Skip to main content

History va difuza seria-documentară Istoria Fotbalului, cu ocazia Campionatului Mondial din Rusia

 
History va difuza seria-documentară Istoria Fotbalului, cu ocazia Campionatului Mondial din Rusia

History va difuza simultan în 16 țări, printre care și România, producția Istoria Fotbalului, un maraton de programe dedicate pasionaților de fotbal. Seria va fi transmisă pe parcursul a două săptămâni în perioada 28 mai – 10 iunie.

Postul de televiziune va prezenta, sub forma unor documentare, momente și personalități care au marcat istoria fotbalului.

Aceste documentare vor fi completate și de o serie de materiale scurte, tip “pastilă”. Producătorii au anunțat că materiale scurte se vor axa pe orice altceva în afară de jocul în sine. Mai exact vor prezenta informații despre originea mingii, despre fani, despre arbitrii sau despre fotografii care au imortalizat momente din competițiile internaționale.

Publicitate

Producția îl are ca reprezentant global pe David Villa, fost câștigător al Cupei Mondiale cu Spania:

„Ca jucător pasionat de acest sport, am fost norocos să văd prin propria mea experiență cât de mult înseamnă fotbalul pentru atât de mulți oameni și cum le afectează viața. Istoria fotbalului, povestită de un brand atât de iubit şi respectat la nivel global precum History, este o inițiativă remarcabilă”, a spus Villa.

Seria de documentarele “Istoria fotbalului”:

Momente glorioase din fotbal cuprinde o serie de cinci episoade cu o durată de 60 de minute despre istoria echipelor și jucătorilor din istoria recentă a Cupei Mondiale:

  • Pele și băieții din Brazilia și Argentina
  • Pavarotti, Gazza și Leii din CamerunCei trei muschetari
  • Aduceți-mi capul lui Diego Armando Maradona
  • Șapte goluri care au zguduit lumea.

Episoadele 1, 2 și 3 sunt produse de Goalhanger Films, iar 4 și 5 de North One Television.

Naşii fotbalului cuprinde o serie de cinci episoade cu o durată de 60 de minute care pătrund în gândirea și strategiile celor mai mari și mai respectați antrenori din lume, dezvăluind cum au evoluat - adesea de la cariere relativ neînsemnate de jucători.

Vor prezenta potretul acestora prin intermediul unor interviuri și a unor materiale de arhivă.

Această serie este produsă de de Zig Zag Productions.

Monştrii sacri ai fotbalului cuprinde o serie de cinci episoade cu o durată de 30 de minute care prezintă o comparație între cei mai buni jucatori din trecut față în față cu cei mai buni fotbaliști din present.

Seria este produsă de Goalhanger Films.

Printre materialele scurte de tip “pastilă” care vor fi difuzate se numără:

  • Fotograful - Începând cu anii '60, Gerry Cranham și Mark Leech au surprins și imortalizat cele mai incredibile momente din cea mai mare poveste care s-a petrecut pe gazon, multe dintre ele nefiind văzute niciodată până acum. Acestea sunt imaginile uitate ale Cupei Mondiale.
  • Scouterul - Piet De Visser este considerat unul dintre cei mai mari scouteri din fotbalul mondial, fiind cunoscut pentru descoperirea unor superstaruri globale precum Jaap Stam, David Luiz, Marc Overmars, Ruud Van Nistelrooy, Eden Hazard și Kevin de Bruyne. Acum își dezvăluie pentru prima dată secretele.
  • Superfanul - Manuel Caceres Artesero, cunoscut mai degrabă sub numele de Manolo toboșarul, este o instituție națională în Spania și un megafan care poartă în fiecare zi un tricou cu numărul 12 și are propriul bar pentru fani în Valencia, care reprezintă în același timp un muzeu al fotbalului spaniol. A devenit celebru la nivel internațional anul trecut, când i-a fost furată renumita tobă.
  • Arbitrul - Jawahir Jewels este considerată unul dintre cei mai remarcabili arbitri din Anglia. În vârstă de 23 de ani, este singurul arbitru feminin FA, de origine musulmană, în activitate, conducând partide pe stadionul Hackney Marshes din estul Londrei.
  • Geniul - Marco Antonio, deși are doar patru ani, este considerat deja următorul Neymar datorită talentului său la fotbal, pe care părinții lui îl văd ca pe un bilet de ieșire din favelele din Rio de Janeiro. Dar viitoarea lui carieră promițătoare atârnă de un fir de păr din cauza unor probleme intestinale grave care necesită o expertiză medicală indisponibilă pentru moment în țara lui.

 

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Trimite un comentariu