Skip to main content

Antena 3, amendă pentru o emisiune cu un „vindecător” care i-ar fi tratat „de la distanţă” pe Gabriel Cotabiţă şi pe sportivul Dan Grecu

 
Antena 3, amendă pentru o emisiune cu un „vindecător” care i-ar fi tratat „de la distanţă” pe Gabriel Cotabiţă şi pe sportivul Dan Grecu

Antena 3, amendat pentru o ediţie a emisiunii Voi cu Voicu, în care un parapsiholog a pretins că i-a tratat „de la distanţă” pe Gabriel Cotabiţă sau pe sportivul Dan Grecu care a fost în comă.

Publicitate

Sancţiunea de 35.000 de lei a fost propusă de Radu Herjeu şi votată de Orsolya Borsos, Viorel Vasile Buda, Monica Gubernat, Gabriel Tufeanu, Radu Herjeu şi Răsvan Popescu.

Radu Călin Cristea a votat împotrivă, iar Dorina Rusu a propus o sancţiune mai drastică, de 60.000 de lei, pentru două emisiuni de pe Antena 3, care nu a trecut.

Emisiunea a ajuns pe masa CNA ca urmare a unei sesizări de la un telespectator.

Conform raportului de monitorizare, în ediţia din 28 octombrie 2017, Mirela Voicu l-a avut invitat pe Romulus Popescu, şi i-a cerut să povestească despre cazurile celebre pe care le-a tratat.

Invitatul a relatat că a fost anunţat că Dan Grecu este în comă, dar fiind la distanţă faţă de acesta, s-a concentrat şi i-a făcut tratamentul. Invitatul mai spune că Dan Grecu avea un blocaj energetic făcut de cineva.

„Vreau să-mi povestiţi de Cotabiţă. Şi la Cotabiţă, iată, a fost o situaţie medicală extraordinară, combinată probabil şi cu aceste situaţii de blocaj”, l-a iscodit Mirela Voicu.

Romulus Popescu vorbeşte despre faptul că i-a făcut tratament lui Gabriel Cotabiţă, activitatea cerebrală a acestuia fiind la nivelul 2. După ce i-a aplicat tratamentul, a fost anunţat de la spital că a început să aibă o activitate cerebrală mai intensă. Invitatul mai povesteşte că s-a întâlnit cu fiicele artistului la o cafenea lângă spital.

„Eu, la Spitalul Floreasca am mai făcut tratamente, am mai scos din comă nişte persoane”, a mai povestit parapsihologul.

Sancţiunea a fost dată pentru încălcarea art. 73 din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual, potrivit căruia:

„Este interzisă difuzarea de producţii audiovizuale în care sunt promovate cazuri de vindecare a unor boli grave cu ajutorul tratamentelor convenţionale sau neconvenţionale, dacă diagnosticul şi actele medicale care îl atestă nu au fost certificate de Colegiul Medicilor din România ori de instituţii similare din străinătate.”

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Popescu Popescu
    Antena 3 este cea care ne înseninează diminețile cu crime, violuri și babe arse în incendiu,!
  • elena elena
    Antena 3 ar trebui închisă
  • DODO DODO
    dar ce este adevarat din delirurile disperate ale A3 ???
  • alex2 alex2
    De la Antena 3 nu mai lipseste decat Dan Diaconescu. In rest e 100% OTV

Trimite un comentariu

sus