Skip to main content

Câștigă România, prezentată de Virgil Ianțu, printre finaliste la International Format Awards, alături de emisiuni de pe NBC și BBC

 
Câștigă România, prezentată de Virgil Ianțu, printre finaliste la International Format Awards, alături de emisiuni de pe NBC și BBC

Emisiunea Câștigă România, un format original românesc creat de Zucchero Media, a fost nominalizat la International Format Awards 2018, o gală ce premiază cele mai bune idei de emisiuni din lume. 

Publicitate

Câștigă România, emisiune prezentată de Virgil Ianțu la TVR 2, este un concurs de cultură generală cu întrebări despre România. 

Producția, care a fost scoasă la vânzare la nivel internațional sub numele „Win your country”, a fost nominalizată la secțiunea Cel mai bun format de game show de studio. 

La aceeași secțiune mai sunt nominalizate The Wall (difuzat de NBC, produs și în România de Antena 1), Cram (produs de ITV Australia), Sorry About That (produs de Warner Bros Belgia) și Letterbox (de pe BBC).

Anul acesta, în competiție au fost înscrise 290 de formate de emisiuni, dintre care 50 au fost selectate drept finaliste. 

Câștigătorii vor fi anunțați într-o gală ce va avea loc pe 7 aprilie în cadrul târgului TV MipFormats, de la Cannes. 

Emisiunea a mai fost nominalizată și anul trecut la Eurovision Creative Awards, organizat de European Broadcasting Union. În plus, show-ul de cultură generală a luat premiul pentru cel mai bun concurs la Premiile TVmania 2017. 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu