Skip to main content

VIDEO. Asia Express, ce nu s-a văzut pe TV. Din culisele producției. Cea mai tare toaletă din lume, în Laos

 
VIDEO. Asia Express, ce nu s-a văzut pe TV. Din culisele producției. Cea mai tare toaletă din lume, în Laos

VIDEO. Culise. „This is not a show for pussies. Mânânci când poți, dormi pe unde poți”. Au fost primele cuvinte pe care echipa de producție din România le-a auzit despre Asia Express de la Eccoline, companie ce deține formatul, povestesc reprezentanții Antenei 1 despre cea mai scumpă emisiune pe care postul o are în grila de primăvară.

Publicitate

Ce au făcut concurenții se vede pe TV, dar cum s-a descurcat echipa de producție care a fost cu ei? Prin ce au trecut? Ce au văzut? Povestesc chiar ei, în articol.

Zeci de hoteluri schimbate - unul dintre ele fără un perete, somn de 4-5 ore pe noapte și "pe unde se putea" (de multe ori direct pe jos), haine uscate în mașină, pe drum, mâncare de pe care muștele erau alungate printr-un sistem "automatizat" (video în articol) și cea mai are toaletă din lume.

VIDEO. Premiul pentru toaleta publică cu cea mai spectaculoasă priveliște merge fără doar și poate în Laos! Cu el începem:

Show-ul produs de Antena 1, la care au lucrat peste 200 de persoane din România, Spania, Belgia, Italia, Columbia, Argentina, Vietnam, Thailanda etc, s-a filmat în cinci țări din Asia. Iar concurenții au fost nevoiți să parcurgă 5.000 de kilometri, prin Vietnam, Laos, Cambodgia și Thailanda.

Și au văzut de toate: frizerii direct în stradă, un porc întreg cărat pe scuter și multe altele.

„Cei 5000 de km au fost parcurși în aproximativ o lună, iar în toată această perioadă membrii echipei au stat în peste 20 de hoteluri.

Diferențele culturale uriașe, condițiile de cazare care au fost uneori cel puțin ciudate, bucătăria exclusiv asiatică cu care e greu să reziști timp de 5 săptămâni, o medie de 4-5 ore de somn pe noapte, toate astea au făcut din Asia Express o adevărată aventură pentru toți cei implicati în acest proiect”, spun cei de la Antena 1.

Hotelul fără un perete

"Vietnamul nu a fost deloc prietenos din punct de vedere al climei. În săptămâna petrecută aici ne-am confruntat cu temperaturi foarte scăzute (aproximativ 2-3 grade chiar și în timpul zilei).

Partea și mai complicată a fost faptul că temperaturile așa mici sunt o raritate, așa că nu au sisteme de încălzire. Toate aerele condiționate din hoteluri erau setate pe rece…

Unul din hoteluri avea și o altă particularitate. Era încă în constructie, așa că unul din pereții exteriori lipsea cu desăvărșire.


Laos, o țară plină de imaginație

Toaleta cu priveliștea cea mai spectaculoasă ați văzut-o deja. Dar Laos merită și un premiu pentru ingeniozitate: un sistem special de înlăturare al muștelor.

 

„Dormiți când și pe unde puteți”

"Ritmul de filmare a fost unul extrem de alert, programul foarte bine definit, așa că orele de somn au fost destul de puține. “Dormiți pe unde puteți” a devenit o realitate. La fel și partea cu mâncatul."


Fiecare camera de filmat are peste 10 kg. Era nevoie de ceva antrenament înainte de fiecare filmare.

VIDEO. Antrenamentul cameramanilor

Ploaie, vânt, caniculă...filmarea continuă!

În Vietnam temperaturile au fost foarte scăzute, iar Cambodgia a venit cu temperaturi toride!

Cum se uscau hainele? Pentru că se aflau mereu în cursă, hainele apucau să fie spălate la un hotel/motel, dar uscarea lor se făcea în mașină, pe drum.

VIDEO. Cum se uscau hainele

Asia văzută de europeni

Diferențele culturale, locurile, oamenii, obiceiurile au fost un șoc pentru  toată echipa. Expresia “pozezi întruna, zici că ești un chinez” devine în Asia “pozezi întruna, zici că esti european”. Și pe bună dreptate!

Dincolo de efortul susținut, de orele nedormite, de miile de kilometri, la show-ul Asia Express a lucrat o echipă de producție de peste 200 de oameni, veniți din toate colțurile lumii – România, Spania, Belgia, Italia, Columbia, Argentina, Vietnam, Thailanda, etc.

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • Da "LtCommander Alex". Dar acum, dupa 28 de ani exista camere mult mai usoare si mult mai performante. Nu "evoluam" si noi ? Sau sunt prea scumpe ?
  • Iuli, in sezonul cald nu se prea inghesuie lumea la tv, cu atat mai putin tinerii (publicul comercial), adica cei pe care ii vizeaza toate televiziunile de top.
  • Dacă tot a fost cea mai scumpa emisiune, cu încă 500 de euro pe ediție făceau alta emisiune. Eu nu m-am uitat datorita formatului, dar s-a văzut ca emisiunea a fost făcută bine.
  • Eu in locul Antenei faceam tot pentru aceasta primavara alt sezon si il difuzam miercurea si joia, iar Chefii sa ramana lunea si martea!

    Felicitari cameramanilor, nu este usor sa alergi o zi intreaga cu o camera de 10kg (este greu sa cari o ora 10kg).

Trimite un comentariu