
VIDEO. "E foarte tare când stai de vorbă cu un român de 100 de ani, în pauzele de la filmări", povestește Cabral despre ultima campanie în care apare, și în care trece în revistă 100 de ani cu "actori" de 100 de ani. Continuă: "Este trăire personală acolo".
Cabral, pentru Paginademedia.ro:
"Povestea omului este foarte importantă. E foarte tare când stai de vorbă cu un român de 100 de ani, în pauzele de la filmări. Pentru că este trăire personală acolo.
E foarte mișto când, în timpul filmării, regizorul zice suntem gata, se strigă Motor! Acțiune! și domnul Pompiliu Sterian zice "nu ți-am povestit cum mergeam...". N-are nicio legătură cu filmarea.
Și începe să îți povestească despre un moment al Bucureștiului, despre o grădină.. Și toată lumea se oprește, se dă Stop la cameră, dar nimeni nu are nimic de comentat. Este atât de frumos tot ce zice...
M-a fascinat cât de altfel și, în același timp, cât de la fel erau românii de atunci și cei de acum."
Trei spoturi a filmat Cabral, până acum, în campania Penny 100 de ani de România. Reclame în care vorbește cu oameni ajunși la aproape 100 de ani despre Interbelic, despre perioada Comunistă și despre Prezent.
Detalii, în câteva materiale video cu Cabral și cu Bogdan Naumovici:
1. Ce spune Cabral despre campanie?
2. De ce îi mai spun oamenii "Pompiliu" lui Cabral?
3. Naumovici, despre cum s-a ajuns la conceptul campaniei
Campania este făcută de echipa lui Bogdan Naumovici (de la 23 Communication), publicitar care explică, în continuare, conceptul și ideea. Anul trecut, Penny a început comunicarea sub umbrela "De România" și s-a asociat cu emisiunea Ce spun Românii, de pe Pro TV, prezentată de Cabral. Anul acesta, conceptul a fost derivat în "100 de ani de România."
VIDEO 1. Cabral despre campania Penny
2. Naumovici: A fost greu să găsim români de 100 de ani. Mă bucur că sunt spoturi cu persoane în vârstă pentru altceva decât reclame la medicamente
Bogdan Naumovici explică ideea campaniei:
"Conceptul este 100 de ani de România. Modul în care am ales să-l executăm este să stăm de vorbă cu oameni de 100 de ani sau cât mai apropiați de această vârstă, cărora să le punem întrebări despre cum a fost - cu carnea, cu pâinea, cu lactatele, cu berea. Care este povestea lor în această sută de ani. Evident trecând - și asta o să vedem foarte puțin între abordările Centenarului - fără să ignorăm perioada comunistă.
Cred că o să vedem multă lume vorbind despre Centenar punând între paranteze cei 50 de ani de comunism."
"Toate spoturile țin această trecere - Interbelic, Comunism, Astăzi", spune el.
Naumovici:
"Anul acesta e anul centenarului Marii Uniri. Sunt 100 de ani de România, deci conceptul "de România" cumva, pe acest an, era firesc să ajungă la "100 de ani de România."
Despre oamenii care apar în spot?
"Au fost greu de găsit. E greu să ajungi la ei într-un mod intituționalizat. Evidența Populației, care are toată situația, nu o poate oferi, pentru că există o lege a protecției datelor cu caracter personal. Din cunoscuți, din auzite, din rude, am găsit oamenii. Destul de anevoios.
La ultimele alegeri, datele spun că au votat 3.000 de oameni de 100 de ani. Aș fi vrut să am o plajă de mii de oameni, din care să aleg."
"A fost o ocazie foarte frumoasă, din punct de vedere profesional, să lucrăm cu oameni în vârstă și pentru alte reclame decât pentru medicamente", încheie Naumovici.
VIDEO 2. Bogdan Naumovici explică ideea campaniei
3. Cum a ajuns Cabral să fie strigat "Pompiliu"?
Explicația vine din grafica spotului cu centenarul Pompiliu Sterian.
Răspunsul, în clip.
Cum adica: "atunci (in ainte de '89) am invatat ca bananele sunt verzi"?
De asta ni se aduc acum toate legumele si fructele, verzi? Verzi necoapte si nici macar in parg, ca sa se coaca "pe dulap"? Macar "atunci" mancam rosii coapte la soare. Si fructe sanatoase. Acum? Acum nici murate nu sunt bune. Orice fruct luam din magazin, ne arde la stomac (si la punga). Si nu pentru ca "am invatat atunci"!