Skip to main content

Dragoș Stanca va deveni acționar majoritar la ThinkDigital. "Festivalul ICEE.fest reintră în posesia mea, integral"

 
Dragoș Stanca va deveni acționar majoritar la ThinkDigital. "Festivalul ICEE.fest reintră în posesia mea, integral"

Schimbări la ThinkDigital, parteneriatul din România dintre Dragoș Stanca și compania grecească. Cresc participațiile lui Dragoș Stanca din agenția Think Digital, după cum arată datele publicate recent în Monitorul Oficial. 

Totodată, potrivit documentului citat, Consiliul de Administrație al Societății a fost desființat, societatea urmând să aibă un administrator unic, tot pe Dragoș Stanca. Acesta are un mandat valabil până la data de 31 mai 2019.

Mai mult, festivalul ICEE.fest reintră în posesia integrală a lui Dragoș Stanca.

Publicitate

Cum va arăta parteneriatul Dragoș Stanca - Think Digital după această reașezare.

Conform datelor publicate în Monitorul Oficial, în Adunarea Generală a Acționarilor s-a decis ca Societatea Global Internet Media să-și cesioneze participațiile către Dragoș Stanca (19,9%), respectiv, către Cristina Cucuiu (1,1%). 

În noua formulă, acționarul Think Digital România arată astfel: Larlana Holdings Limited - 49%, Dragoș Stanca 45,9%, Cristina Cucuiu - 5,1%

Partea lui Dragoș Stanca și a partenerilor români va crește, până la 70%.

Contactat de Paginademedia.ro, Dragoș Stanca, partener al TDG în România, a declarat:

„Informația publicată în Monitorul Oficial este corectă, însă doar parte a unui proces care, din punct de vedere juridic, durează. Este o operațiune mai complexă, in curs de implementare, care ține de focusul strategic al companiilor din cadrul TDG si care are ca si consecință redesenarea parteneriatului pe care îl avem pe piața locală.

Practic, în cazul rețelei de media si agenției ThinkDigital România, un pachet de 70% din acțiuni vor ajunge în posesia partenerilor români (adică a mea, ca acționar majoritar si responsabil cu dezvoltarea strategică si a Cristinei Cucuiu, ca asociat si director general), restul fiind deținut de partenerii greci.

De asemenea, în cadrul tranzacției, voi participa ca minoritar în dezvoltarea portofoliului de produse de tip programatic în regiune.

În plus, festivalul iCEE.fest si produsele adiacente lui, iCEE.academy si iCEE.news, reintră în posesia mea, integral”.

Ce spune Monitorul Oficial: 

„Art 1 (1) Se aprobă transferul dreptului de proprietate asupra unui număr de 1.990 de acțiuni nominative deținute de acționarul Global Internet Media SA către acționarul Dragoș Stanca, astfel: 

Global Internet Media cesionează către Dragoș Stanca un număr de 1.990 de acțiuni nominative, fiecare acțiune având o valoare nominală de 10 lei, (...) reprezentând 19,9% din capitalul social

(2) Se aprobă transferul dreptului de proprietate asupra unui număr de 110 acțiuni deținute de acționarul Global Internet Media către acționarul Cucuiu Cristina-Ionela, astfel:

Global Internet Media cesionează către Cucuiu Cristina - Ionela un număr de 110 acțiuni nominative, fiecare acțiune având o valoare nominală de 10 lei, (...) reprezentând 1,1% din capitalul social.

În urma transfelui, structura capitalului Societății este următoarea:

Larlana Holdings Limited - 49%

Dragoș Stanca - 45,9%

Cristina Ionela Cucui - 5,1%”

CONTEXT. Think Digital Group a anunțat în 2012 cooperarea si achiziția companiei Q2M, înființată de Dragos Stanca. Think Digital România s-a dezvoltat ca una dintre cele mai mari rețele locale, fiind totodată reprezentant de vânzări al unor parteneri globali precum TripAdvisor, InMobi, Skype sau (în trecut) Facebook premium ads.

Grupul a lansat în România, între timp, si Project Agora, un marketplace de tip programatic destinat publisherilor locali, în parteneriat cu AppNexus.

TDG (Think Digital Group) este activ in 6 țări din Europa de Est si Sud, precum si in Emiratele Arabe Unite. Grupul, deținut de un grup de antreprenori greci, în frunte cu Odysseas Ntotsikas, fondator. 

TDG este compus din rețeaua de media ThinkDigital, agenția de performance marketing ForestView, compania de tehnologie TailWind (partener AppNexus si Sizmek) si Project Agora.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu