Skip to main content

Kanal D, încă o amendă maximă de la CNA pentru depășirea celor 12 minute de publicitate pe oră

 
Kanal D, încă o amendă maximă de la CNA pentru depășirea celor 12 minute de publicitate pe oră

Consiliul Național al Audiovizualui a aplicat amenda maximă, de 200.000 de lei, postului Kanal D. 

Publicitate

Motivul. În luna noiembrie 2017, pe timpul zilei, postul a avut numeroase depășiri a timpului alocat publicității, de 12 minute de reclamă comercială pe oră (promo-urile nu sunt incluse). Trei ore de depășiri, doar în intervalul 13.00 - 18.00. 

Aceasta este a doua amendă de 200.000 de lei primită de Kanal D pentru luna noiembrie 2017. Inițial, postul a fost amendat după ce CNA a făcut o monitorizare de linie a publicității. Concret a monitorizat toate posturile românești, pe intervalul prime-time - 18.00 - 23.00. Atunci, Kanal D a avut cele mai mari depășiri: peste trei ore în prime-time, în luna noiembrie (detalii, AICI)

După prima amendă de 200.000 de lei, pe care CNA a dat-o în luna ianuarie, Monica Gubernat, membru CNA, a cerut o monitorizare și pe intervalul day-time, 07.00 - 18.00. 

Ce a rezultat: 117 depășiri, ce totalizează 2 ore, 59 de minute și 31 de secunde. Practic, în intervalul 13.00 - 18.00, postul a avut depășiri ale celor 12 minute, în aproape fiecare oră. 

Cătălin Băleanu, reprezentantul Kanal D în relația cu CNA:

„Nu pot decat să reiterez ceea ce am spus în ședința din luna ianuarie. (...) În perioada ianuarie - octormbrie, postul nostru a avut un comportament ireproșabil. Există mai multe contracte încheiate de postul nostru de televiziune la începutul anului, a căror derulare s-a făcut spre finalul anului când au fost lansate comenzile de către agențiile de publicitate.

Aceste comenzi nu s-au desfășurat uniform pe parcursul întregului an. (...) Am fost puși într-o situație de nedorit, în care, dacă am fi refuzat aceste comenzi, nu suntem încă în situația pe piață în care să putem avea o poziție negociere puternică cu agențiile de publicitate. Cu alte cuvinte, suntem dependenți de ele într-o foarte mare măsură. În momentul în care îți propune o comandă pe care o refuzi, dintr-un motiv sau altul, riști să nu mai primești de la agenția respectivă o altă comandă.”

Depășirile de publicitate ale Kanal D pe fiecare pauză din luna decembrie, intervalul 7.00 - 18.00. 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • Bine ca CNA lasa sa se prescrie sesizarile impotriva Romania tv pentru publicitate mascata, facuta cu repetitie si cu tupeu, de PSD-istii de acolo. Poate daca se inscriau si Turcii in PSD, scapau fara amenzi, la fel cum scapa postul Romania tv, mereu.
  • @Adi, lasa ca si Pro Tv da Lectii de viata in redifuzare si nu mentioneaza, la fel si Kanal D, nu doar Antena 1.
  • Felicitari pentru B1 care are saitul organizat si mentinut la zi. Cred ca e singura tv care are emisiunile inregistrate la zi. Gasesti orice simplu. Romaniatv realitateatv, antena3 praf tandari. Bine A3 e cu bani ca aia au cheltuieli mari :D
  • E clar ca ratingul Kanal D a inceput sa deranjeze.Iar cei care au interese si au si legaturi (de partid) la CNA, incep sa le dea in cap.Oare cand se va sesiza CNA ca Antena 1 difuzeaza fara jena emisiuni in reluare fara mentioneze pe ecran ca este redifuzare? Si asta e doar un exemplu.

Trimite un comentariu