Skip to main content

Emisiunea #creativ, de la TVR 1, premiată internaţional, pentru ediţia cu violonistul Vlad Maistorovici

 
Emisiunea #creativ, de la TVR 1, premiată internaţional, pentru ediţia cu violonistul Vlad Maistorovici

Emisiunea #creativ, de pe TVR1, premiată la Prix European Association of Regional Television 2018 (CIRCOM). Asociaţia reuneşte 376 de staţii de televiziune regionale, din 38 de ţări şi premiază anul cele mai bune producţii regionale.

Publicitate

Emisiunea realizată de Claudia Spătărescu a obţinut premiul “Commended” la categoria „Muzica şi arte".

“CIRCOM alege pentru fiecare categorie, pe lângă premiul cel mare, o producţie care a impresionat în mod deosebit prin ceva. Şi acesta e premiul acordat emisiunii #creativ. Iata ce a plăcut juriului: un program fresh, viu, umor, naturaleţe, muzica vândută altfel, implicarea echipei, căci se vede că vreţi sa fie altfel!” spune realizatoarea Dite Dinesz, membră în juriul competiţiei Prix CIRCOM din acest an.

Ediţia premiată a prezentat povestea lui Vlad Maistorovici, un tânăr violonist şi compozitor. Acesta a scris lucrări comandate de London Symphony Orchestra, London Philharmonic Orchestra şi BBC Orchestra. De asemenea, a cântat în festivaluri precum Verbier sau Aix-en-Provence.

Episodul cu Vlad Maistorovici a fost filmat la Ateneul Român, dar nu în sala de concert, ci în locuri neconvenţionale, mai exact în podul Ateneului.

„Am filmat în cel mai spectaculos loc cu putinţă, un spaţiu în care foarte puţini oameni au acces: podul Ateneului Român. Desi a fost construit in 1888, podul Ateneului arată ca o instalaţie de artă contemporană, e incredibil, superb!”, spune Claudia Spătărescu.

În respectiva ediţie Vlad a reinterpretat piesa Despacito în ritmuri de vioară. Dar a mai cântat şi aranjamente după piese din repertoriul Queen.

#creativ este filmată atât cu camere profesionale cât şi cu telefonul sau cu camere gopro.

Emisiunea #creativ este difuzată în fiecare miercuri, de la ora 00.30, la TVR 1, şi în reluare sâmbata, de la ora 9.00.

La aceeaşi ediţie a concursului din Olanda, pe lângă TVR, au fost distinse cu menţiuni şi BBC (BBC London, BBC South şi BBC West Midlands), France 3 Île-de-FranceTV, Omrop Fryslân şi Omroep West - Olanda, RTBF Belgia şi RTV Crne Gore Montenegro.

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Cristian Popescu Cristian Popescu
    Și eu cred că realizatoarea, Claudia, este o persoană care se distrează realizând această emisiune și de asta emisiunea prinde.

    Cred că „Aventura urbană” este realizată în același stil și merită și ea premiată.
    TVR mai are și câteva emisiuni reportaj foarte bune!
  • Messier83 Messier83
    @livia...Gizas cati h8-eri pe net. Get a life ***!
  • livia pila livia pila
    Cica a luat de fapt mentiune. Din pacate emisiunea nu are nimic creativ in ea si este foarte prost realizata. Premiul a fost acordat probabil pentru invitat.

Trimite un comentariu

sus