Skip to main content

Ludovic Orban, achitat în dosarul în care era acuzat că a cerut bani pentru patronii B1 și Realitatea

 
Ludovic Orban, achitat în dosarul în care era acuzat că a cerut bani pentru patronii B1 și Realitatea
Ludovic Orban

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a fost achitat în dosarul în care a fost acuzat de folosire a influenţei în scopul obţinerii unor foloase necuvenite pentru că i-ar fi cerut omului de afaceri Tiberiu Urdăreanu 50.000 de euro pentru finanţarea campaniei sale electorale pentru Primăria Capitalei, scrie News.ro. În același dosar au apărut, în calitate de martori, și numele a doi patroni de media, Sorin Oancea, acționar la B1 TV, și Cozmin Gușă, de la Realitatea TV. 

Cei doi au ajuns în fața instanței pentru declarații, după ce omul de afaceri Tiberiu Urdăreanu, denunțător în acest dosar, a afirmat că cei 50.000 de euro pe care i-ar fi cerut Ludovic Orban de la Urdăreanu ar fi fost destinați celor doi patroni de televiziuni. 

Publicitate

Oancea a spus, în noiembrie 2016, în fața instanței, că intenţionează să îl dea în judecată pe Tiberiu Urdăreanu pentru declaraţia potrivit căreia o parte din cei 50.000 de euro ceruţi de Orban ar fi urmat să ajungă la el, şi nu la televiziunea B1, potrivit relatărilor agenției de presă News.ro. Guşă a spus că declaraţiile lui Urdăreanu sunt "nişte prostii”, iar acesta este "un om de afaceri disperat, dispus la orice”

Decizia de achitare a lui Ludovic Orban a fost pronunţată luni de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) şi este definitivă.

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • Chiovesi forever!! Sa fie si la denea, si la piticot, ea sa dea si legi, ea sa fie si cenea...tot. Sa fie Ceauseasca doi. La inteligenta e ca aia, la rautate si ticolosie o intrece.
  • Era vreo dovada in dosarul asta? Banuiesc ca nu, pentru ca altfel primea macar o zi cu suspendare.
    Cum a ajuns dosarul asta penibil in instanta?

Trimite un comentariu