Skip to main content

CNA-ul nostru cel de toate zilele: De ce nu a votat un membru împotriva România TV

 
CNA-ul nostru cel de toate zilele: De ce nu a votat un membru împotriva România TV

Slăbiciunile şi preferinţele unor membri CNA ies la iveală când intră în analiză derapajele posturilor de ştiri. Un exemplu grăitor, de astăzi, legat de modul în care CNA - instituţie care ar trebui să servească interesului public - nu ajunge să dea nici măcar o somaţie. Pentru că membrii CNA sunt ”împărţiţi”.

Publicitate

Cazul de azi. În care actori sunt România TV, Realitatea TV, Mălin Bot şi Monica Gubernat (membru CNA care, de-a lungul timpului, s-a opus sancţionării unor posturi precum România TV sau a venit cu propuneri mai blânde).

Monica Gubernat, astăzi:

„La ce dezmăţ am văzut aseară la televizor şi niciodată nu ajungem (să le discutăm - n.r.). Deja m-am săturat. Nici nu înţeleg ce le cerem oamenilor ăstora. La orice chichiţă, deci orice chichiţă găsită la România TV şi la Antena 3 sunt amendate de la 15.000 de lei în sus. În partea cealaltă nu se vede nimic.

Ce dezmăţ am văzut aseară pe Realitatea TV, m-a îngrozit. (...) Când o să avem echilibru între televiziuni cu mare plăcere votez şi 100.000 de lei.”

Aceasta a fost argumentaţia Monica Gubernat, membru CNA, pentru a nu vota o somaţie pentru postul România TV. Mai era nevoie de doar un vot (din cele şase), pentru ca o sancţiune să treacă.

Somaţia fusese propusă de Radu Herjeu, membru CNA, pentru afirmaţii neverificate despre Mălin Bot şi Bogdan Stan, bărbatul care a fluturat o pereche de cătuşe în faţa lui Liviu Dragnea.

Emisiunea în cauză nici măcar nu va mai putea fi analizată de CNA, pentru că are aproape şase luni şi urmează să se prescrie.

Ce s-a întâmplat. Mălin Bot, nişte cătuşe şi un caz cu zeci de sesizări

Consiliul Naţional al Audiovizualului a analizat în şedinţa de astăzi două emisiuni de la România TV în care subiect era, printre altele, Mălin Bot şi prezenţa lui la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la un termen din procesul lui Liviu Dragnea.

Forul a primit câteva zeci de sesizări. Multe cu un conţinut identic, după cum s-a menţionat în şedinţa publică de astăzi de la CNA.

Reporterul România TV, pe post despre bărbatul care i-a fluturat cătuşele prin faţa lui Dragnea:

„Se pare că a pierdut totul, nu mai are niciun venit, dar totuşi are bani, se pare că ar fi plătit, susţin anumite voci, pentru a-l hărţui chiar pe liderul PSD. Mai mult decât atât, ce este grav, în cazul acestui bărbat, este faptul că cere bani pentru a-l hărţui pe Liviu Dragnea, chiar a cerut bani şi-n numele lui Mălin Bot. Acesta ar fi aflat şi a anunţat deja că îi va face plângere.”

„Iată, ajungem la oameni cu săbii, cu cătuşe, care iau bani ca să impresioneze”, a mai remarcat Cristina Şincai, prezentatoare de ştiri.

Niciunul dintre cei acuzaţi nu au fost contactaţi pentru a li se cere punctul de vedere, se arată în raportul de monitorizare al CNA.

Fotografia devenită virală, făcută la momentul respectiv de Octav Ganea, Inquam Photos:

Roxana Niculescu, director de programe la România TV, referitor la emisiunea cu Bogdan Stan şi Mălin Bot:

„Referitor la domnul care a fost figurant în filme, este profilul de pe Facebook, de acolo sunt luate toate aceste informaţii. Vă spun eu, pe Facebook a existat o întreagă dispută între acest domn şi Mălin Bot, pentru că l-a acuzat pe Mălin Bot, ceva cu banii, cine pe cine plăteşte. Pe Facebookul lui Mălin Bot există o întreagă dezbatere cu diverşi colegi, foşti colegi.”

Radu Herjeu, membru CNA:

„Aş fi vrut să văd în emisiune nişte print screenturi în momentul în care s-a vorbit despre aceste acuzaţii. Sau măcar să-l fi contactat şi întrebat. Asta este responsabilitatea postului.”

Roxana Niculescu:

„Ce a spus Laura Duţă (reporterul România TV - n.r.) era că Mălin Bot a anunţat că va depune plângere. Deci nu era o certitudine că această plângere a fost depusă.”

Radu Herjeu:

„Reporterul spune aşa: „Mai mult decât atât, ce este grav, în cazul acestui bărbat, este faptul că cere bani pentru a-l hărţui pe Liviu Dragnea, chiar a cerut bani şi-n numele lui Mălin Bot. Acesta ar fi aflat şi a anunţat deja că îi va face plângere”. Acestea sunt nişte acuzaţii aduse acelui personaj. Iar aceste acuzaţii trebuiau susţinute cu ceva.”

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • gigi gigi
    O da, boss Stefan, nu ti-a raspuns TIE...
  • Bau-Bau Bau-Bau
    La cate live-uri face cu publicitate pusa pe ele nu cred ca are nevoie de sustinere din alta parte. Si nu, nu-s un ultras teleghidat de'al lui, chiar mi se pare extrem de stupid faptul ca e placut de atata lume, dar hai totusi sa nu ne punem coifurile din aluminiu in cap.
  • stefan stefan
    Doar zeci de sesizari?
    La cati ultrasi teleghidati are Malin ma asteptam la mai multe.
    Si eu sunt curios din ce traieste pt ca e somer de vreun an. Eu, daca nu lucrez 2 luni, mor de foame. L-am intrebat dar nu a raspuns. Poate va raspunde voua, Paginademedia.

Trimite un comentariu

sus