Skip to main content

Dan Tăpălagă și Cristi Pantazi au lansat proiectul G4Media.ro, ce se va axa pe anchete, investigații și analize pe marile subiecte

 
Dan Tăpălagă și Cristi Pantazi au lansat proiectul G4Media.ro, ce se va axa pe anchete, investigații și analize pe marile subiecte

Dan Tăpălagă și Cristi Pantazi, plecați recent de la conducerea editorială a HotNews.ro, au lansat astăzi platforma de presă G4Media.ro, editată de Asociația Group 4 Media Freedom and Democracy. 

Cristi Pantazi, pentru HotNews.ro, despre noul proiect: „Am vrut sa incepem un proiect pe cont propriu ca sa testam un nou model de business si ca sa ne concentram mai mult pe zona de hard-news: anchete, investigatii, analiza pe marile subiecte.”

Publicitate

Pantazi spune că proiectul editorial nu se bazează pe venituri din publicitate, ci pe donații și alte proiecte. „Contam in mare masura pe contributiile voluntare ale cititorilor, pe care ii rugam sa contribuie de cate ori cred ca am aparat interesul public in mod corect”, a spus Pantazi.

„G4Media este prescurtarea numelui Asociației Group 4 Media Freedom and Democracy. Fondată în vremuri dificile pentru întreaga societate, ca organizație non-profit, G4Media colaborează cu toți jurnaliștii gata să meargă până la capăt în meseria lor.”, este mesajul afișat pe pagina site-ului nou lansat. 

Tăpălagă și Pantazi au anunțat săptămâna trecută despărțirea de HotNews. Pe larg despre subiect, AICI

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • Normal ca "nu se bazează pe venituri din publicitate, ci pe donații si alte proiecte speciale"...
    Nici nu ar fi supraviețuit "in piata liberă". Dar celorlalți le pretindeau sa declare clienții si sa trăiască "din piata de publicitate". La fel ca si *** de Pora, care trăiește de la Bugetul Min Culturii -ea fiind de "utilitate publica". Ce rușine!
  • @ Mihai, probabil ca pentru tine lumea "normala"este rusia&ungaria, adica tarile care se tem de investigatiile independente, de societatea civila, tari in care presa independenta nu mai exista, iar cei care ii critica pe guvernanti sunt " nazisti", "sorosisti" etc. In lumea civilizata toate site-urile de investigatii se finanteaza din donatii individuale sau din proiecte finantate de organizatii neafiliate politic, pentru ca in felul acesta pot scrie ceea ce descopera, nu ce le impun primaria, guvernul sau firme afiliate diversilor politicieni, adica cei care le dau reclame si scutiri de taxe.
    Jurnalismul de investigatie nu inseamna cancan, click sau libertatea, necesita timp si resurse si deranjeaza conducatorii politici, pe cei care controleaza banul public. Nu poti face investigatii obiective daca esti sluga! De ce crezi ca primariile isi fac reclama si editeaza fituici de milioane de lei la Intact si nu la rise project?
  • uite de aia este foarte buna initiativa aia legislativa cu donatiile catre tot felul de ONG-uri! Intr-o lume normata o platforma/publicatie traieste din publicitate si abonamente nu din "donatii" si "alte proiecte"...

Trimite un comentariu