Skip to main content

CONCURS RADIO. Kiss FM, Magic şi Rock FM vor frecvenţe noi

 
CONCURS RADIO. Kiss FM, Magic şi Rock FM vor frecvenţe noi

Kiss FM, Magic FM şi Rock FM, toate parte ale Antenna Group (din Grecia), au intrat în concursul CNA pentru a se extinde pe noi frecvenţe, din cele 15 puse la bătaie de forul audiovizual.

Publicitate

Pentru Rock FM, au fost depuse dosare pentru frecvenţele din Alba Iulia, Baia Mare, Mangalia, Piatra Neamţ. Magic FM ar vrea Alba Iulia, Baia Mare sau Mangalia, iar Kiss a depus dosare pentru Mangalia şi Oneşti.

Romeo Repta, reprezentantul celor trei posturi în relaţia cu CNA:

Despre solicitările pentru Kiss FM: „Dorim să luăm pentru staţia Kiss FM în Oneşti şi Eforie Tuzla. Pentru noi face sens această licenţă, din zona Eforie - Tuzla pentru că ar acoperi spaţiul dintre Mangalia şi Constanţa. Acolo vrem să difuzăm programul din Constanţa. Al doilea oraş est Oneşti care are licenţă în afara localităţii. Necesită o investiţie pe care noi am estimat-o la 15.000 de euro.”

Despre solicitările pentru Magic FM: „Pentru Magic FM ne dorim să acoperim cât mai multe oraşe. La ultimul sondaj de audienţă m-am uitat ce face Magic FM raportat la ceilalţi operatori. La nivel urban, Magic este peste staţii naţionale precum Virgin sau Naţional FM. Este un program cu mare apetit. Avem zilnic în online o audienţă comparabilă cu cea a Kiss Fm (din online).”

Despre solicitările pentru Rock FM: „Am făcut nişte investiţii care credem că o să atragă audienţă în următoarea perioadă. Am încercat să facem tot felul de emisiuni care să fie conexe zonei de rock.”, a spus Romeo Repta, reprezentrantul companiei în relaţia cu CNA.

Despre Kiss FM:

Valoare investiţiei – circa 34.000 de euro pe staţie.

Postul de radio Kiss Fm apare in peisajul media din Romania in 2003, pe platforma unui alt post de radio ce a facut istorie in Romania – Radio Contact. In scurt timp de la debut, radioul a devenit un simbol cu o rata de popularitate greu de egalat de un alt brand de radio in Romania.

KISS Fm este un post de radio de format CHR, avand ca target principal populatia urbana (barbati, femei) cu varste cuprinse intre 18 - 32 ani.

Din proiectul Magic FM:

MAGIC FM este un post de radio format Soft AC. Magic FM se adreseaza unui public adult, tinta principala fiind categoria de varsta 30 – 46 de ani, public majoritar feminin (70% femei + 30% barbati).

Investim permanent in cele mai noi echipamente de broadcasting, IT, productie, o atentie deosebita o indreptam catre marirea ariei de receptie a semnalului postului nostru de radio, in acest sens, am mutat si vom muta in continuare emitatoarele din zonele urbane ultraaglomerate in site-uri cu inaltimi dominante, in dorinta de oferi cel mai bun semnal cator mai multi ascultatori.

Pe partea de distributie, am vizat permanent extinderea distributiei la nivel national. In anii ce urmeaza vom urmari sa ne marim aria de distributie prin castigarea de noi frecvente la sesiunile de concurs organizate de CNA, prin cesiuni de noi licente – in localitati strategice pentru noi dar unde nu exista frecvente libere scoase la concurs - si prin saltul in spatiul digital.

Despre Rock FM din proiectul depus la CNA:

Postul de radio Rock Fm apare in peisajul media din Romania in 2010, inlocuind printr-o schimbare radicala de format un alt post muzical de nisa, One FM, targetat catre capatul opus al „scalei”, tinerii adolescenti consumatori de muzica house, club, dance. In scurt timp de la debut, radioul a devenit etalon pentru iubitorii de muzica rock clasic, reusind ca numai dupa 3 luni de la debut sa creasca fata de predecesorul sau de aproape 4 ori atat in market share cat si in daily reach.

Potrivit notei depuse la CNA, postul estimează o investiţie de 32.000 de euro per staţie.

Ce licenţe mai deţin companiile

SC AG RADIO HOLDING SRL deţine 104 licenţe audiovizuale:
62 - Kiss FM (53 - terestru analogic, 1 satelit, 8 în sistem hibrid analogic - digital)
34 - Magic FM (25 - terestru analogic, 1 satelit, 8 în sistem hibrid analogic - digital)
8 - One FM în sistem hibrid analogic - digital.

Societatea Canet care operează Rock FM este deţinută în totalitate de AG Radio Holding şi deţine 17 licenţe audiovizuale radio:
- 8 cu difuzare analogică terestră: Bucureşti, Bistriţa, Cluj-Napoca, Constanţa, Galaţi, Sibiu, Suceava, Tg. Mureş
- 8 cu difuzare în sistem hibrid analogic-digital: Bucureşti, Baia Mare, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Piteşti, Ploieşti
- 1 pentru satelit.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Sită Andrei Sită Andrei
    Kiss 91,1 / 89 și Magic 89,4 / 97,4 merg brici tot litoralul.
    Nu e nicio zonă goală între Constanța și Mangalia la aceste posturi.

    În schimb ZU sau Rock merită licența.

Trimite un comentariu

sus