Skip to main content

Farse de 1 Aprilie, în publicitate. Primul Rompetrol din spaţiu, pentru Tesla lui Musk. Şi Pepsi cu aromă de corcoduşe

 
Farse de 1 Aprilie, în publicitate. Primul Rompetrol din spaţiu, pentru Tesla lui Musk. Şi Pepsi cu aromă de corcoduşe

Brandurile şi companiile au sărbătorit ziua păcălelilor cu glume pe paginile oficiale de Facebook. De la fotografii, videoclipuri complexe pline de efectele speciale, cum ar fi postarea de pe pagina Rompetrol, până la postări simple, dar cu rezonanţă, cum ar fi postările de pe pagina oficială Netflix.

Publicitate

SRI a intrat şi el în jocul păcălelilor. La fel Pegas - a lansat bicicleta care merge pe firele de troleibuz, producătorul de mezeluri Meda şi Orbit.

Însă indiferent despre care dintre postări vorbim, fiecare a strâns reacţii din partea audienţei din mediul online şi s-a viralizat puternic.

Paginademedia.ro şi Standout prezintă lista cu postările virale create de branduri cu ocazia zilei de 1 Aprilie:

1. Rompetrol a gândit un întreg spot pe care mai apoi l-a publicat pe pagina de Facebook.

S-a folosit de contextul în care miliadarul Elon Musk a lansat în spaţiu o maşină electrică.

Rompetrol ilustrat sub forma farsei de ziua păcălelilor modul în care ar alimenta Roadsterul Tesla în spaţiu dintr-o staţie Rompetrol.

2. Pepsi nu a ratat ocazia şi a creat o postare în care pare ca ar promova cea mai nouă băutură Pepsi: “Taste it. Love it. Live it. Noul Pepsi cu aromă de corcoduşe! Enjoy!”

3. Netflix s-a rezumat la ceva simplu, însă cu rezonanţă pentru utilizatori.

“Nu, nu vom face nicio păcăleală cum că GoT va fi pe Netflix”, aşa a sunat postarea de pe pagina lor, cu aluzie la HBO principalul concurent de pe piaţa distribuitorilor de producţii video.

4. Nici Serviciul Român de Informaţii nu a rămas indiferent. Au postat şi de această dată ceva “cu aluzie” la controversele ce vizează instituţia: “Stai cam mult pe telefon”.

5. Brandul de biciclete Pegas a anunţat pe 1 Aprilie “inovaţia” pe care au realizat-o în domeniul transportului alternativ: “Bicicleta electrică care poate funcţiona pe liniile de troleibuz”.

6. Meda “ar fi lansat” o aplicaţie Meda de smartphone care îţi spune câte felii de salam mai ai disponibile şi buton pentru a face rapid reîncărcarea la nevoie.

7. CSM Iaşi pretinde că ar avea meci cu Steaua la care nu mai pot ajunge din cauza lui Becali. Însă, gluma lor a pornit de la un fapt real, de la o ştire care a anunţa ca Gigi Becali a blocat o stradă din Pipera atunci când şi-a scos oile la păscut.

8. Orbit “ar fi lansat” o serie de produse pentru respiraţia animalelor de companie.

9. Mall-ul Vivo din Floreşti, judeţul Cluj a creat o promoţie în glumă: “Cumperi 2 produse şi le plăteşti pe ambele. Doar azi 1 aprilie.”

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus