Skip to main content

VIDEO. Asia Express, ce nu s-a văzut pe TV. Din culisele producţiei. Cea mai tare toaletă din lume, în Laos

 
VIDEO. Asia Express, ce nu s-a văzut pe TV. Din culisele producţiei. Cea mai tare toaletă din lume, în Laos

VIDEO. Culise. „This is not a show for pussies. Mânânci când poţi, dormi pe unde poţi”. Au fost primele cuvinte pe care echipa de producţie din România le-a auzit despre Asia Express de la Eccoline, companie ce deţine formatul, povestesc reprezentanţii Antenei 1 despre cea mai scumpă emisiune pe care postul o are în grila de primăvară.

Publicitate

Ce au făcut concurenţii se vede pe TV, dar cum s-a descurcat echipa de producţie care a fost cu ei? Prin ce au trecut? Ce au văzut? Povestesc chiar ei, în articol.

Zeci de hoteluri schimbate - unul dintre ele fără un perete, somn de 4-5 ore pe noapte şi "pe unde se putea" (de multe ori direct pe jos), haine uscate în maşină, pe drum, mâncare de pe care muştele erau alungate printr-un sistem "automatizat" (video în articol) şi cea mai are toaletă din lume.

VIDEO. Premiul pentru toaleta publică cu cea mai spectaculoasă privelişte merge fără doar şi poate în Laos! Cu el începem:

Show-ul produs de Antena 1, la care au lucrat peste 200 de persoane din România, Spania, Belgia, Italia, Columbia, Argentina, Vietnam, Thailanda etc, s-a filmat în cinci ţări din Asia. Iar concurenţii au fost nevoiţi să parcurgă 5.000 de kilometri, prin Vietnam, Laos, Cambodgia şi Thailanda.

Şi au văzut de toate: frizerii direct în stradă, un porc întreg cărat pe scuter şi multe altele.

„Cei 5000 de km au fost parcurşi în aproximativ o lună, iar în toată această perioadă membrii echipei au stat în peste 20 de hoteluri.

Diferenţele culturale uriaşe, condiţiile de cazare care au fost uneori cel puţin ciudate, bucătăria exclusiv asiatică cu care e greu să rezişti timp de 5 săptămâni, o medie de 4-5 ore de somn pe noapte, toate astea au făcut din Asia Express o adevărată aventură pentru toţi cei implicati în acest proiect”, spun cei de la Antena 1.

Hotelul fără un perete

"Vietnamul nu a fost deloc prietenos din punct de vedere al climei. În săptămâna petrecută aici ne-am confruntat cu temperaturi foarte scăzute (aproximativ 2-3 grade chiar şi în timpul zilei).

Partea şi mai complicată a fost faptul că temperaturile aşa mici sunt o raritate, aşa că nu au sisteme de încălzire. Toate aerele condiţionate din hoteluri erau setate pe rece…

Unul din hoteluri avea şi o altă particularitate. Era încă în constructie, aşa că unul din pereţii exteriori lipsea cu desăvărşire.


Laos, o ţară plină de imaginaţie

Toaleta cu priveliştea cea mai spectaculoasă aţi văzut-o deja. Dar Laos merită şi un premiu pentru ingeniozitate: un sistem special de înlăturare al muştelor.

„Dormiţi când şi pe unde puteţi”

"Ritmul de filmare a fost unul extrem de alert, programul foarte bine definit, aşa că orele de somn au fost destul de puţine. “Dormiţi pe unde puteţi” a devenit o realitate. La fel şi partea cu mâncatul."


Fiecare camera de filmat are peste 10 kg. Era nevoie de ceva antrenament înainte de fiecare filmare.

VIDEO. Antrenamentul cameramanilor

Ploaie, vânt, caniculă...filmarea continuă!

În Vietnam temperaturile au fost foarte scăzute, iar Cambodgia a venit cu temperaturi toride!

Cum se uscau hainele? Pentru că se aflau mereu în cursă, hainele apucau să fie spălate la un hotel/motel, dar uscarea lor se făcea în maşină, pe drum.

VIDEO. Cum se uscau hainele

Asia văzută de europeni

Diferenţele culturale, locurile, oamenii, obiceiurile au fost un şoc pentru toată echipa. Expresia “pozezi întruna, zici că eşti un chinez” devine în Asia “pozezi întruna, zici că esti european”. Şi pe bună dreptate!

Dincolo de efortul susţinut, de orele nedormite, de miile de kilometri, la show-ul Asia Express a lucrat o echipă de producţie de peste 200 de oameni, veniţi din toate colţurile lumii – România, Spania, Belgia, Italia, Columbia, Argentina, Vietnam, Thailanda, etc.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • neda iuliana neda iuliana
    falicitari!antena 1!e cel m.frumos concurs vazut vreodata in Romania,antrenant,educativ,amuzant,relaxant...Felicitari!!!
  • neda iuliana neda iuliana
    Felicitari!antena1Asia expres a fost cel mai incitant concurs vazut de mine,captivant,educativ,amuzant.,!Felicitari!!!
  • neda iuliana neda iuliana
    falicitari!antena 1!e cel m.frumos concurs vazut vreodata in Romania,antrenant,educativ,amuzant,relaxant...Felicitari!!!
  • Doru Doru
    Da "LtCommander Alex". Dar acum, dupa 28 de ani exista camere mult mai usoare si mult mai performante. Nu "evoluam" si noi ? Sau sunt prea scumpe ?
  • LtCommander Alex LtCommander Alex
    Cine nu cunoaște ce este o camera profesionala mai bine se abține de la comentarii. In anii 90 camerele erau mai grele de 10kg.
  • Radu Radu
    Camere de 10 kg ? Model 1990 ?
    Saracie mare la A 1
  • Lucian Lucian
    Iuli, in sezonul cald nu se prea inghesuie lumea la tv, cu atat mai putin tinerii (publicul comercial), adica cei pe care ii vizeaza toate televiziunile de top.
  • F F
    Dacă tot a fost cea mai scumpa emisiune, cu încă 500 de euro pe ediție făceau alta emisiune. Eu nu m-am uitat datorita formatului, dar s-a văzut ca emisiunea a fost făcută bine.
  • Iuli Iuli
    Eu in locul Antenei faceam tot pentru aceasta primavara alt sezon si il difuzam miercurea si joia, iar Chefii sa ramana lunea si martea!

    Felicitari cameramanilor, nu este usor sa alergi o zi intreaga cu o camera de 10kg (este greu sa cari o ora 10kg).

Trimite un comentariu

sus