Skip to main content

Reprezentanții Antenei 3 spun că site-ul le-a fost spart de hackeri, care au instalat un script de minat criptomonede după modelul Bitcoin

 
Reprezentanții Antenei 3 spun că site-ul le-a fost spart de hackeri, care au instalat un script de minat criptomonede după modelul Bitcoin

„Secțiunea LIVE a site-ului televiziunii Antena 3 a fost atacată permițându-se utilizarea unui script de minat”, a anunțat Antena 3, într-un comunicat postat pe site-ul postului în această dimineață. 

Reacția a venit după ce pe platforma reddit și apoi pe mai multe site-uri de știri a apărut informația că site-ul ar folosi un miner de criptomonede. 

Publicitate

Concret, potrivit Profit.ro, respectiva aplicație produce bani pentru cel care a instalat extensia, pe măsură ce utilizatorii urmăresc live Antena 3 pe site.

Principala problemă pentru utilizatori în acest caz este că, în momentul în care urmăresc Antena 3 pe site, scriptul respectiv folosește procesorul dispozitivului la 100%, de la 10%, în testele profit.ro. Linia javascript pentru Coinhive utilizează puterea de calcul și energia electrică a utilizatorului pentru a produce criptomoneda Monero, una dintre monedele virtuale copiate după Bitcoin.

„Timp de câteva ore, site-ul a fost folosit de către autorii atacului pentru a face bani din criptomonede (Monero) prin exploatarea aproape de maximum a procesoarelor utilizatorilor. Prezentăm scuzele noastre utilizatorilor paginii de LIVE pentru inconvenientele create și asigurăm pe toți că nu a existat nici intenție și nici vreo eroare de exploatare din partea Antena3 sau a persoanelor asociate direct cu Antena3.”, au transmis reprezentanșii Antenei 3 într-un punct de vedere. 

Comunicatul integral al Antenei 3, în continuare:

În seara zilei de 10 ianuarie 2018, secțiunea LIVE a site-ului televiziunii Antena 3 a fost atacată permițându-se utilizarea unui script de minat criptomonede, încărcat în urma unei breșe de securitate pe unul dintre serverele Antena3.ro, aflat în gestiune externalizată.

Problema a fost rezolvată în timpul nopții, la scurt timp după ce am aflat de existența ei.

Timp de câteva ore, site-ul a fost folosit de către autorii atacului pentru a face bani din criptomonede (Monero) prin exploatarea aproape de maximum a procesoarelor utilizatorilor.

Prezentăm scuzele noastre utilizatorilor paginii de LIVE pentru inconvenientele create și asigurăm pe toți că nu a existat nici intenție și nici vreo eroare de exploatare din partea Antena3 sau a persoanelor asociate direct cu Antena3.

„A fost un atac al unor hackeri, care au reușit să injecteze un script în pagina de LIVE a site-ului antena3.ro. Imediat ce am fost alertați am eliminat problema, azi-noapte (n.r. 11 ianuarie) în jurul orei 02:00. Sunt lucruri care se întâmplă în online, important este să le depistezi și să le contracarezi”, a declarat Augustin Roman, Director Digital Antena TV Group.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • Le-a spart draq site-ul... In nebunia asta care i-a apucat pe toti am impresia ca toata lumea mineaza dupa cryptomonede folosind orice oportunitate. Eu zic ca adminul lor a pus scriptul. Mai bine l-ar concedia ca sonorul merge ca pixu' de cateva luni pe versiunea live.
  • ma uitam azi noapte pe antena play la antena 3 live si la 01:30 a aparut revizie tehnica
    acum le fac o sesizare la cna pt emisiunea de marti unde gadea a folosit niste cuvinte urate accesibile la ora nepotrivita minorilor

Trimite un comentariu