Skip to main content

Șeful Facebook, încă un rând de scuze. Zuckerberg a cumpărat publicitate în cele mai importante ziare britanice și americane

 
Șeful Facebook, încă un rând de scuze. Zuckerberg a cumpărat publicitate în cele mai importante ziare britanice și americane
Facebook Mark Zuckerberg

Mark Zuckerberg, directorul executiv Facebook își cere încă odată scuze publice în cazul scadalului “Cambridge Analytica”. De data aceasta prin intermediul presei tipărite.

Co-fondatorul rețelei sociale a cumparat căte o pagină de publicitate în cele mai importante publicații din Marea Britanie și Statele Unite, pe care a utilizat-o pentru a-și printa mesajul.

Publicitate

În edițiile de duminică a unor ziare precum Washington Post, New York Times, Wall Street Journal,The Observer (ediția de duminică The Guardian), Sunday Telegraph, The Sunday Times sau Sunday Mirror, șeful Facebook a folosit ultima pagină pentru prezenta din nou scuze publice utilizatoriilor Facebook, informează Techcrunch și CNN.

„Avem responsabilitatea de a proteja informațiile voastre. Dacă nu reușim, înseamnă că nu le merităm”, spune Marck Zuckerberg în deschiderea textului.

Textul integral transmis de Mark Zuckerberg: 

"Avem responsabilitatea de a proteja informațiile voastre. Dacă nu reușim, înseamnă că nu le merităm.

Poate că aţi auzit de o aplicaţie de tip “quiz” care a fost concepută de un cercetător, în anul 2014. A fost o aplicație prin care a folosit ilegal, datele a numeroși utilizatori. A fost un abuz de încredere și îmi pare rău că nu am luat măsuri la momentul respectiv.

Facebook încearcă să ia toate măsurile necesare pentru ca situațiile de acest fel să nu se mai repete.

Investigăm fiecare aplicaţie care a avut acces la un mare număr de date. Ne aşteptăm să mai existe şi altele. Atunci când le vom descoperi, le vom bloca şi vom informa fiecare dintre persoanele afectate.

Mulțumesc pentru toată încrederea pe care ne-o acordați. Vă promit că vom face tot ce e mai bine pentru voi.

Mark Zuckerberg"
 

Mesajul său vine în contextul recentelor evenimente în care firma Cambridge Analytica este acuzată că a preluat datele a milioane de utilizatori fără ca aceștia să știe și apoi le-ar fi folosit pentru a-i manipula cu diverse ocazii.

Unul dintre momentele în care sunt acuzați că ar fi folosit informațiile în scopuri greșite, ar fi campania prezidențială a lui Donald Trump, în urma căreia acesta a obținut fotoliul de Președinte al Statelor Unite.

Zuckerberg asigură utilizatorii rețelei sociale că “Facebook încearcă să ia toate măsurile necesare pentru ca situațiile de acest fel să nu se mai repete”.

De asemenea, acesta a mai spus că echipa Facebook ia deja măsuri prin care să limiteze accesul la datele personale ale utilizatorilor, pentru diversele aplicații “quiz”. Amintește și de un caz mai vechi în care un cercetător a conceput în anul 2014 o aplicație prin care a folosit ilegal datele a numeroși utilizatori:

A fost un abuz de încredere și îmi pare rău că nu am luat măsuri la momentul respectiv. Mulțumesc pentru toată încrederea pe care ne-o acordați. Vă promit că vom face tot ce e mai bine pentru voi”, a mai adăugat Zuckerberg, potrivit CNN.

Astfel, Facebook încearcă să-și refacă imaginea, care a fost afectată, prin scăderea acțiuniilor la bursă, în urma scandalului de săptămâna trecută.

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Comentarii

  • Zuckerberg asigură utilizatorii rețelei sociale că “Facebook încearcă să ia toate măsurile necesare pentru ca situațiile de acest fel să nu se mai repete”. ....bla bla bla

    Adica ne va fura in cuntinuare doar ca nu ne vom mai da seama. Isi vor imbunatati metodele de manipulare. Nu renunta ei asa usor la butoiul cu miere.
  • Facebook este cel mai mare instrument de manipulare in masa. Are acces la toate informatiile utilizatorilor. Astfel, cand se afla, dau vina pe firmulite si companii facute tot de ei ...bataie de joc...
  • Ha, ha,ha! Pana la urma tot in ziarele pe care nu dadea doi bani si-a facut reclama! De ce nea Mark, online-ul nu mai e de incredere :D?
  • Sa nu uitam de unde s-a plecat: tot ce a vrut Suckerberg era un site unde sa gaseasca studente fara iubiti. S-a trezit milionar peste noapte si acum e gata sa faca orice pentru si mai multi bani.

Trimite un comentariu