Skip to main content

Protestele și incidentele din Piața Universității, pe toate posturile de știri. Pentru postul public TVR 1 nu e Breaking News

 
Protestele și incidentele din Piața Universității, pe toate posturile de știri. Pentru postul public TVR 1 nu e Breaking News

BURTIERĂ LA MINUT. Cum au relatat posturile TV despre protestele din piață? S-a "remarcat" postul public TVR 1, care a dat imagini de la protestele care au scos zeci de mii de oameni în stradă doar la Telejurnalul de la 20.00. Atât. În rest, program normal, reportaje cu caviar, Teleenciclopedia și grila obișnuită. Post public. Cu profil "de actualități".

Publicitate

O monitorizare Paginademedia.ro, pe ore.

18.30. Protestele de la Piața Universității au fost acoperite de toate posturile de știri, încă din jurul orei 18.00. Toate canalele dau în direct de la manifestații - Antena 3, România TV, Realitatea TV, B1 și Digi 24.

Toate canalele de știri relatează ce se întâmplă în piață, unde au avut loc inclusiv ciocniri între o parte dintre protestatari și forțele de ordine, iar sute de manifestanți nu au fost lăsați să iasă din Pasajul Universității.

Postul public TVR 1, canal cu profil de "actualități", nu a întrerupt emisia pentru evenimentele din piață. La ora la care protestatarii au spart bariera de jandarmi, iar evenimentele s-au aprins, pe postul public era un documentar despre caviar, în emisiunea Exclusiv în România. Din informațiile Paginademedia.ro, postul public are însă reporteri trimiși la fața locului.

Nici după Exclusiv în România, când în piață erau aproximativ 12.000 de oameni, TVR 1 nu a dat în direct, ci a intrat cu Promo-uri și Publicitate. Apoi a intrat Teleenciclopedia.

19.00. Pro TV și Antena 1 deschid cu protestele. Pe larg. TVR 1 încă nu "vede" protestele. Este Teleenciclopedia și, de la 19.00, a început să curgă, în viteză, un crawl cu informații. Pe TVR 2 a intrat în direct, la Telejurnal, Adelin Petrișor. Canalul TVR 2 relatează pe larg.

De notat, ca de obicei, România TV. Imaginea este împărțită în două, cu protestele și cu Andreea Crețulescu în studio. Burtierele anunță, ca și altădată când au fost proteste, un subiect "incendiar": Pensiile. Totul despre pensionarea anticipată, Cum se face recalcularea tuturor pensiilor, Cine a distrus arhivele de la pensii.

20.00. Primele imagini cu protestele la TVR 1. După o oră și jumătate în care nu a întrerupt programul obișnuit, principalul canal al postului public deschide Telejurnalul cu protestele, relatate pe larg.

TVR 1 și Realitatea TV estimează 35.000 de oameni în București, Digi 24 vorbește de 50-55.000 de protestatari numai în București și un total de 65.000 în țară. La România TV, Andreea Crețulescu vorbește despre pensii.

21.00. Pentru TVR 1, manifestațiile nu au existat decât la știrile de la ora 20.00. După Telejurnal, principalul canal al televiziunii publice nu a mai difuzat imagini de la protestele din București și din țară și a revenit la programul normal.

Pentru TVR 1, protestele care au scos zeci de mii de români în stradă au fost doar un eveniment de jurnal și nu unul de Breaking News.

Zeci de mii de români în stradă, a titrat Antena 3, post la care s-a auzit fraza “nu contează de ce au ieșit în stradă, important este că au ieșit”. De la un invitat, dar s-a auzit.

La ora 21.00, moderatorul România TV încerca să al “convingă” pe Bogdan Chirieac că au fost evenimente violente, pentru că s-au confiscat arme albe. Pe ecran apare cuvântul “violențe”. Bogdan Chirieac punctează că au fost manifestații pașnice și că incidentele au fost izolate.

Același realizator pune întrebări legate de “cine este în spatele protestelor”.

Canalul tabloid anunță că are “caseta cu primul premier femeie.”

În jurul orei 21.30, protestatarii au început să plece.
 

GALERIE FOTO 1. Posturile de știri și protestele de la Piața Universității, în burtiere (ora 18.30): 

GALERIE FOTO 2. Posturile TV și protestele, la ora 19.00:

GALERIE FOTO 3. Posturile TV și protestele, la ora 20.00:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Trimite un comentariu