Skip to main content

Grupul Lagardere, proprietarul Europa FM și Virgin Radio, vrea să-și vândă operațiunile internaționale

 
Grupul Lagardere, proprietarul Europa FM și Virgin Radio, vrea să-și vândă operațiunile internaționale
Sursa foto: Hepta

Europa FM și Virgin Radio de vânzare? Compania Lagardère, prezentă și în România prin Virgin Radio, Europa FM și Vibe FM, își reorganizează operațiunile de media din Europa cu scopul vânzării televiziunilor, a radiourilor internaționale și a revistelor din portofoliu, scrie Reuters, care citează publicația franceză Le Figaro

Lagardère ar intenționa să păstreze zona de producție audiovizuală, rețeaua radio Europe 1 (Franța) și publicațiile JDD („Le Journal du Dimanche”) și Paris Match. 

Publicitate

Planul companiei este ca în vara aceasta să înceapă discuțiile cu potențialii cumpărători, pentru ca până la finele acestui an să și cesioneze televiziunile, radiourile și publicațiile. Conform Le Figaro, Lagardère speră să rămână după vânzare cu 400  - 700 de milioane de euro. 

„Lagardère Active își dorește reorganizarea în cinci poli autonomi, fiecare cu mijloace operaționale și funcționale proprii. Fiecare lot poate fi cesionat”, a precizat într-un mesaj intern Denis Olivennes, președintele Lagardère Active.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

 • Cred că domnul cu nume peiorativ cumpără doar cele 5 radiouri din Cehia și radioul din Slovacia, nu toată divizia LARI.
  De asemenea cred că am avea un trust de radio puternic dacă Antenna Group din Grecia ar ajunge la un acord cu Lagardere, cele două grupuri reunite ar avea 3 rețele naționale puternice.
 • aloooooooooo? bai, pagina de media ... asa il cheama pe om, Daniel Křetínský
  voi mi-ati moderat/cenzurat comentariul "deoarece continea limbaj intolerant". e penibil!

  https://en.wikipedia.org/wiki/Daniel_K%C5%99et%C3%ADnsk%C3%BD
 • Se schimbA actionarii ca la kiss de la SbS la antenne-le greciilor. Restul va ramane la fel. Vibe fm este mai greu de spsus,poate vor face ceva bun cu el...
 • Grupul „Lagardere” și-a bătut joc destul de radioul din România (vezi cazul Vibe FM; vezi cazul Radio 21/Virgin Radio).
  Sper să vină cineva nou, din străinătate, să cumpere Virgin și Europa.
 • "Compania Lagardère, prezentă și în România prin Virgina Radio, Europa FM și Vibe FM"
  VIRGINA RADIO???

Trimite un comentariu