Skip to main content

Atac armat la sediul YouTube din California. Atacatoarea ar fi fost nemulțumită de politicile companiei

 
Atac armat la sediul YouTube din California. Atacatoarea ar fi fost nemulțumită de politicile companiei

Un atac armat a avut loc, marți, la sediul Youtube din San Francisco. Atacatorul, o femeie, ar fi intrat în sediul Youtube din nordul Californiei, unde a deschis focul asupra mai multor angajați, informează publicația The Independent.

Trei persoane au fost rănite și au avut nevoie de ingrijiri medicale, în urma atacului. Victimele au fost transportate la Spitalul din metropola americană.

Una dintre victime, un barbat de 36 de ani, ar fi în stare critică, menționează publicația, iar celelalte două femei s-ar afla în stare stabilă.

La puțin timp de la comiterea faptei, atacatoarea a fost găsită moartă. Primele declarații ale poliției arată că ea s-ar fi sinucis, potrivit sursei citate.

Din ultimele actualizări, atacatoarea ar fi fost identificată. Numele acesteia ar fi Nashing Aghdam, în vârstă de 39 de ani, potrivit The Sun.

Potrivit aceleiași surse, Nashing Aghdam ar fi deținut un canal de Youtube, pe care posta vloguri și milita pentru drepturile animalelor și pentru veganism.

Ea ar fi fost nemulțumită de politica "dictatorială" a Youtube, mai exact de politicile companiei în ceea ce privește cenzura.

Publicitate

Din primele declarații oferite de șeful poliției Ed Barberini reiese faptul că se exclude posibilitatea unui atac terorist.

Mai mulți dintre angajații companiei care se aflau în interiorul clădirii la acel moment, au relatat cu au trăit atacul.

Unul dintre aceștia a spus că în momentul în care a auzit focurile de armă, s-ar fi încuiat într-o cameră, împreună cu colegii, pentru a fi în siguranță.

Un manager al companiei, Todd Sherman, a spus într-o postare pe Twitter că inițial a crezut că ar fi vorba despre un cutremur, când și-a auzit colegii alergând pe holuri, dar a mai spus că imediat a auzit focurile de armă și si-a dat seama că în clădire se află o persoană înarmată:

“Am văzut dâre de sânge pe podea și pe scări, apoi am ieșit afară din clădire, nu înainte de a mă asigura că nu este vreun pericol”

Și președintele Statelor Unite, Donald Trump, a reacționat într-o postare pe Twitter:

"Tocmai am fost informat de atactul care a avut loc la sediul Youtube din California. Sunt alături de toate personele implicate, precum și de familiile acestora. Felicitări agențiilor de poliție pentru modul în care au acționat."

Reprezentanții Youtube spun într-un mesaj de pe contul de Twitter că “Că vor colabora cu autoritățiile pentru rezolvarea situației și de asemenea vor oferi informații atunci când va fi posibil”
 

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Comentarii

  • asa le trebuie, si-au batut joc de mine si de canalul meu de Youtube
    faceam un vlog de divertisment, parodii si nenorocitii de la Youtube mi-au dezactivat canalul pe motiv de ura

Trimite un comentariu