manager Marketing şi Comunicare al diviziei de ştiri din Intact.

Detalii, în continuare:

În urmă cu două zile, televiziunea de știri dezbătea cum la protestele de duminică seara, chiar „în prima linie” apărea o persoană ce afișa o pancartă considerată ca aparținând unei „mișcări anarhiste”. „Free Kekistan” era scris pe pancarta „anarhistului”. 

Discuția de mai bine de 10 minute pe acest subiect s-a purtat între Ana-Maria Roman, moderatoare de la Antena 3, Cătălin Harnagea, fost șef al Serviciului de Informații Externe (cel care a și descoperit "subiectul"), dar și fostul jurnalist Sorin Roșca Stănescu

Pe tot parcursul discuției, pe ecran stătea afișat „Oragnizație anarhistă, prezentă la proteste”. 

„O miscare anarhistă, radicală care are o simbolistică foarte apropriată cu simbolistica nazistă, a KKK-ul, a noii drepte, a aripii neo-naziste”, a spus Harnagea, extrem de serios despre acest Kekistan ce apăra pe pancarta de la proteste.  

„Am avut impresia că manifestațiile astea sunt pentru statul de drept – pentru statul român, pentru libertatea românilor, dar am văzut un afiș de mai multe ori…Kekistanul liber.. nu știu ce înseamnă asta. Niște semne cabalistice…”, a spus Sorin Roșca Stănescu pe același subiect. 

Ce este, de fapt, "înfiorătorul" Kekistan? Lămurile au venit chiar de la Dorothea Ionescu Vânău, mama tânărului care a apărut în prima linie cu pancarta, și care are o lungă experiență în televiziune, lucrând la un moment dat chiar și pentru Antene.

Ea a scris pe site-ul contributors.ro povestea mișcării kekistaneze, născută în 2016 „ ca parodie a politicii identitare stângiste prevalentă în spațiul anglofon și acomodează o infinită diversitate de opinii.”

Din articolul de pe Contributors:

„Domnule Harnagea (fost șef al spionajului românesc),

Domnule SRS (jurnalist cu niște zeci de ani de presă – ne rezumăm la partea bună),

Dragă Ana-Maria Roman (încă mai ai timp să pleci, ești tânără și frumoasă),

Mișcarea “kekistaneză” s-a născut în 2016 ca parodie a politicii identitare stângiste prevalentă în spațiul anglofon și acomodează o infinită diversitate de opinii.

Pentru că societatea cultivă războiul tuturor împotriva tuturor, așa cum faceți și voi cu acul ăla în fiecare seară, hrănind haosul, etnicii kekistanezi parodiază extremele ideologice, deopotrivă dreaptă și stângă. De aceea steagul de luptă kekistanez e o pastișă a celui nazist din anii ’30. Mișcarea kekistaneză înseamnă, deci, vocea celor marginalizați într-o lume haotică

„Am doi copiii adolescenți (...). Ei au făcut un experiment. Au vrut să demonstreze că o mulțime de mii sau zeci de mii de oameni se poate trola cu succes. Au folosit inversiunea, au creat un simulacru, au avut umor. Apoi au coborât în infern, în platoul vostru, unde au fost ciuruiți. Ca la carte. Ca la Barthes, ca la Le Bon, ca la Baudrillard. Le-a ieșit cu brio și îi felicit pentru asta.”, a spus Dotothea Ionescu Vânău, precizând în final: „V-ați făcut de râs”.

Textul complet semnat de Dorothea Ionescu Vânău, pe Contributors.ro

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • Foarte tare si inteligent trollingul. Sa incerce si cu "White supremacy", svastica si altele de acest gen. Sunt sigur ca ajuta protestele.
    Doamne fereste!
  • @geo Ton mieros-ameninţător şi fals-grijuliu de securist mărunţel, stil mijlocul anilor '80, greu de luat în serios, deşi, la acea vreme, încă destul de periculos. Târăşte-te înapoi în scorbura vâscoasă de unde ai ieşit!
  • Doamna Dorothea Ionescu Vânău, mai bine ati avea grija de copiii dvs adolescenti - ce fac si pe unde merg. Pentru ca daca mai continua cu astfel de "experimente" s-ar putea sa nu vi se mai para o gluma ce se va intampla pe urma.

Trimite un comentariu