Skip to main content

FOTO. Artificiu pentru trafic. Cine era, de fapt "actrița din Las Fierbinți"? Figurație fără replică

 
FOTO. Artificiu pentru trafic. Cine era, de fapt "actrița din Las Fierbinți"? Figurație fără replică

Exagerări pentru trafic. O știre tragică a zguduit ieri internetul: "O actriță din Las Fierbinți a murit" (Unica.ro). Pe evz.o, "O vedetă Pro TV și-a găsit sfârșitul, fiind ucisă chiar de propriul SOȚ". "Doliu la Pro TV! Actriță din Las Fierbinți, ucisă de soț" (știripesurse.ro).

Publicitate

Informația despre crima din Chișinău și despre victima Anastasia Cecati a fost publicată pe zeci de site-uri. Toate, de la quality la tabloide, îi asociau numele cu Pro TV și cu popularul serial Las Fierbinți.

Toate preluau informația din surse din Moldova (acolo unde se spunea că "era cunoscută românilor pentru Las Fierbinți") fără a verifica veridicitatea acestei informații și în România.

Alte exemple: "O îndrăgită actriță din Las Fierbinți, ucisă fără milă de propriul soț" (Antena3.ro), O actriță din serialul Las Fierbinți, ucisă cu sânge rece de soțul ei (Gândul.info).

Figurație într-un episod. Fără replică

Care este, în realitatea, legătura dintre Anastasia Cecati și serialul Las Fierbinți. Era "o actriță din Las Fierbinți"?

Formularea corectă este, mai degrabă, "a apărut în Las Fierbinți".

Potrivit informațiilor oferite Paginademedia.ro de către oficialii Pro TV, Anastasia Cecati a avut o foarte scurtă apariție într-un episod. Pe scurt, a făcut figurație. Fără a avea vreo replică.

S-a întâmplat în episodul șase din sezonul doi, intitulat "Nimfele". Un grup de "nimfe" era la marginea satului Las Fierbinți și îi ademenea pe săteni. Anastasia Cecati era una dintre ele. A apărut, fără să spună nimic.

O apariție pentru care dispariția ei tragică s-a viralizat pe internet în strânsă legătură cu serialul și cu postul care l-a difuzat.

La final, una dintre puținele excepții care nu au asociat numele Anastasiei Cecati cu Las Fierbinți: "O actriță din Moldova, ucisă cu sânge rece de propriul soț, la doar trei săptămâni după ce a născut" - Digi24.ro.

GALERIE FOTO. Știrea despre dispariția tragică a Anastasiei Cecati și modul în care a fost titrată:

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • Absolut corect! Dar titlurile bombastice generate de cersetoria dupa un "like" sunt quasi-generale! Toti se intrec in "bomba","epocal","fabulos",incendiar" pe care apoi le asociaza cu banalitati!! Cat despre informare corecta si mai ales documentare...ioc badie!
  • Deci se face o stire pe acest subiect? Ce mai conteaza ca a fost actrita sau figuratie? Sau este un ordin de sus ca sa scrieti despre stire?

    Acest site se duce in jos.
  • v-am mai spus cand vedeti ceva pe internet ce NU va convine vedeti ce reclame sponsorizeaza articolul, si arde-ti unde trebuie.
  • Mari actori, mici jurnalisti, precum cea care a putut scrie in Evz ca ProTV este in doliu dupa decesul tragic al unei figurante oarecare dintr-un serial.

Trimite un comentariu