Skip to main content

Mihai Gâdea şi Antena 3 au pierdut procesul cu Laura Codruţa Kovesi. Ce daune trebuie să primească şefa DNA

 
Mihai Gâdea şi Antena 3 au pierdut procesul cu Laura Codruţa Kovesi. Ce daune trebuie să primească şefa DNA

Curtea de Apel Ploiesti a decis, marti, ca Mihai Gadea, Bianca Nae, Mugur Ciuvica si Antena 3 sa-i plateasca in solidar sefei DNA, Laura Codruta Kovesi, suma de 300.000 de lei cu titlu de daune morale, scrie Ziare.com.

Publicitate

Banii reprezinta „prejudiciul cauzat prin incalcarea drepturilor la onoare, demnitate, reputatie, imagine si viata privata."

Decizia de azi poate fi atacata cu recurs in 30 de zile de la comunicare, menţionează sursa citată.

Instanta i-a obligat pe Antena 3 SA si pe realizatorul TV, Mihai Gadea, "sa formuleze scuze publice reclamantei-parate".

Totodată, Curtea a decis ca Antena 3 si Mihai Gadea sa redea, in mod public si in integralitate, dispozitivul hotărârii in termen de maximum cinci zile de la data ramanerii definitive a acesteia, dupa cum urmeaza:

- Antena 3 SA in cadrul fiecarui buletin informativ al zilei, pe parcursul a trei zile consecutive, precum si pe platforma online a acesteia;
- Mihai Gadea in cadrul emisiunii realizate de acesta -"Sinteza Zilei".

Pe de alta parte, Curtea de Apel Ploiesti a decis ca jurnalistii Radu Tudor si Razvan Savaliuc nu nu-i plateasca Laurei Codruta Kovesi daune morale in acest caz

Instanta de fond, Tribunalul Bucuresti, a decis in 2015 ca sefa DNA sa primeasca 250.000 de lei drept daune morale, in dosarul in care a cerut despagubiri de un milion de lei, pentru acuzatiile de musamalizare a anchetei in dosarul lui Mircea Basescu care i-au fost aduse pe postul TV.

Vizată este o emisiune a Antenei 3 din 19 iunie 2014, în care şefa DNA a fost acuzată că a muşamalizat ancheta în dosarul în care se efectuau cercetări faţă de Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, şi Mircea Băsescu.

Prima reacţie a Antenei 3 la aflarea sentinţei:

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

 • Nicolae Merisanu Nicolae Merisanu
  DNA sa vina sa ne IA!
 • Adi Chirila din Neamt Adi Chirila din Neamt
  @Livia Pila va doresc anii bunii de puscarie sa intrati nevinovata.Amin!!!
  Asa cum au facut multi puscarie nevinovati din cauza procurorilor DNA si uneori a judecatorilor incompetenti sau amenintati de DNA, doamne fereste-ne
 • livia pila livia pila
  Le doresc tuturor ani lungi de inchisoare. Sper ca foarte curind sa il aiba colocatar pe Ionut Cristache. Ca e (sub) produsul lor!
 • Ando22 Ando22
  Solicit desfiintarea CNA. De ce sa platim niste ***?
 • Mark Mark
  CNA-ul a dat vreo amenda sau macara a atentionat postul la data respectiva sau au asteptat 6 luni sa se prescrie?
  CNA-ul marele for de judecata al audiovizualului, degeaba,

Trimite un comentariu

sus