Skip to main content

VIDEO. Ringier lansează platforma Știricurate, cu finanțare de la Google

 
VIDEO. Ringier lansează platforma Știricurate, cu finanțare de la Google

Ringier lansează platforma Stiricurate.ro, un agregator de știri pentru care a primit de la Google o finanțare de 210.000 de euro (detalii, AICI). 

Printre secțiunile Știricurate.ro se numără Subiecte zilei, Contributori, Analize și Dezbaterea de seară (interviuri video live)

Publicitate

Platforma se lansează printr-un dublu interviu Claudiu Săftoiu, coordonatorul platformei, și Petrișor Obae, editor Paginademedia.ro. 

Despre Știricurate:

Este o platformă de agregare a celor mai preluate/postate știri din presa online, precum și a celor mai recente actualizări ale topic-urilor zilei, cu scopul de a oferi utilizatorilor o bună orientare în presa zilei, cât privește:

 • obiectivitatea relatării;
 • interesul pentru anumite subiecte, după numărul de surse în care acestea apar;
 • potențialul de controversă (tendențiozitatea sursei);
 • riscul de apariție al unei știri false (fake news);
 • persistența unui subiect pe intervale de timp definite și pe site-urile de presă;
 • monitorizarea 24/24 a știrilor importante și a subiectelor fierbinți (hot topics).

Platforma este un avertizor online de acuratețe jurnalistică. Analizele noastre depistează tendințele de distorsionare a informației online, precum și lansarea unor materiale cu potențial de știri false (fake news). 

Știrile apărute pe site sunt selectate dintr-un număr predefinit de surse de presă, în funcție de relevanța online.

Subiectele sunt grupate după criteriul cantitativ al numărului de publicații online (Categoria: ”Subiecte importante azi”) care au postat același subiect într-un interval de 24 de ore, și în funcție de numărul celor mai recente actualizări (Categoria: Subiecte actualizate recent), care suscită interese sau care adaugă noi detalii.

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

 • Google da știri curate. Google și fb au omorât presa curata in toată lumea de când au devenit cei mai mari agregatori de conținut în lume. Tare. Un fel de hai sa punem lupul paznic la oi. O mișcare de pr Google și ringier. Deci numai presa nu, și nu curata, ci propaganda toxica de genul va spune Google și ringier care e presa curata daca v-am spălat până acum degeaba creierele și încă nu ați înțeles.
 • Mega credibilitate un Elwis Săftoiu la bord. Ce nu doar că a fost director SIE dar a mai și fost dat afară de acolo pentru că nu l-a ajutat prea mult mintea.

  Așa se luptă împotriva fake news cu eficiență :)
 • E amuzant sa aflii ca Libertatea. Rea sa faca un site de stiricurate :)
  Eei , regii clickbaiturilor .
  Brutus : ramai pe paginaderusia , daca siteurile occidentale nu iti convin . Primesti copeici per click .
 • In loc ca publicatiile pline de fake news sa fie penalizate la page rank, Ringier primeste in schimb bani de la Big Brother Google pentru ca romanii sa primeasca "stiri curate". Altfel, fara stiri false si titluri clickbait, Ringie ar trage obloanele in cativa ani.
 • Băi ce chestie, o întreprindere de presă de talie europeană, care nu are probleme cu bani, ia de la Google un porcoi de bani ca să facă un sit nou care promite știri curate.
  De câți bani o fi nevoie ca să facă din Libertatea un sit cu știri curate?
  Sau ies prea mulți bani din știri murdare, așa că Libertatea trebuie să rămână așa cum e...
 • de ce as avea incredere intr-un site condus de elvis saftoiu? ma mira ca google da bani unui astfel de personaj.
 • M-am uitat și eu puțin pe site-ul ăsta: este frățiorul mai mic al site-urilor hotnews, ziare.com, adevărul. ro și al celorlalte canale propagandistice SRI& DNA

Trimite un comentariu