Skip to main content

BLOGOSFERĂ. Primele două opinii virale vin de pe Blogurile Adevărul: „Despre declarații cu iz rasist" și „Ars de viu, ruşinea unei naţiuni"

 
BLOGOSFERĂ. Primele două opinii virale vin de pe Blogurile Adevărul: „Despre declarații cu iz rasist" și „Ars de viu, ruşinea unei naţiuni"
Alina Gorghiu. Foto: evz.ro

Postarea virală a ultimelor zile, pe Facebook, din blogosferă, vine de pe Blogurile Adevărul și îi aparține sociologului Gelu Duminică. Subiectul?

Publicitate

Declarațiile date de Alina Gorghiu după vizita în România a lui Frans Timmermans, prim-vicepreședintele Comisiei Europene.

“Întrebată de reprezentanţii presei ce le-a transmis domnul Timmermans după vizita acestuia din Parlament, fosta preşedintă a Partidului Naţional Liberal a spus că “ne-a recomandat să nu ne înecăm ca ţiganul la mal, vorba românului.

Originea proverbului/vorbei româneşti la care doamna Gorghiu face referire o găsim în perioada în care romii erau robi.”, notează sociologul în postarea care a adunat peste 10.000 de like-uri și share-uri, potrivit unei monitorizări Facebrands PRO pentru Paginademedia.ro.

A doua opinie populară din blogosferă este a lui George Simion, istoric și activist civic, tot pentru Blogurile Adevărul:

„Astăzi se împlinesc 29 de ani de la sinuciderea pictorului şi sculptorului braşovean Liviu Cornel Babeş, care şi-a dat foc pe pârtia Bradul din Poiana Braşov pentru a protesta faţă de regimul ceauşist.

Nu este un număr rotund de ani trecuţi de la dispariţia sa şi cu atât mai bine, pentru că nu are nicio importanţă. Gestul său extrem trebuie înţeles şi reîmprospătat în memorie măcar o dată pe an, nu pe deceniu sau cincinal.”

Cele mai distribuite materiale din blogosferă, ieri, potrivit unei monitorizări Facebrands PRO pentru Paginademedia.ro.

Menţiune importană: Topul include, cumulat, numărul de like-uri şi de share-uri.

1. Blogurile Adevărul, “Despre rasismul din „vorba românului“. Sau despre cum poţi scoate pe gură prostii cu iz rasist”, de Gelu Duminica, - 2.401 like-uri & share-uri;

Din postare:

“Originea proverbului/vorbei româneşti la care doamna Gorghiu face referire o găsim în perioada în care romii erau robi.
Din cauza tratamentelor foarte dure la care erau supuşi, dar şi din dorinţa de a trăi cu demnitate, au existat foarte multe cazuri de robi romi care au fugit de la stăpânii lor, sperând că vor avea parte de libertatea mult dorită.”

2. Blogurile Adevărul, “Ars de viu, ruşinea unei naţiuni”, de George Simion, - 1.322 like-uri & share-uri;

Din postare:

„Pe 2 martie 1989, Liviu Babeş pleca de la postul de lucru de la Întreprinderea de Prefabricate din Braşov, unde era maistru electrician, a trecut pe acasă, de unde şi-a luat schiurile şi rucsacul, şi a plecat la pârtia de schi din Poiană.

Îşi procurase şi o canistră de benzină cu care şi-a îmbibat hainele şi s-a autoincendiat în timp ce cobora panta pe schiuri.
În mâini ţinea o pancartă galbenă pe care scria, în limba germană: „Stop Mörder! Braşov = Auschwitz”, adică „Opriţi Criminalul!” şi asemuia Braşovul cu lagărul de concentrare nazist.”

3. tolo.ro, “DOCUMENT: MINISTERUL JUSTIȚIEI RECUNOAȘTE CĂTRE PARLAMENT CĂ ”DOAR 2% DINTRE INCULPAȚI SUNT ACHITAȚI DEFINITIV, UN PROCENT EXCEPȚIONAL DE REDUS COMPARATIV CU ALTE STATE!”, - 1.292 like-uri & share-uri;

Din postare:

„Un document obținut chiar de la Ministerul Justiției arată că acest minister și Parlamentul n-au fost preocupate de monitorizarea legalității și eficienței Parchetelor!

Deși legea le impunea miniștrilor rapoarte anuale de concluzii despre procurori, de la Robert Cazanciuc la Tudorel Toader niciun ministru nu a deranjat nici DIICOT, nici DNA, nici Parchetul General.

Doar Raluca Prună a întocmit un astfel de raport, în 2016. Iar Parlamentul nu a fost interesat de el!”

4. playtech.ro, “Uniunea Europeană a interzis pesticidul care ucidea albine”, de Nicoleta Apostol, - 1.037 like-uri & share-uri;

Din postare:

„Uniunea Europeană a rezolvat parțial declin albinelor. O clasă de pesticide, care pune în pericol viața acestora, dar și a întregului ecosistem, a fost interzisă.”

5. mihaivasilescublog.ro, “CÂND ÎȚI TREMURĂ GENUNCHII, DAR NU DE FRIG”, - 679 like-uri & share-uri;

Din postare:

„Am dat binețe. Șoferul m-a întrebat “până unde”, dar n-am apucat să răspund c-a răspuns tot el “50 de lei”. Până la urmă am apucat să spun și eu “până la Unirii, dar mai mult de 35 de lei nu am”.

M-a ignorat total, iar eu am înteles din asta că-s un bun negociator. Deja băteam cuba cu fiu-meu pe bancheta din spate. Ce tare ești, mama, ne-a rămas și de o gogoașă, când îl aud pe șofer cu o voce din gât:

– Da’ unde pleci, fey, de-acasă pe vremea asta?”
 

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Trimite un comentariu