Skip to main content

AUDIENŢE. Funeraliiile Regelui Mihai, oră cu oră. Aproape cinci milioane de români la ultima parte. La ce posturi le-au urmărit?

 
AUDIENŢE. Funeraliiile Regelui Mihai, oră cu oră. Aproape cinci milioane de români la ultima parte. La ce posturi le-au urmărit?

AUDIENŢA Funeraliilor, ORĂ CU ORĂ. Zeci de mii de români şi-au luat rămas bun de la Regele Mihai în stradă, într-o procesiune emoţionantă. Alte milioane (şi nu puţine) au privit funeraliile la televizor, pe unul din posturile TV care difuzau imagini. Toate, preluate de la TVR - producător exclusiv, printr-un demers de producţie al postului public fără precedent, ca amploare şi resurse implicate.

Publicitate

Ultima parte a funeraliilor - slujba de la Curtea de Argeş - a fost punctul culminant: între orele 19.00 şi 20.00, pe posturile TV care transmiteau evenimentul erau aproape cinci milioane de români. Cinci milioane, împărţiţi între TVR - producătorul exclusiv şi Pro TV, Antena 1, România TV, Antena 3, B1 TV, Realitatea TV, Digi 24, Look TV.

Practic, unul din patru români se uita la televizor la funeraliile Regelui Mihai, între orele 19.00 şi 20.00. Cei mai mulţi, la Pro TV: aproape 1,4 milioane, la Antena 1 şi Antena 3 (peste 900.000).

Antena 3 şi Antena 1 au avut cifre apropiate la nivelul întregii ţări dar, la oraşe (în mediul urban), canalul de ştiri al Intact a fost mult înaintea postului generalist din grup.

De notat că toate imaginile de pe posturile TV au fost preluate de la TVR 1, producător exclusiv al evenimentului. TVR a fost cel care a ales şi cadrele care intrau pe toate posturile. Un efort de producţie care a însemnat 70 de camere amplasate pe tot traseul (inclusiv în Trenul Regal). Şi câteva posturi private au ajutat TVR în acest demers de amploare (cu echipament de filmare).

Care a fost situaţia audienţelor în timpul zilei?

Paginademedia.ro vă prezintă audienţele funeraliilor, oră cu oră (de la ora 10.00 la 20.00):

PRO TV. După media pe tot intervalul funeraliilor, cei mai mulţi români au fost la Pro TV (aproape 900.000). Audienţa s-a menţinut la acelaşi nivel toată ziua, cu un vârf dimineaţa, în prima parte (de aproape un milion) şi unul seara, la final (de aproape 1,4 milioane).

INTACT. Ambele staţii Intact au transmis funeraliilor: şi Antena 1, şi Antena 3. După media pe toată ziua, canalul de ştiri a stat peste cel generalist: aproape jumătate de milion media Antena 3 cu vârfuri de 700.000-900.000 în ultimele ore.

Antena 1 a avut cifre sub Antena 3 toată ziua. Doar seara, între 18.00 şi 20.00, a fost uşor peste.

De notat situaţia la oraşe, unde cifrele Antena 3 au fost mult peste Antena 1, iar Antena 3 a fost a doua staţiile cu funeraliile, după Pro TV.

ROMÂNIA TV. Media postului România TV a fost aproape egală cu Antena 1. Uşor mai jos. Vârful: aproape 600.000 de români la ora 19.00

TVR 1. Cu funeraliile Regelui Mihai, audienţa postului public a fost peste media staţiei. TVR 1, care a dat imagini şi celorlalte staţii, a avut o medie de 300.000 de români cu funeraliile, cu vârfuri, seara, în jur de 400.000.

Digi 24. Cifre de câteva ori mai mari decât media obişnuită a staţiei, cu acoperirea funeraliilor Regelui Mihai. În orele de vârf, Digi 24 a atins şi 250.000 de români, de trei ori mai mulţi decât atinge postul de ştiri într-o zi normală. Cea mai mare parte a publicului Digi 24 a fost de la oraşe.

Citeşte şi: Funeraliile Regelui Mihai, tratate cu decenţă de televiziuni

Audienţele posturilor TV care au difuzat funeraliile Regelui Mihai, oră cu oră, la nivel NAŢIONAL:

Câţi dintre cei care au văzut funeraliile la televizor au fost de la oraşe? Cam jumătate din total.

De observat, la oraşe, diferenţa dintre Antena 1 şi Antena 3, posturi la egalitate la nivel naţional. Antena 3 are, în mediul urban, cifre mult peste Antena 1, cu funeraliile Regelui Mihai.

Audienţele posturilor TV care au difuzat funeraliile Regelui Mihai, oră cu oră, în mediul URBAN:

Citeşte şi: Funeraliile Regelui Mihai, tratate cu decenţă de televiziuni

GALERIE FOTO. Funeraliile Regelui Mihai pe posturile TV

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • anonim anonim
    alteta sa regele mihai! ce rege am avut si ce o sa il mai regretam! ca rege ca asta numai pupam noi de acum incolo niciodata cat ii haul si paraul
  • Cosmin Cosmin
    Sunt convins ca au urmarit îngroparea *** si cei din Bucovina si Moldova care au fost vândute de marele rege. Sper ca au desfăcut o sticlă de șampanie .
    Rusine ca toate cheltuielile au fost suportate de statul român ,adică noi, ca familia regală a nu stiu cui sunt săraci lipiți.
  • marian marian
    Mai oameni buni !!! Nu mai ridicati TVR in slavi ! Daca nu erau celelalte televiziuni sa-i ajute , ei nu ar fi putut transmite acest eveniment .
  • Livia Pila Livia Pila
    @Nea Alecu Ai trecut si tu pe la scoala in viata asta? Cum sa fie producator TVR-ul? Pai ce a regizat sau produs sau organizat moartea sau inmormantarea Regelui? A transmis evenimentul, nu a fost producator!!! Deci stati prost cu limba romana!
  • Paul Paul
    Mi-a placut mult desfășurarea de forțe de sâmbătă. Aveam tot timpul impresia că mă uit la un film, nu la o transmisiune a unei televiziuni. Au fost zeci de cadre de o cinematografie impecabilă.
    Felicitări TVR! Păcat că sunt atât de rare momentele când avem astfel de producții la televiziunea națională.
  • Nea Alecu Nea Alecu
    @ Livia Pila: Într-adevăr, TVR nu a fost producătorul evenimentului, a fost PRODUCĂTOR EXCLUSIV al evenimentului. Şi a făcut o treabă foarte bună. În altă ordine de idei, Obae stă foarte bine cu limba română. Oricum, îţi urez trollaj plăcut în continuare.
  • Johnno Johnno
    Antena 3 spunea ca a stat foarte bine pe publicul tanar, pe comercial. Chiar as fi fost curios sa vad cum a aratat ziua pe publicul comercial... Ce era mai interesant nu avem, bine ca avem publicul urban...
  • Vasile M. Vasile M.
    Dar vai, patraru a fost cenzurat toata saptamana!!!
  • Livia Pila Livia Pila
    De notat ca TVR nu a fost producatorul evenimentului, ci doar a transmis evenimentul. E o mare diferenta. Obae stai rau cu limba romana!
  • dica dica
    felicitari Antena 3
  • vasile vasile
    imi place ca nu s.a facut nicio mentiune despre faptul ca transmisia tvr a fost posibila datorita participarii tuturor celorlalte posturi cu resurse tehnice si oameni care efectiv au lucrat ieri pentru tvr.impaunarea lor excesiva nu.si are rostul in acest context.e ca si cum te.ai laudat ca ai disputat un meci de fotbal si singura echipa participanta a fost a ta.efortul a fost colectiv dar laurii si i.a asumat tvr.bravos!
  • Il Duce Il Duce
    TVR a fost deasupra tuturor in aceste zile. Poate ca unora le-a parut prea mult, dar tot pelerinajul de oameni de cultura, istorici, personaje care l-au cunoscut pe Rege, , documentare din arhive, materiale pregatite minutios si reporteri peste tot - inclusiv moderatori cunoscuti scosi pe strazi - de dimineata pana seara au aratat o forta imensa si o valoare pe care nu o credeam. Iar transmisia a fost pur si simplu geniala, preluata live si de BBC, TVE, CNN, Al Jazeera sau ZDF. Sigur că audientele arata mereu ProTV pe locul I, e doar inertia, obisnuinta. Este o nota proasta pentru toate posturile private, o lipsa de fai-play faptul ca nu au mentionat, macar in trecere, ca transmisia a fost preluata de la postul public.
    De altfel, se simte o schimbare si o prospetime in general la tot ce da TVR-ul pe stiri. Au adus prezentatori din privat care sint mai relaxati, au mai tot timpul invitati noi si competenti pe subiecte variate. Nu au manelisme, au corespondente de prin tara, nu au atata publicitate bagata pe gat. Au sport, au extern. Poate ca nu sint asa de spectaculosi ca posturile comerciale, dar se vede ca au profunzime. Bravo lor!
  • mile mile
    Daca regele a iubit asa de mult Romania si pe romani de ce nu s-a mutat definitiv in tara acum 20 de ani cand a recapatat cetatenia romana? De ce a preferat sa locuiasca in Elvetia?
  • Kim Jong Un Kim Jong Un
    raspuns ptr. *** radu
    ce reprezinti tu pentru istoria si viitorul tarii? esti doar o creatura fara constiinta si atat,nimic mai mult.
    ar trebui sa citesti cartile de istorie mai des ,nu doar ziarele tip can can,dar ce sa ceri de la o faptura doar a pamantului?
  • F F
    Antena a avut la un moment dat star wars, dar văd ca a rămas tot la audiente modeste.

    Cifrele pe comercial cred ca sunt importante.

Trimite un comentariu

sus