Skip to main content

Echipa GSP, proces câştigat în cazul consilierului de la preşedinţie şi prieten al lui Secureanu. Cum a motivat instanţa

 
Echipa GSP, proces câştigat în cazul consilierului de la preşedinţie şi prieten al lui Secureanu. Cum a motivat instanţa

„Investigaţia despre gestionarea banilor publici din sistemul sanitar şi activitatea managerială de la Spitalul Malaxa are o bază reală faptică, iar concluziile publicate au fost expuse într-o manieră etică şi onestă, raportat la interesul public major al demersului jurnalistic”.

Publicitate

Aşa sună motivarea unui proces câştigat de jurnaliştii GSP, Cătălin Tolontan, Mirela Neag şi Răzvan Luţac, ce avea legătură cu investigaţia despre Secureanu. Despre caz a povestit Cătălin Tolontan pe blogul personal (integral, AICI)

Au fost daţi în judecată de fostul consilier prezidenţial Constantin Brâncuş, în urma apariţiei numelui său în investigaţia jurnalistică despre managerul spitalului ”Malaxa”. Consilierul prezidenţial a pierdut în instanţă.

Instanţa a reţinut că e adevărat că, din comentariile oamenilor la articole, reiese că oficialul a suferit un prejudiciu de imagine în urma anchetei, însă ”nu s-a putut reţine încălcarea vreunei norme privind deontologia profesiei de jurnalist”, explică Tolontan pe blogul său.

Judecătorul Stancu Văcăruş arată în motivare că, în calitate de ”ocupant al unei funcţii publice în Administraţia Prezidenţială, reclamantul trebuie să accepte un grad mai mare de toleranţă la critică, să accepte concluzii la adresa persoanei sale care, aduse la cunoştinţa publicului, ofensează, şochează sau deranjează”.

De ce?

”Persoana din funcţia publică trebuie să suporte critica în virtutea dreptului publicului de a primi şi astfel de idei sau informaţii, alături de cele favorabile sau considerate inofensive”

Textul integral, pe blogul lui Cătălin Tolontan, AICI

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus