Skip to main content

ADC*RO are un nou comitet director, în frunte cu Vali Suciu, de la agenţia Jazz

 
Costin Bogdan (McCann), Vali Suciu (Jazz), Diana Papuc (freelancer)
Costin Bogdan (McCann), Vali Suciu (Jazz), Diana Papuc (freelancer)

Valentin Suciu, director de creaţie şi managing partner al agenţiei Jazz Communication, a fost ales preşedinte al Art Directors Club România (ADC*RO), organizaţie ce reuneşte oameni de creaţie.

Publicitate

Suciu va ocupa această funcţie pentru urmǎtorii doi ani şi îi are alături în noul Comitet Director pe Costin Bogdan (Group Creative Director McCann Worldgroup România) şi Diana Papuc (Freelance Art Director). Până acum, funcţia de preşedinte al organizaţiei a fost a lui Eugen Suman, executive creative director la Friends TBWA.

Valentin Suciu:„Vom continua proiectele ADC România şi vom adăuga altele care vor ajuta la stabilirea unui standard de excelenţă în advertising şi design care să fie înţeles şi validat atât de publicitari cât şi de oameni de marketing. ADC este o organizaţie non-profit care se bazează pe contribuţia şi implicarea concretă a membrilor săi. Şi cum unele dintre cele mai frumoase minţi din industrie sunt în ADC, nu mă îndoiesc că vom reuşi să facem programe relevante şi folositoare. Le mulţumim tuturor colegilor pentru votul de încredere acordat.”

Valentin Suciu, noul preşedinte al board-ului împlineşte în acest an 20 de ani de la primul job de Copywriter pe care l-a avut la Graffiti BBDO. Înainte de a alege publicitatea, Valentin s-a intersectat cu fotografia şi filmul documentar. Ulterior, s-a format prin multinaţionale, apoi la legendara agenţie OFC (D'Arcy) unde a luat primul aur românesc la Film de la Golden Drum. De 6 ani a ales calea antreprenoriatului creativ, iar în 2016 agenţia în care este cofondator, Jazz, a obţinut primul aur la Cannes pentru o agenţie româneascǎ independentǎ.

Viziunea boardului actual este completată de experienţa de peste 10 ani pe care Costin Bogdan o are în publicitate, lucrând pentru branduri precum: Dacia, Cosmote, Rompetrol, Julius Meinl, Coca-Cola, Bite Letonia si Lituania, Rom, Nespresso, Nesquik, Coffee-mate, Mastercard, KFC, Taco Bell, Pizza Hut şi multe altele. De la reclame pentru lansări de maşini, la concerte la injectoare, plăţi cu poezie şi surprize cu Gianluigi Buffon, Costin a experimentat o mare parte a lumii publicitare în timpul petrecut la Graffiti BBDO, Odyssey, Ogilvy şi McCann.

Aportul Dianei Papuc întregeşte tabloul conducerii ADC în urmǎtorii doi ani. Cucerită fiind în urmă cu 12 ani de puterea publicităţii de a spune poveşti, Diana a păstrat mereu un loc special în inimă pentru ilustraţie şi branding. În prezent Freelance Art Director, ea a obţinut premii la festivaluri naţionale şi internaţionale, cele mai recente în cadrul CannesLions şi Golden Drum.

Printre cele mai importante proiecte ADC România se numǎrǎ: Şcoala ADC*RO, Lady Steps şi Top 3 ADC. Art Directors Club România (ADC*RO) a fost înfiinţat în 2008 şi reprezintă o asociaţie non-profit, al cărei obiectiv este acela de a promova şi de a recunoaşte excelenţa în creativitate.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus