Skip to main content

Trei proiecte româneşti câştigătoare în cea mai recentă rundă de finanţare Digital News Initiative: HotNews şi Ringier, printre câştigători

 
Trei proiecte româneşti câştigătoare în cea mai recentă rundă de finanţare Digital News Initiative: HotNews şi Ringier, printre câştigători

428.000 de euro de la Google pentru trei proiecte româneşti de presă. Google anunţă proiectele selectate în a treia rundă de finanţare a proiectului Digital News Initiative: 107 de proiecte din 27 de ţări europene vor primi finanţare în valoare de aproape 22 milioane de euro.

Publicitate

Prin fondul de inovare al Digital News Initiative, Google s-a angajat să acorde finanţări în valoare de 150 milioane de euro, timp de trei ani, pentru a sprijini sectorul media din Europa şi a oferi organizaţiilor posibilitatea să încerce lucruri noi, să experimenteze şi să inoveze în mediul digital.

Din România au primit finanţare trei proiecte, în valoare totală de 428.000 euro.

Blue Insight - Fact Scan
Cu o finanţare de 50.000 euro, Fact Scan va oferi o soluţie de verificare în timp real a informaţiilor apărute în mass-media, fie ele materiale scrise, audio sau video. Fact Scan va utiliza o gamă largă de instrumente de inteligenţă artificială pentru înţelegerea limbajului scris, recunoaşterea vorbirii în materiale audio şi video şi a textului în poze. Obiectivul este să transforme procesul de verificare a informaţiilor dintr-unul dificil şi lent într-unul eficient şi rapid.

Hotnews.ro - The Newsroom Democracy Radar
Acesta va fi un produs de sondare a opiniei publice, cu un grad de răspuns mai mare decât al soluţiilor clasice, care oferă un grad de complexitate suplimentar şi permite analize de tip big data. Instrumentul va putea fi utilizat de publicaţii şi jurnalişti, oferind statistici relevante prin agregarea şi eşantionarea datelor. Valoarea finanţării este de 168.000 euro, iar soluţia va fi dezvoltată în parteneriat cu compania Opinary.

Ringier Romania - stiricurate.ro
Stiricurate.ro va funcţiona ca o platformă unde oamenii vor citi conţinut jurnalistic de calitate, agregat şi selectat de editorii Ringier. De asemenea, platforma va fi şi un sistem digital de verificare a ştirilor, unde utilizatorii pot căuta şi verifica informaţiile apărute în presă. Valoarea finanţării obţinute este de 210.000 euro.

Fondul de inovare al Digital News Initiative s-a lansat în octombrie 2015, când s-au depus primele proiecte în runda iniţială de finanţare. Detalii complete despre proiectele câştigătoare din cea de a treia rundă de finanţare a Digital News Initiative pot fi găsite AICI.

Următoarea rundă de finanţare, cea de a patra, se va deschide la începutul lui septembrie. Organizaţiile interesate vor avea 30 de zile la dispoziţie pentru depunerea proiectelor.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Iuli Iuli
    http://stiricurate.ro/ nu functioneaza.
  • Viorel Viorel
    Foarte mistooooooooooooooooo

Trimite un comentariu

sus