Skip to main content

VIDEO. Ringier lansează platforma Ştiricurate, cu finanţare de la Google

 
VIDEO. Ringier lansează platforma Ştiricurate, cu finanţare de la Google

Ringier lansează platforma Stiricurate.ro, un agregator de ştiri pentru care a primit de la Google o finanţare de 210.000 de euro (detalii, AICI).

Publicitate

Printre secţiunile Ştiricurate.ro se numără Subiecte zilei, Contributori, Analize şi Dezbaterea de seară (interviuri video live)

Platforma se lansează printr-un dublu interviu Claudiu Săftoiu, coordonatorul platformei, şi Petrişor Obae, editor Paginademedia.ro.

Despre Ştiricurate:

Este o platformă de agregare a celor mai preluate/postate ştiri din presa online, precum şi a celor mai recente actualizări ale topic-urilor zilei, cu scopul de a oferi utilizatorilor o bună orientare în presa zilei, cât priveşte:

  • obiectivitatea relatării;
  • interesul pentru anumite subiecte, după numărul de surse în care acestea apar;
  • potenţialul de controversă (tendenţiozitatea sursei);
  • riscul de apariţie al unei ştiri false (fake news);
  • persistenţa unui subiect pe intervale de timp definite şi pe site-urile de presă;
  • monitorizarea 24/24 a ştirilor importante şi a subiectelor fierbinţi (hot topics).

Platforma este un avertizor online de acurateţe jurnalistică. Analizele noastre depistează tendinţele de distorsionare a informaţiei online, precum şi lansarea unor materiale cu potenţial de ştiri false (fake news).

Ştirile apărute pe site sunt selectate dintr-un număr predefinit de surse de presă, în funcţie de relevanţa online.

Subiectele sunt grupate după criteriul cantitativ al numărului de publicaţii online (Categoria: ”Subiecte importante azi”) care au postat acelaşi subiect într-un interval de 24 de ore, şi în funcţie de numărul celor mai recente actualizări (Categoria: Subiecte actualizate recent), care suscită interese sau care adaugă noi detalii.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • admir admir
    Google da știri curate. Google și fb au omorât presa curata in toată lumea de când au devenit cei mai mari agregatori de conținut în lume. Tare. Un fel de hai sa punem lupul paznic la oi. O mișcare de pr Google și ringier. Deci numai presa nu, și nu curata, ci propaganda toxica de genul va spune Google și ringier care e presa curata daca v-am spălat până acum degeaba creierele și încă nu ați înțeles.
  • Iulian Iulian
    Mega credibilitate un Elwis Săftoiu la bord. Ce nu doar că a fost director SIE dar a mai și fost dat afară de acolo pentru că nu l-a ajutat prea mult mintea.

    Așa se luptă împotriva fake news cu eficiență :)
  • Mile Mile
    E amuzant sa aflii ca Libertatea. Rea sa faca un site de stiricurate :)
    Eei , regii clickbaiturilor .
    Brutus : ramai pe paginaderusia , daca siteurile occidentale nu iti convin . Primesti copeici per click .
  • gigi gigi
    In loc ca publicatiile pline de fake news sa fie penalizate la page rank, Ringier primeste in schimb bani de la Big Brother Google pentru ca romanii sa primeasca "stiri curate". Altfel, fara stiri false si titluri clickbait, Ringie ar trage obloanele in cativa ani.
  • Miriam Racord Miriam Racord
    Băi ce chestie, o întreprindere de presă de talie europeană, care nu are probleme cu bani, ia de la Google un porcoi de bani ca să facă un sit nou care promite știri curate.
    De câți bani o fi nevoie ca să facă din Libertatea un sit cu știri curate?
    Sau ies prea mulți bani din știri murdare, așa că Libertatea trebuie să rămână așa cum e...
  • ana ana
    de ce as avea incredere intr-un site condus de elvis saftoiu? ma mira ca google da bani unui astfel de personaj.
  • Brutus Brutus
    M-am uitat și eu puțin pe site-ul ăsta: este frățiorul mai mic al site-urilor hotnews, ziare.com, adevărul. ro și al celorlalte canale propagandistice SRI& DNA

Trimite un comentariu

sus