Skip to main content

Pentru unii mumă, pentru alţii ciumă. CNA a pedepsit Pro TV, dar nu şi Antena 1, pentru aceeaşi încălcare a legii

 
CNA
CNA

Radiografia CNA, aşa cum reiese dintr-un subiect mărunt. S-a întâmplat în aceeaşi şedinţă publică la distanţă de câteva ore. O încălcare identică a legislaţiei audiovizuale, şi la Pro TV şi la Antena 1, o reclamaţie făcută chiar de către aceeaşi persoană pentru ambele posturi, a fost taxată „diferit” de unii membri.

Publicitate

Consiliul Naţional al Audiovizualului a analizat în şedinţa de astăzi sesizări venite de la acelaşi telespectator care menţiona că pe 24 septembrie, de la ora 14.00, atât Pro TV cât şi Antena 1 avea redifuzări ale unor emisiuni de divertisment, fără a se menţiona că este în reluare, aşa cum spune legislaţia.

În cazul Pro TV, era vorba de emisiunea România, jos pălăria, prezentată de Florin Busuioc (reluată fără marcare), în timp ce Antena 1 avea Te cunosc de undeva (de asemenea, o reluare nemarcată ca atare).

Cum s-au analizat cele două cazuri identice?

În urma analizei, membrii au decis cu majoritatea celor prezenţi să trimită o scrisoare de atenţionare Pro TV. Au fost pentru Florin Gabrea, Orsolya Borsos, Viorel Vasile Buda, Gabriel Tufeanu, Radu Herjeu, Dorina Rusu şi Răsvan Popescu. Monica Gubernat a votat împotriva, întrucât propusese o somaţie, „pentru că, totuşi, trebuie să ne gândim la audienţa postului”, a spus membrul CNA.

Câteva ore mai târziu, timp în care au mai fost discutate şi alte subiecte de pe ordinea de zi, când a venit momentul votului şi pentru Antena 1, unii membri n-au mai votat atenţionarea şi pentru acest post. Au fost pentru doar Răsvan Popescu, Dorina Rusu, Radu Herjeu şi Gabriel Tufeanu.

Ne jucăm de-a votul şi de-a legea. Ce, nu v-aţi prins?”, a spus ironic Monica Gubernat, membru CNA. Declaraţia Monicăi Gubernat vine în contextul în care anterior acestui subiect, a făcut o serie de propuneri care nu au trecut la vot.

Niciunul dintre membrii care s-au „răzgândit” de la un vot la altul nu şi-au justificat decizia.

Reclamantul va primi o scrioare în care i se va menţiona rezultatul solicitării sale: aceeaşi reclamaţie, două soluţii diferite.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Costi Costi
    Pe bune ba?Țara are probleme mult mai mari decat faptul ca Antena și Protv nu scriu ca "emisiunea este în reluare"..Bai oamenilor sunteți duși cu capul?Parca îi pasa cuiva ca scrie aia sau nu pe ecarn emisiunile au programul lor telespectatorul ar trebui să-și dea seama singur daca emisiunea este sau nu în reluare..Nu e ca și cum ar avea ceva de câștigat din asta.Însa oricum CNA-ul este degeaba adica niște *** care se uita la niște televizoare sa vada daca se fac greșeli in emisiuni, nu?Pai asta poate sa o faca și cel mai neinteligent om.Oricum creaturile ofera amenzi pentru emisiuni de acum juma' de an, adica amendeaza Iumor de ex pentru o emisiune din octombrie, pe bune?Hai sa fim serioși ceva e în neregula cu instituția asta..Ar trebui concediați toți ca iși iau banii degeaba
  • marian marian
    Atata timp cat antenutele provaduiesc propaganda comunista securista iar CNA este sluga lor in frunte cu R,H si MG, tara se duce de rapa , CNA trebuie desfintat si pusi oameni apolitici in locul pro i-as da in judecata
  • Iuli Iuli
    Pentru asa nimicuri se fac plangeri? Dar pentru aberatiile de la Antena3, Rtv, B1 si alte posturi nu se fac plangeri?

    CNA-ul este politizat de la infiintare, nimic wow, doar ca si-au dat arama pe fata.
  • Adi Adi
    Astia de la CNA sunt ridicoli.Nu pentru ce au facut azi, ca e clar ca televiziunile nu sunt tratate la fel( vezi Gubernat care e la comanda Antenei care i-a promis ca o va unge sefa CNA) ,problema e ca Pro si Antena au ZECI de emisiuni fara atentionare ca sunt reluari! De fapt cred ca de 1 an nu exista NICIO emisiune care sa aiba scris redifuzare!! Si ei dau ,,scrisoare de atentionare,!!! Penibil! Bine cu nu i-au mangaiat pe crestetul capului!
  • F F
    Mai pe fata de atat se poate? :)) pe membrii CNA cine îi trage la răspundere? Un asemenea caz în alta tara ar duce la niște investigații.
  • geo geo
    Radu Herjeu a votat pentru ambele scrisori de atenționare .
    Numai că - pe final de mandat - unii colegi de-ai săi suferă de amnezie.
    Ori nu vor să supere A 1.
  • alex2 alex2
    "Ciocu' mic, noi suntem la putere", varianta PSD.
  • Livia Pila Livia Pila
    Herjeu om al lui Voiculescu
  • bing bing
    am mai vazut si la alte posturi aceasta inselatorie, las ca pe viitor sesizez si eu CNA-ul
    bine de stiut

Trimite un comentariu

sus