Skip to main content

Atac armat la sediul YouTube din California. Atacatoarea ar fi fost nemulţumită de politicile companiei

 
Atac armat la sediul YouTube din California. Atacatoarea ar fi fost nemulţumită de politicile companiei

Un atac armat a avut loc, marţi, la sediul Youtube din San Francisco. Atacatorul, o femeie, ar fi intrat în sediul Youtube din nordul Californiei, unde a deschis focul asupra mai multor angajaţi, informează publicaţia The Independent.

Publicitate

Trei persoane au fost rănite şi au avut nevoie de ingrijiri medicale, în urma atacului. Victimele au fost transportate la Spitalul din metropola americană.

Una dintre victime, un barbat de 36 de ani, ar fi în stare critică, menţionează publicaţia, iar celelalte două femei s-ar afla în stare stabilă.

La puţin timp de la comiterea faptei, atacatoarea a fost găsită moartă. Primele declaraţii ale poliţiei arată că ea s-ar fi sinucis, potrivit sursei citate.

Din ultimele actualizări, atacatoarea ar fi fost identificată. Numele acesteia ar fi Nashing Aghdam, în vârstă de 39 de ani, potrivit The Sun.

Potrivit aceleiaşi surse, Nashing Aghdam ar fi deţinut un canal de Youtube, pe care posta vloguri şi milita pentru drepturile animalelor şi pentru veganism.

Ea ar fi fost nemulţumită de politica "dictatorială" a Youtube, mai exact de politicile companiei în ceea ce priveşte cenzura.

Din primele declaraţii oferite de şeful poliţiei Ed Barberini reiese faptul că se exclude posibilitatea unui atac terorist.

Mai mulţi dintre angajaţii companiei care se aflau în interiorul clădirii la acel moment, au relatat cu au trăit atacul.

Unul dintre aceştia a spus că în momentul în care a auzit focurile de armă, s-ar fi încuiat într-o cameră, împreună cu colegii, pentru a fi în siguranţă.

Un manager al companiei, Todd Sherman, a spus într-o postare pe Twitter că iniţial a crezut că ar fi vorba despre un cutremur, când şi-a auzit colegii alergând pe holuri, dar a mai spus că imediat a auzit focurile de armă şi si-a dat seama că în clădire se află o persoană înarmată:

“Am văzut dâre de sânge pe podea şi pe scări, apoi am ieşit afară din clădire, nu înainte de a mă asigura că nu este vreun pericol”

Şi preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a reacţionat într-o postare pe Twitter:

"Tocmai am fost informat de atactul care a avut loc la sediul Youtube din California. Sunt alături de toate personele implicate, precum şi de familiile acestora. Felicitări agenţiilor de poliţie pentru modul în care au acţionat."

Reprezentanţii Youtube spun într-un mesaj de pe contul de Twitter că “Că vor colabora cu autorităţiile pentru rezolvarea situaţiei şi de asemenea vor oferi informaţii atunci când va fi posibil”

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • breaking news breaking news
    asa le trebuie, si-au batut joc de mine si de canalul meu de Youtube
    faceam un vlog de divertisment, parodii si nenorocitii de la Youtube mi-au dezactivat canalul pe motiv de ura

Trimite un comentariu

sus