Skip to main content

Echipa GSP, proces câștigat în cazul consilierului de la președinție și prieten al lui Secureanu. Cum a motivat instanța

 
Echipa GSP, proces câștigat în cazul consilierului de la președinție și prieten al lui Secureanu. Cum a motivat instanța

„Investigația despre gestionarea banilor publici din sistemul sanitar și activitatea managerială de la Spitalul Malaxa are o bază reală faptică, iar concluziile publicate au fost expuse într-o manieră etică și onestă, raportat la interesul public major al demersului jurnalistic”.

Așa sună motivarea unui proces câștigat de jurnaliștii GSP, Cătălin Tolontan, Mirela Neag și Răzvan Luțac, ce avea legătură cu investigația despre Secureanu. Despre caz a povestit Cătălin Tolontan pe blogul personal (integral, AICI)

Publicitate

Au fost dați în judecată de fostul consilier prezidențial Constantin Brâncuș, în urma apariției numelui său în investigația jurnalistică despre managerul spitalului ”Malaxa”. Consilierul prezidențial a pierdut în instanță.

Instanța a reținut că e adevărat că, din comentariile oamenilor la articole, reiese că oficialul a suferit un prejudiciu de imagine în urma anchetei, însă ”nu s-a putut reține încălcarea vreunei norme privind deontologia profesiei de jurnalist”, explică Tolontan pe blogul său.

Judecătorul Stancu Văcăruș arată în motivare că, în calitate de ”ocupant al unei funcții publice în Administrația Prezidențială, reclamantul trebuie să accepte un grad mai mare de toleranță la critică, să accepte concluzii la adresa persoanei sale care, aduse la cunoștința publicului, ofensează, șochează sau deranjează”.

De ce?

”Persoana din funcția publică trebuie să suporte critica în virtutea dreptului publicului de a primi și astfel de idei sau informații, alături de cele favorabile sau considerate inofensive”

Textul integral, pe blogul lui Cătălin Tolontan, AICI

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Trimite un comentariu