Skip to main content

Ora 19.00. Protestele la TV, pe toate posturile. Pensii la România TV, ca la aproape toate protestele

 
Ora 19.00. Protestele la TV, pe toate posturile. Pensii la România TV, ca la aproape toate protestele

Ora 21.00. Digi 24 anunţă 45.000 de oameni în stradă în toată ţara. Realitatea TV vorbeşte de 50.000, dintre care numai în Bucureşti sunt peste 20.000. Pentru România TV, nu este un subiect. Deşi titrează Ce vor îndura românii de mâine, postul vorbeşte, de fapt, despre vreme şi coduri de ninsori. România TV, televiziunea care aproape nu a vorbit nimic de protestele de stradă, anunţă că urmează Mărturiile celor tăiaţi sub limbă. Autoironie? Nu. Ceva cu un tămăduitor. Care taie sub limbă, la propriu.

Publicitate

Protestele din Bucureşti şi din toată ţara au fost în deschiderea posturilor de ştiri de la ora 19.00, cu mici excepţii. Şi până la ora 19.00, subiectul era pe aproape toate staţiile.

Ora 18.30-18.45. Subiectul este pe patru posturi de ştiri din cinci: Antena 3, Realitatea TV, Digi 24 şi B1 TV. La România TV, ca şi în alte cazuri de evenimente importante, subiectul cu care se iese pe post este pensia. Vocea României e în stradă, titrează Realitatea TV.

Ora 19.00. Antena 3 are programată emisiunea În premieră, dar a acoperit pe larg subeictul înainte de începerea producţiei. Pe burtieră are informaţii despre proteste.

România TV a făcut aproape o tradiţie ca la fiecare protest de amploare să atace subeictul pensiilor. Astăzi a fost cu Olguţa Vasilescu în studio, care a explicat ce se întâmplă cu pensiile românilor. Şi a făcut ceva calcule cu un marker la tablă.

Totuşi România TV a difuzat în fereastră pe ecran imagini de la proteste, planuri apropiate cu oameni răsfiraţi. Imaginile au fost însoţite de titluri precum "Cum vrea PNL să dărâme Guvernul" „Cine profită de proteste”, „Planul prezindenţial la pensii” sau „Disperare în stradă după moţiune”.

Protestele s-au văzut şi la TVR 1, care a avut informaţii pe scurt în deschiderea Telejurnalului de la ora 19.00. Postul public mai anunţă că, de la ora 20.00, va transmite în direct un concert care marchează startul manifestărilor organizate cu ocazia centenarului Marii Uniri.

Pro TV deschide jurnalul de la ora 19.00 cu protestele din Bucureşti şi din ţară. Subiectul este tratat şi de Observatorul Antenei 1, dar nu în deschidere (înmormântarea Stelei Popescu a fost deschiderea jurnalului).

Ora 20.00-20.30. În Bucureşti se estimează 20.000 de oameni în stradă. La România TV se anunţă ninsori şi prezenţa unui numerolog în emisie. Mai era ceva cu un tămăduitor care tăia sub limbă. Şi o burtieră de senzaţie: Mărturiile celor tăiaţi sub limbă. Protestele au dispărut din fereastră. Sunt tratate pe larg pe Digi 24, la B1 TV pe Realitatea şi la Antena 3.

La TVR 1 a început în direct concertul de centenar, anunţat mai devreme. Ţine până la 22.00. Informaţiile despre proteste curg pe burtieră.

GALERIE FOTO 1. Protestele din stradă pe posturile TV

GALERIE FOTO 2. Pro TV a deschis jurnalul cu protestele din stradă

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Cris Cris
    Sunt foarte cinic,dar,"Farmacia inimii Catena",care a făcut o grămadă de bani cu reclama,ce,*** a făcut pt.regretata Stela Popescu.? bănuiesc ca în reclama,va apărea, după câteva zile,o alta vedeta.
  • unul netaiat sub limba unul netaiat sub limba
    RTV e de tot rasul. Antena3 e de toata jena. Antena3 a promovat 10 ani ideea de protest, sa iesim in strada, sa facem mitinguri, sa ne plimbam in jurul Palatului Cotroceni, iar acum, cand nu mai e Base presedinte, ei sunt total impotriva ideii de a protesta, pentru ca dauneaza imaginii Romaniei, ca vor crede strainii ca suntem corupti. Ce ipocriti! Prefer RTV cu taiatii sub limba. Macar ei ignora protestele, nu incearca sa suceasca ce-au spus acum cateva luni.
  • Gogu Pintenogu Gogu Pintenogu
    Bravo RTV. Restul niste ***
  • Mm Mm
    Daca nu mai fac audienta ... uite ca e mai bine cu ingropaciuni. Adevarul e ca ce sa mai vezi la "proteste"? Aaaa, e Ciolos acolo, cu Orban. Bine.

Trimite un comentariu

sus