Skip to main content

Tolontan: Încă două firme de distribuție au intrat în insolvență. Ziarele și revistele, pierderi de milioane de euro

 

chiosc ziare AdevarulDouă companii de distribuție de presă din România au anunțat, în ultimele zile, intrarea în insolvență, scrie Cătălin Tolontan, pe blogul său, într-un articol în care atrage atenția asupra impactului negativ asupra publicațiilor tipărite, "în condițiile în care titlurile sînt oricum în dificultate".

Publicitate

"A treia companie de distribuție de presă scrisă din România, MAV (fostă Symmetria), care controla 15 % din piață a intrat în insolvență. Același lucru s-a întâmplat și cu CPD Ing Val o firmă cu chioșcuri în Baia Mare și Satu Mare", scrie Cătălin Tolonta, redactorul-șef al cotidianului de sport Gazeta Sporturilor, pe blogul său.

Acesta amintește și de intrarea în insolvență a companiei Press Point, numărul doi pe piața de distribuție, despre care Paginademedia.ro a scris AICI.

"Cele două se adaugă lui PressPoint, numărul 2 de pe piață, cu o cotă de peste 30% în momentul intrării în insolvența consemnată la finalul anului trecut. Rezumînd: în nici trei luni, piața de difuzare și-a pierdut locurile 2 și 3, ceea ce a adus ziarelor și revistelor pierderi de milioane de euro, în condițiile în care titlurile sînt oricum în dificultate! Ce se poate întîmpla în continuare?", mai scrie Cătălin Tolontan.

Tolontan vorbește și despre "situația tensionată" cu care se confruntă liderul pieței de distribuție, Tutun Ziare, după arestarea lui Nicușor Constantinescu, fondator al trustului constănțean, alături de Radu Mazăre.

"Dacă modelul se va replica la Tutun și Ziare, liderul pieței de difuzare, care a ajuns să controleze 40% din volumele de difuzare, am asista la un mat al presei! Iar în compania lider cu sediul la Constanța există o situație tensionată, pentru că, din momentul arestării lui Nicușor Constantinescu și a începerii urmăririi penale pentru Radu Mazăre, ambii fondatori ai trustului originar din care a răsărit rețeaua de difuzare, banii către presa din toată țara au venit tot mai greu", mai scrie Tolontan.

Găsiți o analiză detaliată a situației pieței de difuzare de presă și a impactului pe care aceste insolvențe le au asupra veniturilor publicațiilor din România, pe blogul lui Cătălin Tolontan.

Citește și:

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Comentarii

  • Ca sa nu existe dubii:daca Nicusor si Mazariche sunt arestati/condamnati, presa nu isi va mai lua banii,
    deci asta inseamna un atac la libertatea presei. Vinovati: DNAu' lu' Basescu.
    Tolontane, pe cand o analiza la fel de incisiva, referitoare la calitatea presei si a ziaristilor?

Trimite un comentariu