Skip to main content

TVR, pregătiri pentru primele Jocuri Olimpice sublicențiate de la Eurosport. Cine vor fi comentatorii

 
TVR, pregătiri pentru primele Jocuri Olimpice sublicențiate de la Eurosport. Cine vor fi comentatorii
Costin Deșliu, Sorin Hobana, Monica Bucur, Vlad Arhire, Cristian Mândru, Alina Alexoi, Emil Hossu-Longin

9 februarie 2018 este data la care iau startul Jocurile Olimpice de Iarnă de la PyeongChang 2018. Competiția se va vedea pe posturile TVR, care are drepturile free-to-air, dar și pe Eurosport, care are drepturile pentru întregul eveniment în România și în aproape toată Europa. 

Timp de două săptămâni, posturile canalului public de televiziune, TVR 1, TVR 2, TVR 3, TVR HD, TVR Moldova și TVR+ vor transmite 102 evenimente sportive din 7 sporturi: patinaj artistic, schi (schi alpin, schi fond, schi acrobatic, short track, sărituri cu schiurile și snowboard), bob (bob și scheleton), biatlon, curling, hochei pe gheață și sanie, potrivit unui anunț al TVR. 

Publicitate

Competițiile vor fi comentate de șapte dintre jurnaliștii pe sport ai TVR: 

Sorin Hobana, care comentează Jocurile Olimpice din anul 2006, face echipă cu Monica Bucur la ceremoniile de deschidere şi de închidere de la PyeongChang, dar comentează şi probele de sărituri cu schiurile și curling.

Monica Bucur va face echipă cu specialistul Marius Negrea pentru probele de patinaj artistic. Cunoscutul sportiv și antrenor Marius Negrea a comentat patinajul artistic pentru TVR încă din 1998.

Vlad Arhire se așează la microfon pentru probele de schi fond şi biathlon. „Pentru prima oară în istoria Jocurilor Olimpice, România duce o ștafetă masculină la biathlon. Așteptăm încă cu emoție numele celor cinci băieți. Competițiile de biathlon sunt extrem de palpitante și sunt foarte interesante duelurile pe care TVR le-a transmis de-a lungul anilor. Românii vor concura cu nume de tradiție din Norvegia, Franța, sportivii olimpici din Rusia sau Germania”, a explicat Vlad Arhire .

Cristian Mândru, fan al schiului, aduce informațiile despre short track și freestyle, dar mai ales de la probele de schi alpin.

Emil Hossu-Longin se va ocupa de meciurile de hochei pe gheaţă. „Vom vedea cele mai bune 12 echipe din hocheiul mondial. Se anunță un turneu extrem de strâns, competitiv și este foarte greu de anticipat învingătoarea. Este un turneu important. Canada vine după două victorii consecutive. Rusia, după mai multe înfrângeri consecutive și, cu siguranță, vom avea un turneu așa cum este sportul: cu contact fizic, exploziv și extrem de spectaculos. Vom vedea vedetelele din continentul Hockey Leagues și, cu siguranță, vor apărea și tineri jucători care nu au mai ieșit la rampă”, spune Emil Hossu-Longin.

De rezumatele zilei se va ocupa Costin Deșliu, iar ultimele noutăți de la Pyeongchang le aduce Alina Alexoi: „Programul meu va fi legat de programul sportivilor români și voi încerca să acopăr cel mai bine din locul în care vor concura. Voi pendula între biathlon, schi fond, coborâri cu schiurile, sanie și bob. Evident că așteptările legate de sportivii români sunt mai puțin legate de medalii și mai mult despre a lupta onorabil, despre a vedea că dau totul în concurs și că își vor depăși propriile performanțe. Așa cum se știe, România are o singură medalie la JO de Iarnă, la Grenoble, în 1968, la bob. Acum așteptările celor mai bune locuri vin de la sanie, iar ștafeta României are șansă să intre între primele 10”, a spus Alina Alexoi.

Jocurilor Olimpice se vor desfășura în perioada 9 - 25 februarie 2018. Pentru prima oară în istorie, Coreea de Sud găzduiește cea mai mare competiție a sporturilor de iarnă, la PyeongChang, după ce în 1988 le-a organizat pe cele de vară, la Seul. Din 9 februarie, la PyeongChang își dau întâlnire peste 50.000 de participanti de pe mapamond la cea de-a XXIII-a ediţie de iarna a Jocurilor Olimpice.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • @marian habar nu ai despre ce vorbesti vere. Cand spui "imagini mult mai bune" iti arati pe deplin ignoranta. Competitiile de la JO sunt produse de echipe tv desemnate de organizatori iar televiziunile transmitatoare primesc toate aceleasi imagini asa ca nu pot fi imagini mai bune intr-o parte si mai slabe in alta. Carevasazica esti un zevzec far de minte. In privinta comentatorilor te sfatuiesc sa-l asculti cu atentie pe numitul Poponeci de la Eurosport. O sa constati ca nu e bun sa comenteze niste curse de gandaci de Colorado si e cu totul si cu totul incapabil sa pronunte corect niste nume straine. Vizionara placuta, fireste daca esti capabil sa intelegi ceva.
  • @geo - scrie în știre, deși nu cu subiect și predicat. Alina Alexoi va pleca la PyeongChang. se pare că nu pe banii TVR, și-a găsit un sponsor.
  • In Coreea va pleca Lucia Hossu-Longin, Hoszu Neni. Ea ii va da informatii de ultima ora lui Emiluț Si va duce cu ea si niste VHS cu Memorialul durerii.
  • Face cineva pariu ca nicio transmisiune nu va face peste 1 rating? Bani aruncati pe fereastra de Tvr.Ca sa se imbogateasca Eurosport!
  • @marian: waw, Sorin "top ten" Hobana comentator bun!?
    E o plăcere să urmărești sărituri cu schiurile acum pe Eurosport fără Sorin top ten.
  • Prefer Eurosport . ,comentatori fff buni , imagini muuult mai bune , fata de asa zisi comentatori de la tvr, in afara de Sorin Hobana , restul sunt de umplutura . pacat ca nu mai comenteaza la eurosport.

Trimite un comentariu