Skip to main content

ÎMPOTRIVA HĂRŢUIRII. Cartoon Network lansează o campanie anti-bullying alături de handbalista Cristina Neagu

 
Cristina Neagu
Cristina Neagu

O nouă campanie a postului Cartoon Network împotriva hărţuirii copiilor. Campania anti-bullying „Clubul Prieteniei” derulată de Cartoon Network împreună cu Asociaţia Telefonul Copilului a ajuns la cea de-a patra ediţie. Ambasador: handbalista Cristina Neagu.

Publicitate

Campania a început pe 24 aprilie 2018.

Cristina Neagu:

„Mă bucur foarte mult să fiu parte din acest efort. Vreau să le transmit celor afectaţi de bullying că nu sunt singuri şi că întotdeauna există un sprijin: părinţii, prietenii, colegii sau Telefonul Copilului.

De asemenea, vreau să îi încurajez să fie puternici, să aibă încredere în ei înşişi, să fie ei înşişi şi să îşi accepte diferenţele, indiferent de ceea ce aud în jurul lor”.

Rezumatul primelor ediţii ale campaniei:

•În primii trei ani de campanie, peste 4.300 de cazuri de bullying au fost înregistrate de Asociaţia Telefonul Copilului

•Aspectul fizic este principalul motiv pentru care copiii au fost hărţuiţi, urmat de statutul social

•În peste jumătate dintre situaţii, copiii sunt expuşi mai multor forme de bullying în acelaşi timp

Ce face, de fapt, proiectul realizat de Cartoon Network şi Asociaţia Telefonul Copilului?

  • Urmăreşte să prevină şi să conştientizeze fenomenul
  • Caută cazuri de tip bullying - violenţă verbală sau fizică, abuz emoţional, hărţuire şi excludere - care au nevoie de sprijinul specialiştilor şi pot beneficia de serviciile de consiliere oferite de către psihologi şi asistenţi sociali
  • Mesajul este susţinut şi prin Brăţările Prieteniei, care sunt disponibile prin parteneriatul cu Noriel. Acestea pot fi găsite în toate cele 65 de unităţi ale reţelei şi sunt oferite gratuit copiilor şi părinţilor

„Clubul Prieteniei Cartoon Network” este un proiect ce se desfăşoară în mai multe ţări din Europa, Orientul Mijlociu şi Africa

Cătălina Surcel, directorul executiv al Asociaţiei Telefonul Copilului:

„Anul trecut, unul din trei copii care a apelat Telefonul Copilului a solicitat consiliere psihologică pentru a gestiona abuzul de tip bullying. Acest fenomen dă măsura societăţii românesti de astăzi şi a modelelor care sunt oferite copiilor.

Modul tendenţios în care se discută în casă, aparent nevinovat, despre vecini, prieteni, colegi, episoadele de confruntări verbale, umilinţe din trafic, din autobuz şi alte interacţiuni, violenţa domestică între parteneri stau toate, împreună şi separat, la baza agresiunii de tip bullying.”

În perioada 2015-2017, Asociaţia Telefonul Copilului a înregistrat un număr de 4.328 de cazuri de bullying. 54% dintre copii nu au vorbit cu nimeni altcineva despre abuzul la care au fost supuşi, 24% au împărtăşit cu prietenii sau colegii şi doar 22% au vorbit cu părinţii.

Mai mult de jumătate dintre copiii care au apelat linia gratuită au fost fete (51.18%), 42.08% băieţi şi doar 6,74% au fost adulţi, în special părinţii celor agresaţi.

Autor: Andreea Iordache andreea.iordachepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Y2 Y2
    eu nu urmaresc CN dar ii sustin! Eu in clasa a 3 a am avut o colega care era urata de toata lumea[aproape.Eu nu.] deoarece o colega care prostea toti baieti si avea cateva prietene ca mana dreapta a ei au inceput sa se loveasca singuri ca sa creada oameni ca fata aia nevinovata i-a lovit.

Trimite un comentariu

sus