Skip to main content

TVR, pregătiri pentru primele Jocuri Olimpice sublicenţiate de la Eurosport. Cine vor fi comentatorii

 
Costin Deşliu, Sorin Hobana, Monica Bucur, Vlad Arhire, Cristian Mândru, Alina Alexoi, Emil Hossu-Longin
Costin Deşliu, Sorin Hobana, Monica Bucur, Vlad Arhire, Cristian Mândru, Alina Alexoi, Emil Hossu-Longin

9 februarie 2018 este data la care iau startul Jocurile Olimpice de Iarnă de la PyeongChang 2018. Competiţia se va vedea pe posturile TVR, care are drepturile free-to-air, dar şi pe Eurosport, care are drepturile pentru întregul eveniment în România şi în aproape toată Europa.

Publicitate

Timp de două săptămâni, posturile canalului public de televiziune, TVR 1, TVR 2, TVR 3, TVR HD, TVR Moldova şi TVR+ vor transmite 102 evenimente sportive din 7 sporturi: patinaj artistic, schi (schi alpin, schi fond, schi acrobatic, short track, sărituri cu schiurile şi snowboard), bob (bob şi scheleton), biatlon, curling, hochei pe gheaţă şi sanie, potrivit unui anunţ al TVR.

Competiţiile vor fi comentate de şapte dintre jurnaliştii pe sport ai TVR:

Sorin Hobana, care comentează Jocurile Olimpice din anul 2006, face echipă cu Monica Bucur la ceremoniile de deschidere şi de închidere de la PyeongChang, dar comentează şi probele de sărituri cu schiurile şi curling.

Monica Bucur va face echipă cu specialistul Marius Negrea pentru probele de patinaj artistic. Cunoscutul sportiv şi antrenor Marius Negrea a comentat patinajul artistic pentru TVR încă din 1998.

Vlad Arhire se aşează la microfon pentru probele de schi fond şi biathlon. „Pentru prima oară în istoria Jocurilor Olimpice, România duce o ştafetă masculină la biathlon. Aşteptăm încă cu emoţie numele celor cinci băieţi. Competiţiile de biathlon sunt extrem de palpitante şi sunt foarte interesante duelurile pe care TVR le-a transmis de-a lungul anilor. Românii vor concura cu nume de tradiţie din Norvegia, Franţa, sportivii olimpici din Rusia sau Germania”, a explicat Vlad Arhire .

Cristian Mândru, fan al schiului, aduce informaţiile despre short track şi freestyle, dar mai ales de la probele de schi alpin.

Emil Hossu-Longin se va ocupa de meciurile de hochei pe gheaţă. „Vom vedea cele mai bune 12 echipe din hocheiul mondial. Se anunţă un turneu extrem de strâns, competitiv şi este foarte greu de anticipat învingătoarea. Este un turneu important. Canada vine după două victorii consecutive. Rusia, după mai multe înfrângeri consecutive şi, cu siguranţă, vom avea un turneu aşa cum este sportul: cu contact fizic, exploziv şi extrem de spectaculos. Vom vedea vedetelele din continentul Hockey Leagues şi, cu siguranţă, vor apărea şi tineri jucători care nu au mai ieşit la rampă”, spune Emil Hossu-Longin.

De rezumatele zilei se va ocupa Costin Deşliu, iar ultimele noutăţi de la Pyeongchang le aduce Alina Alexoi: „Programul meu va fi legat de programul sportivilor români şi voi încerca să acopăr cel mai bine din locul în care vor concura. Voi pendula între biathlon, schi fond, coborâri cu schiurile, sanie şi bob. Evident că aşteptările legate de sportivii români sunt mai puţin legate de medalii şi mai mult despre a lupta onorabil, despre a vedea că dau totul în concurs şi că îşi vor depăşi propriile performanţe. Aşa cum se ştie, România are o singură medalie la JO de Iarnă, la Grenoble, în 1968, la bob. Acum aşteptările celor mai bune locuri vin de la sanie, iar ştafeta României are şansă să intre între primele 10”, a spus Alina Alexoi.

Jocurilor Olimpice se vor desfăşura în perioada 9 - 25 februarie 2018. Pentru prima oară în istorie, Coreea de Sud găzduieşte cea mai mare competiţie a sporturilor de iarnă, la PyeongChang, după ce în 1988 le-a organizat pe cele de vară, la Seul. Din 9 februarie, la PyeongChang îşi dau întâlnire peste 50.000 de participanti de pe mapamond la cea de-a XXIII-a ediţie de iarna a Jocurilor Olimpice.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Radu Radu
    @marian habar nu ai despre ce vorbesti vere. Cand spui "imagini mult mai bune" iti arati pe deplin ignoranta. Competitiile de la JO sunt produse de echipe tv desemnate de organizatori iar televiziunile transmitatoare primesc toate aceleasi imagini asa ca nu pot fi imagini mai bune intr-o parte si mai slabe in alta. Carevasazica esti un zevzec far de minte. In privinta comentatorilor te sfatuiesc sa-l asculti cu atentie pe numitul Poponeci de la Eurosport. O sa constati ca nu e bun sa comenteze niste curse de gandaci de Colorado si e cu totul si cu totul incapabil sa pronunte corect niste nume straine. Vizionara placuta, fireste daca esti capabil sa intelegi ceva.
  • circo circo
    @geo - scrie în știre, deși nu cu subiect și predicat. Alina Alexoi va pleca la PyeongChang. se pare că nu pe banii TVR, și-a găsit un sponsor.
  • marian marian
    JK urmaresc eurosport foarte mult mai ales ciclism , si sporturile de iarna . precum si tenis
  • livia pila livia pila
    In Coreea va pleca Lucia Hossu-Longin, Hoszu Neni. Ea ii va da informatii de ultima ora lui Emiluț Si va duce cu ea si niste VHS cu Memorialul durerii.
  • geo geo
    Banuiesc ca nu trimit nici-un reporter si cameraman in Coreea de Sud !
  • Vrem TOATE TVR în HD Vrem TOATE TVR în HD
    In afara de TVR HD restul in SD. Rușine TVR și Guvernul care fura și nu baga putini bani in tehnologie. Și *** au in HD.
  • Adi Adi
    Face cineva pariu ca nicio transmisiune nu va face peste 1 rating? Bani aruncati pe fereastra de Tvr.Ca sa se imbogateasca Eurosport!
  • jk jk
    Marian,zici de eurosport ca nu e in calcul pro tv-ul
  • Valentin Valentin
    "continentul Hockey League" :)). E Kontinental Hockey League sau pe scurt KHL.
  • Marius Marius
    @marian: waw, Sorin "top ten" Hobana comentator bun!?
    E o plăcere să urmărești sărituri cu schiurile acum pe Eurosport fără Sorin top ten.
  • ss ss
    numai ciurucuri,
  • marian marian
    Prefer Eurosport . ,comentatori fff buni , imagini muuult mai bune , fata de asa zisi comentatori de la tvr, in afara de Sorin Hobana , restul sunt de umplutura . pacat ca nu mai comenteaza la eurosport.

Trimite un comentariu

sus