Skip to main content

BLOGOSFERĂ. Guran şi Petreanu, blogurile zilei: Despre posibilele contribuţii suplimentare în sănătate şi Congresul PSD

 
Moise Guran Digi 24
Moise Guran Digi 24

Postarea virală a ultimelor zile, pe Facebook, din blogosferă, îi aparţine lui Moise Guran. Subiectul?

Publicitate

Efectele pe care le aduc ultimele creşteri salariale din sistemul bugetar. Jurnalistul vorbeşte despre ultimele declaraţii ale ministrului Sănătăţii care a vorbit despre posibilitatea de a introduce o nouă asigurare medicală.

„Şi, a confirmat-o ministrul Sănătăţii, se lucrează la restrângerea listei de servicii medicale aşa-zis “gratuite”, adică acoperite din CASS.

Te duci la medic şi-ţi zice – Ce aveţi, apendicită? Ne uităm să vedem dacă o acoperă asigurarea… Nu acoperă, regretăm, veniţi înapoi când aţi avea peritonită, care e urgenţă majoră, că veţi fi pe punctul să muriţi şi astfel de urgenţe sunt acoperite din CASS.”, notează jurnalistul în postarea care a adunat peste 7.000 de like-uri şi share-uri, potrivit unei monitorizări Facebrands PRO pentru Paginademedia.ro.

A doua opinie populară din blogosferă îi aparţine lui Vlad Petreanu. Din articol:

„Cea mai bună observaţie despre Congresul PSD: “Alegeri pentru toate funcţiile, mai puţin cea a lui Liviu Dragnea”.

Sâmbătă, miile de delegaţi vor vota (după cum le indică şefii) colegii deja stabiliţi tot soiul de funcţii, cum ar fi cea de preşedinte executiv, cea de secretar general sau cele de vicepreşedinte – mereu mai multe, de la an la an – dar nu şi pentru cea a lui Şefu’. Păi Şefu’ a câştigat alegerile pentru funcţia lui mai demult, nu mai e cazul să se coboare acum, nu? El vrea egalitate, dar nu pentru căţei..”

Cele mai distribuite materiale din blogosferă, ieri, potrivit unei monitorizări Facebrands PRO pentru Paginademedia.ro.

Menţiune importană: Topul include, cumulat, numărul de like-uri şi de share-uri.

1. moise.ro, “Ce întâmplare! După creşterea salariilor, ministrul Sănătăţii vrea contribuţii suplimentare”, - 7.285 like-uri & share-uri;

Din postare:

“Sigur că în programul din scoarţă-n scoarţă nu scrie niciunde despre restrângerea serviciilor medicale “gratuite” pentru populaţie. Scrie doar de creşteri, inclusiv de salarii.

Aşezând lucrurile într-o ordine inversă, rezultă că trebuie să plăteşti în plus pentru a-ţi fi asigurat tratamentul “gratuit” pentru ceea ce ai avut până acum acoperit de CASS, adică de taxele din salariul tău.”

2. petreanu.ro, “Congresul nord-coreean al dlui Dragnea”, - 1.655 like-uri & share-uri;

Din postare:

“Aşadar, dl. Dragnea şi-a pus pesediştii să-l voteze şi a câtigat cu un scor nord-coreean: 97% din totalul voturilor exprimate. Cu totul, “la scrutinul intern din PSD au participat 81,23% dintre membrii partidului, adica 435.172 de membri de partid din totalul de 535.699", a anunţat preşedintele Comisiei Electorale Centrale a PSD”

3. mihaivasilescublog.ro, “CAM ASTA VĂ DORESC EU DE 8 MARTIE”, - 1.313 like-uri & share-uri;

Din postare:

“Am dat un search scurt şi-am constatat că în cei cinci ani de când există blogul n-am scris niciodată un text pentru această zi deosebită. Aşa că vi-l las pe ăsta de mai jos, să fie aici pentru toate zilele de 8 Martie care vor mai urma.”

4. printesaurbana.ro, “TU”, - 1.099 like-uri & share-uri;

Din postare:

“Te-ai născut din mama ta, care s-a născut din mama ei, care s-a născut din străbunica ta, iar tu cândva, poate, devii mamă. Carne care plămădeşte altă carne, care la rândul ei construieşte o alta şi aşa a ajuns lumea să existe.

Inimi care cheamă altele, care-şi transmit una alteia prin sânge emoţii, jurăminte şi speranţe.”

5. Blogurile Adevărul, “Comisia Europeană arată rezultatele guvernării PSD-ALDE: sărăcie, acces limitat la educaţie şi sănătate, corupţie, infrastructură precară”, de Vlad Epurescu, - 614 like-uri & share-uri.

Din postare:

“Comisia Europeană a publicat,ieri, analiza economică anuală prin care urmăreşte sa vadă cum reuşesc guvernele ţărilor din blocul european să pună in aplicare recomandările făcute de Bruxelles. Raportul privitor la România este foarte critic.

Practic, guvernarea PSD-ALDE nu a respectat aproape nicio recomandare făcută de Comisie in anul de gratie 2017. Dar ne-am ales, în schimb, şi cu un bonus. România a ajuns în situaţia în care Consiliul UE a adoptat o procedură privind devierea semnificativă de la obiectivele bugetare pe termen mediu.”

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • julia julia
    Foarte interesant articolul. Multumesc

Trimite un comentariu

sus