Skip to main content

Camelia Voiculescu, discuții cu Ringier pentru vânzarea GSP. Auditul a început

 
Camelia Voiculescu, discuții cu Ringier pentru vânzarea GSP. Auditul a început

Grupul Intact discută cu Ringier posibilitatea vânzării ziarului Gazeta Sporturilor. Potrivit informațiilor Paginademedia.ro, zilele trecute, Camelia Voiculescu, ca reprezentant al patronatului GSP, s-a întâlnit la București cu un oficial al Ringier.

Publicitate

Conform acelorași surse, Ringier a fost reprezentat la întâlnirea cu Camelia Voiculescu de Robin Lingg (38 de ani), nepotul lui Michael Ringier, membru în boardul Ringier din Elveția. 

Totodată, potrivit informațiilor Paginademedia.ro, chiar astăzi a început un audit al companiei Convergent Media, care editează Gazeta Sporturilor. 

Despre negocierile pentru vânzarea Gazetei Sporturilor au scris inițial G4Media și jurnalistul Matei Udrea, pe blogul personal.

Matei Udrea notează și o poziție de la Mihnea Vasiliu, director general Ringier România, care nu confirmă, dar nici nu infirmă informațiile. „Nu pot comenta în niciun fel. N-am ce să spun”, i-a declarat Mihnea Vasiliu jurnalistului Matei Udrea.

Ringier și Intact au mai avut discuții legate de preluarea GSP și în 2013, dar fără rezultate.

Ringier, la a treia încercare cu un ziar sportiv

Compania Ringier a mai avut, în trecut, încercări editoriale în materie de presă sportivă. Chiar titlul Gazeta sporturilor a mai fost în portofoliul companiei.
File de istorie:
  • În 1999Gazeta sporturilor ajunge în portofoliul Ringier. Redactor-șef este numit Claudiu Șerban.
  • După o perioadă scurtă, în anul 2000Ringier îi vinde ziarul lui Dan Voiculescu.
  • 2002-2003Ringier face o a doua încercare de a avea un titlu sportive și cumpără Pro Sport de la Adrian Sârbu. Pe fondul neînțelegerilor dintr echipa editorială condusă de Ovidiu Ioanițoaia și Cătălin Tolontan, pe de o parte și managementul Ringier și Răzvan Cornețeanu, pe de altă parte, toată redacția părăsește Pro Sportul luat de Ringier.
  • 2003. Echipa Ioanițoaia/Tolontan migrează la Gazeta Sporturilor, în trustul Intact. Începe o luptă dură între Pro Sport și Gazeta Sporturilor.
  • 2007Ringier renunță la Pro Sport. Ziarul îi este vândut înapoi lui Adrian Sârbu (care îl deține și în prezent).
  • 2013-2014. După mai multe oferte făcute de-a lungul anilor, pentru a prelua Gazeta SporturilorRingier ajunge la masa discuțiilor cu Intact.

Discuțiile s-au întins pe jumătate de an, dar nu s-au finalizat. Unul din motive: în 2013, când Intact era în discuții cu Ringier, ProSport a închie ediția tipărită. În acel moment, familia Voiculescu a cerut un preț mai mare pentru ziarul sportiv.

Citește și:

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Trimite un comentariu